Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Možnost oploditve samskih žensk

Možnost oploditve samskih žensk

Poznam ne. Obstajajo pa sigurno (med lezbijkami), ker drugače sploh ne bi bilo potrebe po tem zakonu.[/quote]

A da bi samska lezbijka se želela umetno oploditi :)?[/quote]
Zakaj pa ne ?
Lahko je samo uradno samska. 🙂

Res ne vidim smisla, da bi se ena samska ženska šla oploditi. Ne glede na spolno usmerjenost. Bi prej razumela, če je lezbijka in ni samska, da pride do take želje. Nisem še slišala nobene samske, da sanja v to smer.

Po nekaterih državah seveda to obstaja….seveda proti konkretnemu
plačilu….in te nihče ne vpraša, kako in kaj bo s tem otrokom….no, verjetno
vprašajo že, ampak ni pomembno, dokler imaš keš….

Posvojitve otrok so veliko dražje.

To je sicer vse možno, še posebej zato, ker bodo tisti pri koritu videli možnost za dodaten zaslužek.
Želim povedati, da je to zaskrbljujoče in znak za alarm, da je z družbo res že nekaj hudo narobe, če se zatekamo k takšnih ukrepom, kjer se reprodukcija mora ohranjati na takšen umeten način.
Otrok bi naj bil plod ljubezni med staršema in da mu starša s svojim odnosom dajeta pozitiven zgled.
Vem, da je tega vedno manj in se ravno iz tega naslova potem pojavljajo potrebe po takšnih zakonih. Vendar pa to pomeni le še nadaljne propadanje družbe, ker se zadeve sploh ne rešujejo tam, kjer bi se morale.
Če bo neka samska ženska imela otroka zato, ker ni sposobna odnosa z moškim, zaradi nekega sovraštva ali česarkoli že, potem bo to prepričanje in travme smo predala naprej otrokom, namesto, da bi skozi odnos poskušala razrešiti probleme.
Mene sicer ne bi čudilo, če bi politiki to sprejeli. Saj so na oblasti večinoma samo psihopati in psihično bolani ljudje brez občutka za moralo in družbo.

Po nekaterih državah seveda to obstaja….seveda proti konkretnemu
plačilu….in te nihče ne vpraša, kako in kaj bo s tem otrokom….no, verjetno
vprašajo že, ampak ni pomembno, dokler imaš keš….[/quote]
In ravno to je problem, ker se vidi samo keš.

Robi, mislim, da si povsem brez skrbi, četudi ta zakon sprejmejo (pa verjemi, da bo za plodno žensko fajn drago se umetno oploditi, ker to vsekakor ne more it iz zdravstvene blagajne), ker takih žensk res ni veliko. Verjamem, da obstaja kakšna taka. Ampak si težko predstavljam, da bi se jih našlo recimo 5 na leto.
Problem samskih žensk je predvsem v tem, če imajo seveda kakega ljubčka, kako skrbeti za kontracepcijo, da slučajno ne bi zanosile (torej strah pred nosečnostjo, ne želja po nosečnosti), ker menda moški nočejo uporabljat kondomov. Torej, če res hoče katera samska zanositi, je to najmanjši problem. Moški ne marajo konodmov in samo reče, da ona je KT in je stvar rešena.

To je sicer vse možno, še posebej zato, ker bodo tisti pri koritu videli možnost za dodaten zaslužek.
Želim povedati, da je to zaskrbljujoče in znak za alarm, da je z družbo res že nekaj hudo narobe, če se zatekamo k takšnih ukrepom, kjer se reprodukcija mora ohranjati na takšen umeten način.
Otrok bi naj bil plod ljubezni med staršema in da mu starša s svojim odnosom dajeta pozitiven zgled.
Vem, da je tega vedno manj in se ravno iz tega naslova potem pojavljajo potrebe po takšnih zakonih. Vendar pa to pomeni le še nadaljne propadanje družbe, ker se zadeve sploh ne rešujejo tam, kjer bi se morale.
Če bo neka samska ženska imela otroka zato, ker ni sposobna odnosa z moškim, zaradi nekega sovraštva ali česarkoli že, potem bo to prepričanje in travme smo predala naprej otrokom, namesto, da bi skozi odnos poskušala razrešiti probleme.
Mene sicer ne bi čudilo, če bi politiki to sprejeli. Saj so na oblasti večinoma samo psihopati in psihično bolani ljudje brez občutka za moralo in družbo.[/quote]

