Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Možnost oploditve samskih žensk

Možnost oploditve samskih žensk

Ja Robi, v tej temi zelo zagreto zagovarjaš umetne oploditve samskih žensk. SPLOH jih ne postavljaš pod vprašaj.:))))

Prvo kritiziraš, pol pišeš, da ti je vseeno. Mislim, brezveze.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Robi, a bova spet lepila sem temo izpred mesecev, ko si trdil, da so posiljene ženske same krive, bolniki z rakom tudi?

Se boš še malo sprenevedal?

Opa, kako pozivamo na solidarnost, ko gre za naše interese, ne?

Robi in ti bi rada solidarnost do svojih potreb, nista pa pruipravljena priznati solidarnosti reicmo samskim ženskam, ki želijo umetno oploditev.[/quote]
Do mojih potreb ali do potreb otrok?
Merilo potrebe otroka pa ni ne more biti smo materialno stanje samske ženske, ki želi umetno oploditev. Njej še precej manjka zato ni smiselno, da se “štanca” otroke v njeno revščino.

Nisem pisal o osvajanju, ampak o tem, da se zaradi iskanja potrditve zatekamo po pomoč k drugim, pa čeprav v tistem ni realne podlage. Zato pa potem drugemu na lastno željo pripišemo določene lastnosti, ki bi jih naj imela tista oseba, pa čeprav jih nima. 🙂

Potrebe otrok so predvsem, da niso lačni in zanemarjeni.

Vem, da ti gre v nos stališče, da bolj privoščim otroka situirani samski ženski, kot revnemu paru, ampak jaz pač mislim, da potreba otroka ni predvsem to, da ima oba starša. Kaj mu to pomaga, če je revež.

In nehajte opevat revščino, nihče noče živeti v revščini, nihče noče biti rojen revnim staršem. Če je revščina vrednota, zakaj v isti sapi jamrate nad izkoriščanjem?

Ja Robi, v tej temi zelo zagreto zagovarjaš umetne oploditve samskih žensk. SPLOH jih ne postavljaš pod vprašaj.:))))

Prvo kritiziraš, pol pišeš, da ti je vseeno. Mislim, brezveze.[/quote]
Res je brezveze…:)

Jaz se ne sprenevedam.
Vedno govorim o soodgovornosti in zato soodgovornost velja vedno in v vseh primerih.
Kje spet trdim, da kdo ni soodgovoren za otroke ali karkoli že ?

Potrebe otrok so predvsem, da niso lačni in zanemarjeni.

Vem, da ti gre v nos stališče, da bolj privoščim otroka situirani samski ženski, kot revnemu paru, ampak jaz pač mislim, da potreba otroka ni predvsem to, da ima oba starša. Kaj mu to pomaga, če je revež.

In nehajte opevat revščino, nihče noče živeti v revščini, nihče noče biti rojen revnim staršem. Če je revščina vrednota, zakaj v isti sapi jamrate nad izkoriščanjem?[/quote]In če ženska slučajno ostane še brez dohodkov, revna ji naj otroka odvzamejo?

Za revščino širše množice ljudi je predvsem zaslužna država, politiki, za mentalno revščino “oplojenke” tudi?

Nisem pisal o osvajanju, ampak o tem, da se zaradi iskanja potrditve zatekamo po pomoč k drugim, pa čeprav v tistem ni realne podlage. Zato pa potem drugemu na lastno željo pripišemo določene lastnosti, ki bi jih naj imela tista oseba, pa čeprav jih nima. :)[/quote]

Kako pa ti sploh veš, kakšen je Spider? Če se z nekom ne ujameš, še ne pomeni, da je to slaba oseba. Pač nista na isti valovni dolžini. V življenju boš vedno srečal ljudi, ki razmišljajo drugače kot ti, in take je treba pustiti pri miru, ne pa se vtikovati v njihov način življenja. Jaz razumem, da ima lahko kakšna ženska zelo rada otroke, in bi rada imela tri ali štiri. Ampak, če si jih ne more privoščiti (finančno), naj jih nima toliko. Mnoge ženske sploh ne morejo imeti otrok (npr. zaradi zdravstvenih razlogov), pa se morajo s tem sprijazniti, če se ne odločijo za posvojitev. Včasih se je enostavno treba odpovedati kakšni svoji želji, da ne bi povzročili trpljenja drugi osebi (v tem primeru otroku). Upoštevati samo svoje želje je sebično ravnanje.

