možu dajem denar
Hm, a sta ločena? Namreč tako se vajin odnos bere…
Midva sicer imava dva računa, ampak sva vzajemno pooblaščena, prosto razpolagava z denarjem, se o večjih zneskih, računih obveščava, pogovarjava, načrtujeva. Denar je SKUPEN, namenjen celi družini. Nekako težko si žal predstavljam, kako to vidva funkcionirata…
raglja
Ja problem je v tem, da ve, da imam nekaj prihranjenega denarja. Kar naprej mu je kdo težil naj jim posodi denar (njegova mama, sestra, brat). Ni si zapisoval, koliko so mu dolžni. Ne vem, če so mu vse vrnili, on pravi da ja. Nimava skupaj denar. Problem je v tem, da koristi moj privarčevani denar, denar ki ga zasluživa sproti gre.
Midva tudi nimava skupnega denarja, ker eden preostanek plače (ko se plačajo položnice in hrana) zapravi za svoje hobije, drug pa špara.
In če bi imela skupen denar bi bila vsak mesec oba na 0.
Tudi jaz posodim mojemu za kakšen njegov hobi in potem sterjam nazaj – žau 😉
Če pa je treba kupit nov pralni stroj pa ga kupim jaz in potem sterjam polovico nazaj…
Sicer pa zagovarjam, da je treba moževo plačo zapravit, svojo pa šparat :P:P:P:P:P
Tudi midva imava vsak svoj denar, saj mi nekak ni jasno, zakaj bi moral biti skupen. Zakaj že? Kljub temu, da sva skupaj, nisva eno, ampak sva še vedno vsak svoja oseba in kot taka tudi vsaj s svojim proračunom. Seveda si pomagava, ampak če me moj prosi, naj mu posodim, se razume, da mi tudi vrne. Saj nisem banka, da bi mu financirala njegove zgrešene investicije, jaz pa konec meseca ne bi imela za hrano (kupovanje le-te je namreč v moji domeni, tudi plačevanje položnic in tudi nakup goriva za ogrevanje, on pa plačuje hipoteko, vzdrževanje svojega avta, kredite zaradi svojih muh, svoje cigarete in hobi).
Na žalost poznam primer, ko je ženina plača šla za tekoče stroške, moževa plača pa na šparanje in ob ločitvi je gospod ves prišparan denar zadržal zase, ker je vendar bil iz njegove plače. Zato … vsak svoj denar. Za večje investicije pa se seveda vsedeva in pogovoriva, koliko kdo lahko da. Pa se zaradi denarja nikoli ne kregava.
pri nas isto, samo tisti, kjer je vse popolno, tega ne razumejo[/quote]
prav vedve mi delujeta tako, kot da je vse popolno.Normalno da imamo vsi dva računa, ampak denar je skupen.Kaj zdaj vama ni jasno. Razlika je samo v tem da moj mož in verjetno tud vajin ,ne bi nardil pufe brez moje vednosti. joj, ste nekateri trdi
pri nas isto, samo tisti, kjer je vse popolno, tega ne razumejo[/quote]
prav vedve mi delujeta tako, kot da je vse popolno.Normalno da imamo vsi dva računa, ampak denar je skupen.Kaj zdaj vama ni jasno. Razlika je samo v tem da moj mož in verjetno tud vajin ,ne bi nardil pufe brez moje vednosti. joj, ste nekateri trdi[/quote]
a pa ti verjameš, da me je o svojih pufih obveščal. Jok, dokler nisem visoko noseča zagledala rubežnika pred hišo…ob 21 zvečer. Žal tudi taki so.
Za položnice in hrano in otroške stvari reče: nimam. Svoj hobi pa fura in fura.In ima pregrešno drag (časovno in denarno) hobi.
prav vedve mi delujeta tako, kot da je vse popolno.Normalno da imamo vsi dva računa, ampak denar je skupen.Kaj zdaj vama ni jasno. Razlika je samo v tem da moj mož in verjetno tud vajin ,ne bi nardil pufe brez moje vednosti. joj, ste nekateri trdi[/quote]
a pa ti verjameš, da me je o svojih pufih obveščal. Jok, dokler nisem visoko noseča zagledala rubežnika pred hišo…ob 21 zvečer. Žal tudi taki so.
Za položnice in hrano in otroške stvari reče: nimam. Svoj hobi pa fura in fura.In ima pregrešno drag (časovno in denarno) hobi.[/quote]
Pa dobro no, saj vem da če bi bila vedež ne bi bila revež, ampak s kom to živite. Da ogroža vašo prihodnost ter prihodnost svojih otrok.Adijo. Midva se o vseh večjih nakupih, in tudi kredit imava, pogovoriva. Denar je skupen, vendar na dveh računih. In v okviru se pri nas vedno ve, koliko ima kdo na računu.Pismo, saj to ni neka znanost če imaš normalno plačo.
Torej ste tisti, ki nimate skupen denar bolj ali manj cimri ali kaj??
Si tega ne predstavljam – torej, če ima nekdo enkrat večjo plačo kot drug, in če se terja plačilo položnic recimo pol-pol, in enemu potem ostane za hrano in oblačila do konca meseca 100 €, drugemu pa 600, ali imata potem svoje police v hladilniku, kjer ima eden navaden jogurt in safalado, drug pa pršut in panceto…, in ko gresta vsak s svojo hrano večerjat in se potem malo pogleduje na krožnik cimra in tudi kaj privoščljivo pripomni, ali pa milostno ponudi – boš en čaus ali kaj???
Svašta!!!
Vse kaj je moje je od vseh članov družine in obratno in je zadnja stvar, da bi komu naprej metal, koliko sem pa jaz zaslužil napram ženi in potem procentualno računal za vsak izdatek…
A se ti ne zdi logično, da če gredo položnice na pol, gre lahko tudi izdatek za hrano? Tako težko razumet? A ti res misliš, da pri nas 1 del familije pečenko je, drugi pa suh kruh, ker ni? No, ni čisto tako. Pol vsi jemo npr. zelje pa krompir, ker glih financ minister pa zalagat z dobrotami, ker je komu (po možnosti po neumnosti) zmanjkalo, pa tudi nobenemu ni treba bit, ne?
Mi2 sva ta problem rešila tako, da na skupen račun nakazujeva % od plače.
In tisti mesec, ko jaz zaslužim več, jaz več prispevam, naslednji mesec pa mogoče obratno.
In iz skupnega računa gre denar za položnice, hrano in stvari, ki jih skupaj uporabaljava – lonci, TV, pralni stroj, pleskanje stanovanja, počitnice ipd.
Škoda da moj ne zasluži 5.000 :P:P:P:P
Forum je zaprt za komentiranje.