Ma veš kaj Robi….bolj ko premišljam, manj se mi zdi, da je KADARKOLI
družina funkcionirala kot skupnost z očetom in mamo….po mojem, vse
kar se je spremenilo, je financiranje.
Od pamtiveka so ženske v veliki meri spravljale deco gor….moški so šli
v vojne…po par let jih ni bilo nazaj, ali pa sploh niso prišli….šli so za delom,
moja babica z dolenjske očeta ni videla več kot mesec, dva na leto…
Odsotni oče ni nobena novotarija. Samo, da je včasih lahko samo on
kot moški služil denar, danes pa to lahko naredi ženska sama…
Jasno, da je popolna družina ideal. Ampak skozi zgodovino odsotnost
očeta ni uničila družbe, kot vidiš….
Men se zdi, da ima družba precej resnejših problemov, kot tale….

Bo pa vzela kredit. 🙂

Seveda pa v tvojem primeru, ko ženska na tak način zlorabi moškega, ni tako preprosto in še zdaleč ni stvar rešena z moškim in potem okrog preživnine…..

Kakorkoli že, jaz ne verjamem, da bi se našla 1 samska normalno plodna ženska, da bi se dala umetno oploditi.
Pa, če že katera res tako hoče se oploditi, bo verjetno prej poskusila po naravni poti. Ker moški ne marajo konodomov je to kar enostavno :). Hja, preživnina pa to, si je pa moški sam kriv, kaj pa ne uporablja kondomov :).

Mislim, da ni strahu, da bi se ženske odločila za tako varianto. Če ženska ne mara moških a njegovo spermo bo pa marala? Po mojem, da tudi ne. In kaj, če se rodi sin? Ali pa dva sinova, ker pri umetnih oploditvah so pogosti dvojčki, mogoče celo trojčki ali več.

OK, to je vse res in so obstajali takšni primeri….
Bistvena razlika, ki jo vidim, pa ni v financiranju, ampak v načinu razmišljanja in prepričanj, ki pogojujejo takšno (morebitno) odločitev.
Včasih niso šli moški v vojno, ker ne bi marali ženske ali pa delat za par mesecev nekam na teren…ampak zato, ker so morali.
Med njimi ni bil razlog sovraštvo ali nesposobnost sobivanja ter egoizem, ampak pomoč.
V tem našem, zdajšnjem primeru pa je razlog povsem drugje.
Razlog je, ker ljudje ne znamo sobivati. Zato je ta zakon samo simptom resničnega problema, ki se skriva v ozadju.

Na primer…..

OK, to je vse res in so obstajali takšni primeri….
Bistvena razlika, ki jo vidim, pa ni v financiranju, ampak v načinu razmišljanja in prepričanj, ki pogojujejo takšno (morebitno) odločitev.
Včasih niso šli moški v vojno, ker ne bi marali ženske ali pa delat za par mesecev nekam na teren…ampak zato, ker so morali.
Med njimi ni bil razlog sovraštvo ali nesposobnost sobivanja ter egoizem, ampak pomoč.
V tem našem, zdajšnjem primeru pa je razlog povsem drugje.
Razlog je, ker ljudje ne znamo sobivati. Zato je ta zakon samo simptom resničnega problema, ki se skriva v ozadju.

Na primer…..[/quote]

Ojej…a je treba naštevat?
Globalizacija, noro potrošništvo, beg v skrajne oblike religioznega
fanatizma, klimatske spremembe, privatizacija hrane in vode – in ja,
v razvitem svetu naraščanje individualizma in egoizma…seznam je
dooooolg….

Mene sicer ne bi čudilo, če bi politiki to sprejeli. Saj so na oblasti večinoma samo psihopati in psihično bolani ljudje brez občutka za moralo in družbo.[/quote]

v vojne…po par let jih ni bilo nazaj, ali pa sploh niso prišli….šli so za delom,
Men se zdi, da ima družba precej resnejših problemov, kot tale….[/quote]

To tvoje pisanje je argument za ali proti?

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Men se zdi, da ima družba precej resnejših problemov, kot tale….[/quote]

To tvoje pisanje je argument za ali proti?[/quote]

Beri zgoraj….nisem za to, da se prepove, sem pa zato, da se zadeva
mastno zaračuna.
Tole je samo odgovor na Robijevo črno napoved, da bo družba propadla
zaradi tega…

Nisem mislil, da zaradi tega. Napisal sem, da je to samo simptom.
Propadla bo zaradi egoizma in pohlepa ter potem posledično zaradi samouničenja, ker družba ne more temeljiti na takšnih bolanih temeljih.
Temelji lahko le na spoštovanju, ljubezni….

