Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Mozolji… kaj storiti?

Mozolji… kaj storiti?

Zdravo punce,

potrebujem nasvet kaj mi je storiti. Kot najstnica nikoli nisem imela pretiranih težav z kožo, še mozoljev nisem imela veliko. Sedaj sem stara 22 in so se mi na obrazu začeli delati zelo grdi mozolji. Ker me je vseskupaj živciralo sem sama situacijo naredila še hujšo s praskanjem in besnim ščipanjem. Mozolji se mi delajo taki globoki in “suhi” ob robu obraza, pri ušesih in potem navzdol tik ob čeljusti (na spodnjem robu, že skoraj na vratu). Najprej se čuti kot zatrdlina ki boli, potem raste in raste a se ne vidi pikice. Če ga pustim na miru rate taka velika bula ki potem počasi izveni, koža pa se na tem mestu potem lupi. Cikel traja kar okoli 4 tedne. Make-upa sploh ne uporabljam, samo vsako jutro in običajno tudi zvečer sem si včasih obraz umivala z mlačno vodo. Nekaj časa nazaj sem kupila milo za obraz, tako čistilno za najstnike z aknami… situacija ni bila nič boljša. Potem sem se odločila poskusiti še z drugo znamko ki vsebuje piling perlice… sicer me zjutraj lepo poživi, ker tako lepo diši, a se mi zdi da mi kožo naredi suho. Zadnjič me je v nakupovalnem centru začopatilo Brazilsko dekle (živim down under btw) in mi demonstriralo masko za obraz z “glino”. Sem se odločila poizkusiti, ker ni bila draga in mi je res naredilo kožo mehko in odstranilo kožo ki bi se mi sicer lupila, na levi strani obraza se mi niso naredili nobeni novi zmazki, na desni pa imam še vedno rdeče bule. En dan se mi zdi da imam kožo čisto suho in mi obraz kar zateguje, drug dan pa bi bil robček čisto masten če bi z njem podrgnila po obrazu. Kaj mi je še drugega za narediti? Čemu so namenjeni toniki? Bi pomagala kakšna krema? Prosim za nasvet za tumpeljne, ker o kozmetiki nimam pojma, običajno še maskare ne uporabljam.

Pozdravljena!

Ker imam tudi sama takšne probleme, vem kako je… sama sem šla na nego obraza, poleg tega pa uporabljam linijo od matis-a za mastno in mešano kožo. naj ti povem, da je malo dražja, dobila pa sem jo v kozmetičnem salonu. rada bi pa še priznala, da z rednim čiščenjem opaziš rezultate… pa tudi, koža je boljša, bolj mehka in se ne sveti.
pred tem pa sem tudi sama, kupovala vsemogoče izdelke v upanju na rešitev pa je ni bilo. zaenkrat mi to resnično pomaga in sem zadovoljna. 🙂
vse dobro ti želim,
lp

Dober dan punce 🙂

Glede mozoljev lahko rečem da so brezveze,star sem 21(22 čez nasljedni mesec)in imam še vedno probleme z aknami katere sploh ne zginejo…uporabljal sem zelo kvalitetne znamke(drage)ampak kljub temu mi ni pomagalo….
Kozmetičarka:totalna izguba časa,katji ona ti zdenficira kožo ter jo totalno zmatra tako da rabiš po njej 2 tedna rehabilitacije..

Poglejte uporabjite nežen šampon za nego obraza ter najti je treba nekega partnerja ki te bo imel rad neglede kakšen si(jaz to osebo še iščem :S)živeti zdravo in polno življenje ter POZABITE NA MOZOLJE!

meni se je stanje izboljšalo brez uporabe dragih čistil,ampak vseeno jih imam…joj ta mati narava!!!Lp

Se bom kar strinjala z mojo predgovornico. Tako je, da se je treba sprejt. Lepota prihaja od vznotraj. S tem so med drugim povezane tudi akne. Manj je več. Nobenih dragih krem, čistilnih sredtev… Trg je širok, problem pa je v notranjosti. Tudi prehrana vpliva, hormoni, kontracepcija. Popit je potrebno čimveč tekočine, to je moj nasvet. Se sprostit in se sprejt. V koliko se vsa zadeva zagnoji, je smiselno obiskat dermatologa, da predpiše antibiotik. Pa še to, da ni nujno, da je vsa koža mastna.
Lepe poletne dneve.

hmm jst nisem predgovornica ampak predgovornik….np lp

Pardon, super napisano za moškega predstavnika.
L.p

Pa je vseeno menda kar vredno poskusiti… z nego Sebo Control bio kozmetike Gamarde,
ki koži vrača ravnovesje in deluje proti hiperseboreji in hiperkeratozi.Moja prijateljica je po vztrajnem in pridnem delu,kar se tiče celotne nege s to linijo prišla do precej dobrih rezultatov. S to kozmetiko je res strašno zadovoljna, menda ima poleg naravnih tudi dermatološke kvalitete. Priporočila ji jo je dermatologinja. Sicer pa je na spletni lekarni, tako, da si opise lahko ogledaš…

M

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close