Možu je vseeno, če me osvajajo drugi
Poročena sva 4 leta, stara 27. Poznam ga že več let in res je, da ni bil nikoli zelo zainteresiran za druge ljudi. Je bolj samotarski, veliko je doma, je zelo umirjena oseba. Je individualist, on nekako živi svojo službo in popoldan svoje hobije, ki so vsi vezani na aktivnosti doma. Po eni strani zelo cenim njegovo zanesljivost, stabilnost, odgovornost z denarjem. Ampak je tudi težko, ker se v bistvu tudi zame ne zanima. Pogrešam pogovor, ki ga praktično ni, razen minimalno, kako organizirati dan. Tudi kosila ne jeva skupaj, ker poje za svojo delovno mizo, kave ne pije.. Tudi v spalnico dostikrat ne pride spat, ker zaspi na kavču.
Začelo se je dogajati, da me na delovnem mestu ogovarjajo moški, jaz pa kar dovolim, da rečejo kakšno stvar, ki jo še 1 leto nazaj nisem. Takrat sem zelo jasno dala vedet, da sem poročena, in sem postavila mejo. V zadnjem obdobju pa kar ne več.. Vem da to ni OK. Možu sem povedala, da me drugi ogovarjajo.. On pa nič. Brez reakcije. V bistvu ga nikoli nisem videla ljubosumnega in to me dejansko moti. Da mu je vseeno za takšne stvari. Meni ne bi bilo vseeno, da njega obletavajo ženske… Ne razumem ga. Vem, da me ima rad, skrbi, da mi nič ne manjka, res je dober v smislu službe, denarja.. Ampak kot da mu nekaj zmanjka, ko so v igri človeški odnosi. Zna se postavit zase in je zelo samozavesten, ko se gre za denar, finančne stvari, ko sva obnavljala stanovanje, je bil zelo natančen, zahteval reklamacijo, če ni bilo ok narejeno. Ampak ne reagira, kar se je tudi že zgodilo, ko mi je dejansko en prodajalec v pričo njega pihal na dušo. Jaz to zelo pogrešam, da bi pokazal malo ljubosumja, da mu mi vseeno.. Da bi bil zainteresiran zame, za naju, za kakšne globoke pogovore..
Ne razumem ga, 05.02.2022 ob 21:33
Poročena sva 4 leta, stara 27. Poznam ga že več let in res je, da ni bil nikoli zelo zainteresiran za druge ljudi. Je bolj samotarski, veliko je doma, je zelo umirjena oseba. Je individualist, on nekako živi svojo službo in popoldan svoje hobije, ki so vsi vezani na aktivnosti doma. Po eni strani zelo cenim njegovo zanesljivost, stabilnost, odgovornost z denarjem. Ampak je tudi težko, ker se v bistvu tudi zame ne zanima. Pogrešam pogovor, ki ga praktično ni, razen minimalno, kako organizirati dan. Tudi kosila ne jeva skupaj, ker poje za svojo delovno mizo, kave ne pije.. Tudi v spalnico dostikrat ne pride spat, ker zaspi na kavču.
Začelo se je dogajati, da me na delovnem mestu ogovarjajo moški, jaz pa kar dovolim, da rečejo kakšno stvar, ki jo še 1 leto nazaj nisem. Takrat sem zelo jasno dala vedet, da sem poročena, in sem postavila mejo. V zadnjem obdobju pa kar ne več.. Vem da to ni OK. Možu sem povedala, da me drugi ogovarjajo.. On pa nič. Brez reakcije. V bistvu ga nikoli nisem videla ljubosumnega in to me dejansko moti. Da mu je vseeno za takšne stvari. Meni ne bi bilo vseeno, da njega obletavajo ženske… Ne razumem ga. Vem, da me ima rad, skrbi, da mi nič ne manjka, res je dober v smislu službe, denarja.. Ampak kot da mu nekaj zmanjka, ko so v igri človeški odnosi. Zna se postavit zase in je zelo samozavesten, ko se gre za denar, finančne stvari, ko sva obnavljala stanovanje, je bil zelo natančen, zahteval reklamacijo, če ni bilo ok narejeno. Ampak ne reagira, kar se je tudi že zgodilo, ko mi je dejansko en prodajalec v pričo njega pihal na dušo. Jaz to zelo pogrešam, da bi pokazal malo ljubosumja, da mu mi vseeno.. Da bi bil zainteresiran zame, za naju, za kakšne globoke pogovore..
Kako stojijo stvari v vajini spalnici?
V najini spalnici kot jaz vidim ni ravno najbolje.. Njemu se mi zdi pa je OK, saj nikoli ne reče, da bi bilo kaj narobe. On da pobudo 1x na teden ali bolj poredko. Težave so, ker ima on v bistvu zelo rad malo drugačne stvari, meni pa so bolj všeč zelo običajne stvari, ampak z veliko dotikanja, objemanja. Da je nežno.. On bi pa kar uporabljal razne igrače, skratka predmete – in meni je to zelo neosebno, ni mi prijetno, ker jaz povezujem intimnost s čustvi, on pa se mi zdi, da ne, ali saj ne na tak način. Všeč so mu tudi analne stvari.. Meni pa niti ne.. Skratka, ker si želim njegove bližine, potem naredim kot želi, nimam zaradi tega nekih težav, po drugi strani pa pogrešam to, da bi se čutveno povezala med tem.. Še posebej v zadnjem obdobju mi zelo ustreza, da niti ne daje toliko pobude, jaz je pa tudi ne.. In kar spi na kavču.