Se popolnoma strinjam. In ta zakon je samo še eden izmed vidikov takšnega razmišljanja, kot ga opisuješ.
Kaj pa je težnja po tem zakonu kaj drugega, kot posledica naraščanja individualizma in egoizma ?

Ma ne bo propadla glih zaradi tega, tako poenostavljat pa tut ni treba…
Taka želja/zakon je zgolj simptom, posledica vsega kar se dogaja zadaj.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Našlo se jih bo mnogo!
Odločijo se za otroka, da na njem izživijo svoja čustva. Otrok tako postane žrtev njenih zablod.

Našlo se jih bo mnogo!
Odločijo se za otroka, da na njem izživijo svoja čustva. Otrok tako postane žrtev njenih zablod.[/quote]

Ojej no….želja po otroku pač ni zabloda…..je čisto naravna stvar….
Si prepričanm da je tale tvoja izjava nepristranska?

Našlo se jih bo mnogo!
Odločijo se za otroka, da na njem izživijo svoja čustva. Otrok tako postane žrtev njenih zablod.[/quote]

Si prepričanm da je tale tvoja izjava nepristranska?[/quote]
Skela, mislim, da si narobe razumela “On-eta”.
Ni problem želja po otroku, ampak želja po umetni oploditvi, ker takšna ženska očitno ne zna ali noče živeti z moškim, ker jih ne mara ali karkoli že…

Našlo se jih bo mnogo!

Si prepričanm da je tale tvoja izjava nepristranska?[/quote]
Ni, je samo malo narobe razumljena, sem že navajen…. 😉

Nek par svoje čustvene potrebe zadovoljuje drug z drugim. S kom pa naj bi to počela ta naša “oplojenka”?
Poznam eno tako.
Visoko izobraženo, je šla (mislim da ) v Moldavijo, stara preko 50, sedaj ima dvojčke.
Njen razlog je bil, da ne želi bit več sama še sploh na stara leta…

A misliš, da pa imajo zdaj vse ženske, ki imajo otroke, moške tudi rade in jih marajo?

Ne bodi naiven.

Našlo se jih bo mnogo!

Bodi prepričan, da ne.
Zakaj bi zdrava ženska letala po bolnici in se dajala umetno oploditi? Že tu je razlog, da to ni tako enostavno in prijetno doživetje. Že it na običajen pregled h ginekologu ni ravno zabavno doživetje.
Potem naprej. POvprašaj žesnke, ki so samohranilke, če je to res tako super. Pa pri marsikateri samohranilki oče otroka vseeno kdaj pa kdaj vskoči. Tiste samohranilke, katerih bivši se sploh ne zanima za otroka, najkrajšo potegnejo. Vsa skrb za otroka je na njej. Tamo samska pa že v naprej ve, da bo samohranilka.
Koliko žensk je dejansko tako neumni, da bi to naredile?
Potem bi bilo sedaj polno žensk, ki bi si umislile kratko avanturco brez konodma in zanosile ter nikoli povedale kdo je oče.
Poznam na kupe samskih žensk nad 30, nad 35 pa ne sanjajo o biti samohranilke. Daleč od tega.
Pozna tudi posameznice, ki so šle na umetno oploditev in jim ni bilo ravno fajn.

A misliš, da pa imajo zdaj vse ženske, ki imajo otroke, moške tudi rade in jih marajo?

Ne bodi naiven.[/quote]
Kdo pa to pravi ?
Če bi, potem ta tema ne bi obstajala.
Daj preberi, kaj sem napisal ali pa ne provociraj.

Ti poznaš eno tako žensko, jaz pa na kupe moških tam okrog 45-50, ki na netu iščejo žensko, da bi jo oplodili. Koliko jim uspe ne vem. So pa zelo pogost pojav. Zakaj pa oni to hočejo, pri teh letih imeti prvega otroka z mlado žensko?

Ti poznaš eno tako žensko, jaz pa na kupe moških tam okrog 45-50, ki na netu iščejo žensko, da bi jo oplodili. Koliko jim uspe ne vem. So pa zelo pogost pojav. Zakaj pa oni to hočejo, pri teh letih imeti prvega otroka z mlado žensko?[/quote]
Sej bolano je oboje! Oboji imajo isti problem le da bi samske to zaobšle z zakonom…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close