Mozolji po hrbtu…
Pozdravljeni
Mene pa so napadli mozolji po hrbtu.Saj ne vem tocno kaj je to. Ne da se stiskat imam pa rdece pikice pa bulice. Nikoli jih nisem imela..zdaj pa imam cel hrbet rdeč. Zdaj pa ne vem ali je kriva kaka hrana ali so nastali zaradi mila pri tusiranju ali od česa.Res ne zgleda lepo.
Sčem se naj namazem ali umivam po hrbtu? Drugje nimam problemov z mozolji. Vcasih si naredim piling pa se mi vsi ogrci odprejo tako, da mi nastajajo mali mozoljcki en tu en tam eh…
Pozdravljena,
doma imam pubertetnika, ki ima isti problem. Kaj narediti.
Najbolje je čistiti z antiseptičnim milom, da se dobro očisti. Potem lahko z vatico natopljeno s tonikom za mastno kožo namažete cel hrbet. Ko se posuši, nanesite glineno masko in pustite masko čez noč na hrbtu, zjutraj operite in spet namažite s tonikom.
Napišite katero kozmetiko uporabljate in kje jo kupujete, da vam lahko dam priporočila za nabavo izdelkov ali pa tam kjer kupujete povejte, da potrebujete tonik za nečisto kožo in masko za nečisto kožo.
Sonce in slana voda lahko tudi pomaga ni pa nujno, probajte.
Vzrok za nastanek mozoljev po hrbtu je lahko tudi prašek in mehčalec za perilo, izberite kakšen eko prašek, ki je dermatološko testiran ali še bolje tak primeren za otroke in dojenčke ( bio trgovine).
Vzrok so lahko tudi oblačila, sedaj poleti ko se potimo je to še večji problem. Izogibajte se plastičnim umetnim materialom in izberite bombažne, bambusove, svilene materiale.
Simone Godina
Beauty Coach
AntiageDermoLab svetovalni centri
Ljubljana, Portorož
040 291 165
Facebook: Antiagedermolab
Pdobni problem imam jaz.Pred 4 dnevi so se mi po bradi naredli mozolji,že prej pa po hrbtu. oz.ne vem,če je to mozolj.
Saj sem stara 36 let!
Je boleč bele barve.Če si ga stiskam se ponovno pojavi,in to več krat .Bel gnoj.Je možno da je to od vročine,čeprav nisem oz.skoraj nikoli nisem na vročini.
Kako naj ukrepam,ščim naj zdravim.?Zamenjala sem kozmetiko.
Naj pokažem zdravnici,čeprav ni veliko je pa boleče in me ovira.
Prosim za odgovor.
hvala!
Pozdravljena,
potrebovala bi več podatkov, tako glede kozmetike, ki jo uporabljate kot načina prehrane in življenskega stila, da se ugotovi vzrok za težavo. Dostikrat uravnavanje stresa in nasploh sprememba življenskega sloga, že majhna prinese velike rezultate.
Simone Godina
Beauty Coach
AntiageDermoLab antiaging svetovalni centri
Ljubljana, Portorož
040 291 165
Facebook: Antiagedermolab
Pozdravljeni!
Imam 13 let staro hci,kateri se pojavljajo po hrbtu(predel ramen-lopatic)mozolji.Res nevem kaj storiti,zaenkrat nisem upostevala se nobenega nasveta,ker nisem prepricana.
Kaksnih posebno ekstra iddej nebi ravo,gline in podobnega ne,tudi kaksnih dragih krem nebi ravno.
Pravzaprav uporablja dove gel za tusiranje in to je to.Prehranjuje se od 1 do 5 po zdravju 3,8,torej ubistvu normalna prehrana.Poskusa pa postati vegeterjanka.
Hvala za nasvet ze za v naprej
lepo Vas pozdravljam
Kisses,
–A
Forum je zaprt za komentiranje.