možnost prenosa dopusta po porodniški
Pozdravljeni!
Prosila bi za pravni odgovor.
Lansko leto (2014) sem od odmerjenih 22 dni letnega dopusta koristila le 5 dni. Delodajalec mi uradno ni prepovedal koristiti dopusta, vendar sem želela zaradi izredne situacije v organizaciji med poletjem, koristiti preostali del dopusta ob koncu leta. Vendar sem septembra zanosila, sredi oktobra pa sem morala v bolniško zaradi rizične nosečnosti. Od takrat dalje sem na bolniški. Tako mi je 5 dni dopusta propadlo, ostalo mi jih je še 12 dni, letos pa sem upravičena do 23 dni dopusta. Bolniški stalež imam odobren do 17.5. 2015, nato 18.5. 2015 nastopim s porodniško za dobo enega leta.
Zanima me ali sem upravičena do prenosa dopusta za leto 2015 v celoti in sicer da ga koristim do 31.12 2016 ali 10 dni do 30.6. 2016, preostali del pa do 31.12.2016? Ali mi mora delodajalec omogočiti tudi prenos preostalega nekoriščenega dopusta za leto 2014 v leto 2016?
Delodajalca sem sicer prosila, da bi preostali dopust iz leta 2014 (12 dni) in celotni letošnji dopust koristila že letos pred nastopom porodniškega dopusta (in se mi tako predčasno prekine bolniška), vendar še nimam odgovora. Delni odgovor je sicer bil, da je praksa, da se bolniška ne prekinja in koristi dopust. Vendar dokončnega odgovora o odločitvi še nisem prejela.
Hvala za pomoč.
Lp, nosečka
Forum je zaprt za komentiranje.