moznost zaposlitve
Pozdravljeni
Nimam nikakrsnega vprasanja povezanega direktno z racunovodstvom, zanima me bolj moznost zaposlitve in placilni razred tega poklica. Zivim namrec v tujini in trenutno razmisljam o vrnitvi. Delam v racunovodstvu dve leti in sem sredi opravljanja ACCA izpitov.
Kako je kaj placan ta poklic pri nas? (delam v oddelku za racune kjer placujemo dobaviteljem itd)
Malo me tudi skrbi kako bi se kaj navadila na terminologijo, saj pri nas v Sloveniji nimam nikakrsinh izkusenj ali izobrazbe iz racunovdstva.
Vsak nasvet je doborodosel!
Hvala!
Gospodična Katjuskaapuska je z besedo odgovorno mislila, da mora v tujini delati točno in opravičila, da so šle evidence k vragu enostavno ni. Pri nas je to še vedno tako, da to delo lahko opravlja vsak, ki pač v drugem poklicu ne najde službe, ker bi naredil preveč škode. Zato je konkurenca velika in delo slabo plačano. Slučajno sem programer in bi večini deklet ki sedijo za računalnikom dal namesto tipkovnice v roke motiko za okopavanje krompirja.
Tudi pri nas opravičil, da so šle evidence k vragu, NI.
Je pa res, da bi se, kot praviš, marsikomu lahko dalo v roke motiko za okopavanje – tudi programerjem!
Včasih kje vidiš kak program, kjer bi se najraje razjokal, a ga programerji hvalijo (in računajo) kot oh in sploh uporabnega:(
(nikakor pa ne motike v roke večini deklet, ki sedijo za računalnikom, ampak pohvalo, da delajo s takimi programi).
LP!
Forum je zaprt za komentiranje.