Najdi forum

mozolji

Imam velik problem.No vsaj meni se zdi tako. Po obrazu imam polno mozoljev ki se jih ne da znebiti.Poskusila sem že vse pa nič ne pomaga.Stara sem skoraj 17 let. A mi lahko prosim svetujete kaj naj naredim in kateri puder naj uporabim da jih prekrijem?

Pozdravljena!

Puder ni prava rešitev. Najprej je potrebno poskrbeti za pravilno nego, ki bo ublažila oz. preprečila nastanek mozoljev.

Sama vem kako je to, ker sem se žal tudi sama ubadala z mozoljasto kožo.
Verjetno ste v obdobju, ko vaše telo doživlja hormoske spremembe.

Zanima me kaj ste do sedaj uporabljala? Predvsem katere proizvode za nego kože?

Lp Nada

Žiujo!

kot je že nada dejala, ti tudi jaz ne svetujem pudra – z njim boš stvar le poslabšala.
sama imam 19 let in sem imela podobne težave, le da aken nisem imela le po obrazu, ampak tudi po celotnem hrbtu in prsnem košu. sprva sem uporabljala le kremo, ki mi jo je predpisala splošna zdravnica, a ni pomagalo. nato sem si nabavila kozmetiko exfoliac in moram reči, da mi je zelo pomagala. če mozoljev nimaš v tako hudi obliki, kot jaz, ti jo priporočam. kozmetiko tega proizvajalca najdeš lekarni. najprej povprašaj po prospektu in testerjih. če se boš za to odločila, ti svetujem, da si nabaviš čistilni gel, piling in losjon ali kremo. vsi izdelki vsebujejo aha.
sicer pa je zadnja, najboljša varjanta v boju proti aknam, obisk dermatologa. sama sem se zdravila leto dni s kotracepcijskimi tabletami in kremami. seveda je rezultat odličen, toda… če nimaš aken v tako hudi obliki, ti tega ne svetujem, saj imajo kontracepcijske tablete druge negativne učinke…

LP in veliko sreče

Uporabljala sem že izdelke od exfoliac pa ni nič pomagalo.Pa od green line.V bistu uporabljam tudi obarvano kremo da jih mal prekrijem kr drugač me je sram it kamorkoli ven.hvala za odgovore.

Tiny!

Najprej svetujem, da skušaš stanje kože izboljšati z rednim čiščenjem v kozmetičnam salonu. Pojdi vsaj po nasvet, lahko povprašaš tudi dermatologa. Načeloma pa se bo stanje s časoma izboljšalo. Pazi le nato, da pustiš mozolje pri miru. Saj vem, da je težko, ampak s stiskanjem si lahko narediš več škode, kot koristi.

Ali uporabljaš masko za nečisto kožo? Meni je stanje kože vsaj umirilo.
Raje se izogibaj obarvanim kremam, kajti te so teksturno veliko bolj kremozne in je velika večina primerna bolj za suh, normalen in mešan tip kože.

Svetujem ti, da uporabiš raje korektor za prekrivanje mozoljev.

Lp Nada

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close