On_, stališče vaju z Robijem itak je, da denar pokvari ljudi in da je materializem slab. Da so skromni ljudje bolj zreli. Torej je treba hvalit kapitaliste, saj z nizkimi plačami v bistvu skrbijo za zrelost nacije.

Nisem pisal o osvajanju, ampak o tem, da se zaradi iskanja potrditve zatekamo po pomoč k drugim, pa čeprav v tistem ni realne podlage. Zato pa potem drugemu na lastno željo pripišemo določene lastnosti, ki bi jih naj imela tista oseba, pa čeprav jih nima. :)[/quote]

Kako pa ti sploh veš, kakšen je Spider? Če se z nekom ne ujameš, še ne pomeni, da je to slaba oseba. Pač nista na isti valovni dolžini. V življenju boš vedno srečal ljudi, ki razmišljajo drugače kot ti, in take je treba pustiti pri miru, ne pa se vtikovati v njihov način življenja. Jaz razumem, da ima lahko kakšna ženska zelo rada otroke, in bi rada imela tri ali štiri. Ampak, če si jih ne more privoščiti (finančno), naj jih nima toliko. Mnoge ženske sploh ne morejo imeti otrok (npr. zaradi zdravstvenih razlogov), pa se morajo s tem sprijazniti, če se ne odločijo za posvojitev. Včasih se je enostavno treba odpovedati kakšni svoji želji, da ne bi povzročili trpljenja drugi osebi (v tem primeru otroku). Upoštevati samo svoje želje je sebično ravnanje.[/quote]
Še en argument “slamnatega moža”. 🙂
Ne pravim, da je Spider slab, ker imava v tem primeru različna mnenja.
In jaz ne hodim domov k Spiderju in ga ne silim, da mora debatirati z mano ali s komerkoli že na nekem forumu.
Zato mu ničesar ne vsiljujem, vsak pa ima pravico komentirati karkoli na forumu in to ni nobeno vsiljevanje ali ogrožanje, kot to dojema Spider.
Temu se reče izmenjava mnenj in ne vsiljevanje 🙂

Dovolj mnenj, grem raje ven. 🙂

Meni je zanimivo, kako razne Robije prav moti, da se taki, kot sva midva ne parimo med sabo, nimamo resnih zvez in otrok. Kot da jim njihovo baje srečno družinsko življenje ni dovolj. Tip drugim očita to, kar počne sam. Vrta v druge, zakaj živijo, kot živijo, jim predpisuje, da bežijo od ne vem česa vse, ko kakšen kaj nazaj napiše, pa je takoj nezadovoljen sam s sabo, pa ne vem kaj vse.

Tvoje stališče je, da če politik razproda/uniči celo gospodarsko panogo (več njih) si je vsak sam kriv ker je tam delal ter ostal reven/brez dohodkov.
Torej si ti isti, ker po tej analogiji zagovarjaš tudi ti to, da si je vsak sam kriv, če je posiljen….

Meni je zanimivo, kako razne Robije prav moti, da se taki, kot sva midva ne parimo med sabo, nimamo resnih zvez in otrok. Kot da jim njihovo baje srečno družinsko življenje ni dovolj. Tip drugim očita to, kar počne sam. Vrta v druge, zakaj živijo, kot živijo, jim predpisuje, da bežijo od ne vem česa vse, ko kakšen kaj nazaj napiše, pa je takoj nezadovoljen sam s sabo, pa ne vem kaj vse.[/quote]
Eh mene v bistvu veseli, da se taki kot si ti ne razmnožujete, ker v nasprotnem bi se nam res slabo pisalo….

Moje stališče ni, da revni ne smejo imeti otrok. Zdi se mi nirmalno, da imajo 1 do 2. Ne zdi se mi pa normalno, da jih imajo 5, kar je pogost pojav.