Oh, zakaj si delati probleme tam kjer jih ni.. si zadela na loteriji, tako kot jaz 🙂 Moj tudi ni bil nikoli ljubosumen, no vsaj ne tako kot večina. Če mu kdaj ni bilo prav in me je kdo očitno osvajal, je pokazal na drugačen način. To sem ugotovila šele s časom. Ni mu vseeno, samo me ima toliko rad, da ne dela nobene drame ne scen. Nasploh je tak miroljuben medo in ne mara kregarije. To mi je pri njemu še posebej všeč. In od takrat sem zelo pozorna na to, kdaj postavim mejo kakšnemu, ki bi mimogrede malo flirtal. Saj včasih ne veš ali je nekdo samo prijazen, ali hoče kaj prodati ali te osvaja. Takrat objamem mojega dragega ali ga primem za roko in ob prvi priložnosti se malo stisnem, ga gledam tako, da tisti drugi vidi kako zelo ga ljubim in da si ne drzne niti poskusiti s tako nizkimi prijemi.
Če bi bila jaz moški priznam, da bi pesti pele, če bi mi kakšen ženo želel speljati. Jaz sem bolj vročekrvna in vzkipljiva. Pa teritorjalna tudi. Sem mu kar rekla, če ga bo kdaj kakšna osvajala, pa da bom videla da on sodeluje, ji bom kar oči iztaknila na licu mesta.. 🙂 Kar je moje je moje. In imamo mir.
Srečna tista, ki bo dobila kot naslednja tvojega moža, ko bo samski 🙂
Si drama queen, in lačna pozornosti. Mlada si še -27 let…. In jasno , pozornost zunanjih samcev izven zakona ti gode. Ne znaš še ceniti tistega, kar imaš doma – ker še nisi dozorela v neki zvezi; 4 leta je malo – otrok še nimata očitno.
A prej pa tega nisi opazila, pred poroko, nisi hotela opaziti? 🙂 A pred poroko sta pa kosila jedla skupaj?
Takrat te pa ni motilo, saj verjetno se je to dogajalo že prej? Kaj je prevagalo – to da “zna” z denarjem, ki ga zna tudi olitnon dobro zaslužit ? 🙂
Ali pa je vajin zzakon še en dokaz, kaj se zgodi ko začneta delit 24/7 kot zakonca skrt desko, skušno posteljo in ne vel kot fant in punca, ko sta preživljala po oar urc na dan skupaj – če morad nista še prej kaj več skupaj živela in sobivala.
Ljubosumnost njegovo rabiš, da boš srečna v zakonu? A bejžnobejž. A ljubosumnost je merilo, da je moškemu mar zate, da te ima rad in da te spoštuje? Wellcome to marriage !
On je tipicni predstavnik moskega spola ( kot si ga opisala), ti pa delujes kot tipicna predstavnica zenskega spola.
ce se vama bo uspelo zmenit ( se pravi bo treba kaksno besedo iz njega spravit ) bo super, ce ne pa ne :).
Nic ni narobe, ce pustis kaksnemu , da te malo ogovori. To niso tvoja dejanja…steje pa kaj potem iz tega ven pride.
vseeno pa…ce berem takole mon in pogledam malo okoli sebe…je kar veliko zensk ki bi si zelelo tvojega ( glede na to kako si ga opisala).
glede igrack pri spolnosti…skoraj 100% njega moti to, da ti nisi za igracke itd… isto kot tebe moti da on je za te zadeve. Zdaj pa, kako se bosta zmenila…
Ne bom o vajinem odnosu in tem kar pogrešaš – samo o ljubosumnosti; Tudi jaz nisem ljubosumne sorte. Razmišljam tako, da ženska že sama ve zakaj je z menoj in je odrasla oseba. Pozna mojo vrednost in jaz jo tudi in enako velja za najino skupnost. Če jo hoče še naprej jo bo obvarovala vdorov drugih – če ne – gre pa vedno lahko drugam.
Le zakaj bi zganjal neko ljubosumnost? Bi to kaj rešilo? Spremenilo njen pogled na naju? Ne bi. Torej stran vržen čas in energija.
Da niti ne govorim o tem, da je ljubosumje predvsem podvrsta pokroviteljstva. In njo toliko spoštujem, da se dobro zavedam, da ga ne potrebuje, niti ne želi. Strah me pa tudi ni, da bi mi kdo kaj “ukradel”… Če ne drugega – če je mogoče ukrasti – niti ni vredno imeti.
Poglej s tega zornega kota – in mogoče boš razumela kaj ti daje s svojim odnosom.
Ne razumem ga, 05.02.2022 ob 22:02
V najini spalnici kot jaz vidim ni ravno najbolje.. Njemu se mi zdi pa je OK, saj nikoli ne reče, da bi bilo kaj narobe. On da pobudo 1x na teden ali bolj poredko. Težave so, ker ima on v bistvu zelo rad malo drugačne stvari, meni pa so bolj všeč zelo običajne stvari, ampak z veliko dotikanja, objemanja. Da je nežno.. On bi pa kar uporabljal razne igrače, skratka predmete – in meni je to zelo neosebno, ni mi prijetno, ker jaz povezujem intimnost s čustvi, on pa se mi zdi, da ne, ali saj ne na tak način. Všeč so mu tudi analne stvari.. Meni pa niti ne.. Skratka, ker si želim njegove bližine, potem naredim kot želi, nimam zaradi tega nekih težav, po drugi strani pa pogrešam to, da bi se čutveno povezala med tem.. Še posebej v zadnjem obdobju mi zelo ustreza, da niti ne daje toliko pobude, jaz je pa tudi ne.. In kar spi na kavču.
Res si neumna, da delas zanj stvari, do katerih ti ni, medtem ko njemu sploh do tebe ni!!
Custveno zavrt dec ki bi v rit fukal! Je to tvoja cena??? Namrec- sama si jo postavjas!!
Šeenkomentator, 10.02.2022 ob 09:05
Samozavestni moški nismo ljubosumni. Ljubosumni so nesamozavestni moški, ki se vas krčevito oklepajo in se bojijo, da vas bodo izgubili. Sam sem bil med nesamozavestnimi, z leti pa se je stvar precej spremenila. Razlika je očitna.
eno je ljubosumje drugo pa nezanimanje in custvena zavrtost, kar je pri njenem tipu.
Edini dejanski problem, ki ga jaz tu vidim, je tole da niti kosila ne jesta skupaj in da on raje spi na kavču. Ostalo razumem, je pač tak karakter in kakor je videt tudi inteligenten (ker verjemi, da si ne želiš, da ti v javnosti dela sceno iz ljublsumja). Mi pa deluje, da on na vajino zvezo gleda kot na obvezo, dogovor kot na neke vrste službo. Ker tole pomanjkanje intimnosti, povezanosti, da se niti prav družit noče s teboj, tole je malo alarm. Tudi če je karakterno tak, se mi zdi malo ekstrem. Moj predlog bi bil, da probaš čim večkrat sama dat pobudo, pa da mu direktno poveš kaj te muči. Povej mu, da bi rada, da jesta skupaj za mizo, vprašaj ga direktno zakaj tolikokrat spi na kavču, vprašaj ga če je seks dober skratka direktnost. Tako imaš pri takih tipih ljudi še največ možnosti, da boš kaj spravila iz njega.
Pa ne poslušaj teh žlehnob na forumu, ki te obtožujejo, da si najslabša, ker si drzneš imet čustva v zvezi.
Zartrose izven profila, 10.02.2022 ob 17:36
eno je ljubosumje drugo pa nezanimanje in custvena zavrtost, kar je pri njenem tipu.
Seveda, na podlagi njenega pisanja in njene plati zgodbe ustvariš psihološki profil človeka, katerega v življenju sploh ne vidiš. Take rabimo, ja.
Šeenkomentator, 11.02.2022 ob 12:18
Seveda, na podlagi njenega pisanja in njene plati zgodbe ustvariš psihološki profil človeka, katerega v življenju sploh ne vidiš. Take rabimo, ja.
Torej ti iz tega zapisa vidiš, da on zgolj ni ljubosumen in ne da je nezaineterisiran za njo in čustveno zavrt??
“Ampak je tudi težko, ker se v bistvu tudi zame ne zanima. Pogrešam pogovor, ki ga praktično ni, razen minimalno, kako organizirati dan. Tudi kosila ne jeva skupaj, ker poje za svojo delovno mizo, kave ne pije.. Tudi v spalnico dostikrat ne pride spat, ker zaspi na kavču.”
Torej tale zapis kaže na toplega čustvenega človeka, ki se zanima za svojo partnerico, zgolj ni ljubosumen??
In kaj si ti naredil iz njenih besed, ki si jih ali slabo prebral ali se prepoznal v temu tipu, naredil kot profiliral neljubosumnega tipa? jaz sem se oprla na njene besede, ki pa besede ignoriral in si ustvaril neko svojo vizijo človeka, ki ga ravno tako ne poznaš. ker si izhajal iz sebe in ne iz avtoričinih besed. Ki so itak vse kar imamo, tip namreč ne opiše samega sebe. če pa bo iskreno opisal sebe bomo pa lahko podajali mnenja glede na to. sedaj lahko le na njen opis tega človeka in ne na namišljeno dejstvo, da tip ni tak kot ga opisuje. Haloooo ravno šla se bo lagat, da se nič ne pogovarjata in da tip je za kompom in spi na kavču!
drugače pa-kanček zdravega “ljubosumja” v vezi je zgolj en mali ščepec začimbic.. zgornja opisana nezainteresiranost pa smrt za vezo.. čeprav tole sploh ni nobena veza, če se gremo še profiliranja veze!
Forum je zaprt za komentiranje.