Za veliko otrok moraš biti finančno kr močan. In tak človek ne postane čez noč naenkrat reven.

Meni je zanimivo, kako razne Robije prav moti, da se taki, kot sva midva ne parimo med sabo, nimamo resnih zvez in otrok. Kot da jim njihovo baje srečno družinsko življenje ni dovolj. Tip drugim očita to, kar počne sam. Vrta v druge, zakaj živijo, kot živijo, jim predpisuje, da bežijo od ne vem česa vse, ko kakšen kaj nazaj napiše, pa je takoj nezadovoljen sam s sabo, pa ne vem kaj vse.[/quote]

To je pač “stara šola”, kaj češ. :))) Nekoč so starši skupaj spravljali svoje otroke, da so se poročili. Je bilo že vse takoj po rojstvu otrok dogovorjeno. :)))

Kot da se ti zdaj piše dobro..:)))))

Moje stališče ni, da revni ne smejo imeti otrok. Zdi se mi nirmalno, da imajo 1 do 2. Ne zdi se mi pa normalno, da jih imajo 5, kar je pogost pojav.

Za veliko otrok moraš biti finančno kr močan. In tak človek ne postane čez noč naenkrat reven.[/quote]
Pri nas so “čez noč” pozaprli 3/4 firm, ki niti niso tako slabo poslovale. So jih pač izčrpali v imenu družbenih sprememb-lastnih egoističnih interesov.
Posredno so izvedli genocid nad veliko večino prebivalstva oz jih pahnili v revščino in to ravno s takšnim načinom mišljenja kot ga sam zagovarjaš.

Kot da se ti zdaj piše dobro..:)))))[/quote]
Hočeš povedat, da ste že prišli na oblast?

Ti, ki so to naredili, so v bistvu samo poskrbeli, da nacija ostane zrela. vsaj večina. denar kvari ljudi, potrebna je skromnost, samo ne lastna haha.

Kot da se ti zdaj piše dobro..:)))))[/quote]
Hočeš povedat, da ste že prišli na oblast?[/quote]

Hočem povedati, da jaz nisem na oblasti, čeprav mi pripisuješ krivo za vse svoje življenjske neuspehe. Pa si že izkoriščan, kot sam praviš.

Kaj torej tebi pomaga, tudi če se jaz ne bom razmnoževal..večno boš spodaj…to je tvoja usoda..

Ti, ki so to naredili, so v bistvu samo poskrbeli, da nacija ostane zrela. vsaj večina. denar kvari ljudi, potrebna je skromnost, samo ne lastna haha.[/quote]
Očitno tebe niso dosegli zato si še takole precej nezrel….. hi,hi,hi….

Hočeš povedat, da ste že prišli na oblast?[/quote]

Hočem povedati, da jaz nisem na oblasti, čeprav mi pripisuješ krivo za vse svoje življenjske neuspehe. Pa si že izkoriščan, kot sam praviš.

Kaj torej tebi pomaga, tudi če se jaz ne bom razmnoževal..večno boš spodaj…to je tvoja usoda..[/quote]
In tvoja je da si zgoraj, kot papirnat zmaj? :)))

Da nimaš ti malo pokvarjen kompas in več ne veš kaj je zgoraj in kaj spodaj?

NIkoli nisem trdil, da sem. Sej pravim, prav je, da večina živi skromno in zrelo. Pol več za druge ostane.

NIkoli nisem trdil, da sem. Sej pravim, prav je, da večina živi skromno in zrelo. Pol več za druge ostane.[/quote]
Ti je zmanjkalo argumentov in si se zatekel k čustvom?

Kakšnim čustvom, ironiji.

Glej, jaz nisem ti. Ti te debate doživljaš zelo čustveno. zakaj veš, sam. Že kdaj si mi privoščljivo pisal, da sem evolucijsko suha veja, da bomo taki, kot sem jaz izumrli, zgražaš se nad “mentalno revščino” samskih žensk…In potem si ti moralna veličina, ki jo moramo vsi božati. Malo morgen.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close