Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Možnost oploditve samskih žensk

Možnost oploditve samskih žensk

In ne samo to. Zamisli si, kako bi izpadlo, če bi nek politik ljudem govoril, da naj bodo bolj odgovorni.
To pomeni, nek politik in kakšno je splošno mnenje o politikih, je pa tudi jasno.
Bi bila še večja ironija, kot je Cerar filozofiral o morali in etiki. 🙂
Iz jeze bi potem ljudje imeli še več otrok. :)[/quote]

Kako malo so imeli naši dedki in babice, če jih poslušam, velike družine, živeli tudi v pomanjkanju, če gledamo predvsem iz našega zornega kota, pa so vsi zrasli v zdrave in odgovorne osebnosti s težkim življenjem, a lepimi spomini na dejansko srečno otroštvo, ker so ljudje bili bolj povezani.
Predvsem pa je država tista, ki ustvarja dobre ali slabe pogoje, da se pari odločajo oz. da nimajo otrok.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Država smo mi, čigava pa bo krivda za klavrno gospodarstvo, politično in gospodarsko korupcijo, če ne naša? Naj bi sebe (o)krivil, ker so tajkuni izropali državo??? Si že slišal za vlogo medijev, po tvoje bi verjetno tudi morali biti tiho. Glede na prepričanje, bi ti verjetno najbolje ustrezal kak uradniški položaj v diktatorski državi, kjer se nihče ne “pritožuje”, ne krivi in ne kritizira.

Drugače pa priporočam, da zdajle v predbožičnem času z Antilopo lepo podarita kaj za družine, če vama ne gre slabo, pa otrok nimata, ki živijo v težkih socialnih razmerah. Ne zaradi njih, ampak predvsem zaradi sebe, ker ozkosrčnost duši človečnost v nas in nas dela posvsem neobčutljive za druge, tudi s (čustveno) skopostjo.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ma kaki lepi spomini. Tastari se pač z nostalgijo spominjajo otroštva, ko so bili mladi in imeli vse pred seboj. Če je tako kul biti reven in imeti dost otrok, zakaj pa pol več Slovencev tega ne prakticira? Konec koncev ves ta hec mora nekdo plačati, če ga ne plačaš sam, ga pa država oz. drugi preko nje, kar spet ni zastonj.

Na socialno državo se v neskončnost pač ne gre zanašati, raje naj se posamezniki zanašajo nase.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Ne skrbi ti zame, darujem jaz dovolj Rdečemu Križu in Karitasu. Več od tebe zagotovo. Ne rabi me en matjažko na to opominjati.

Pravim pač, da naj se vsak pokrije tolk, kolk je sposoben. Ljudje naj postanejo bolj odgovorni. To, da je nekdo reven, ni opravičilo, da se razmnožuje pod krinko skrbi za nataliteto, njegova družinska sreča pa je potem odvisna od dobrote drugih.

Ti meni očitaš totalitarizem, v tej temi pa razglabljate, kako bi samskim ženskam omejevali umetne oploditve. Tradicionalisti bi zase radi vse, tudi pričakujejo, da bodo po potrebi drugi podpirali njihovo družinsko srečo, drugim pa bi možnosti omejevali.

Naj opozorim še na dejstvo, da je Slovenija vsekakor v klubu top 40 najrazvitejših držav na svetu. To pomeni, ene 160 držav je slabših. Kako bi tisti, ki jamrajo, da v Sloveniji komaj živijo, šele jamrali v Srbiji, recimo.

In že nekaj časa smo v EU, meje so odprte..Tisti, ki misli, da je Slovenija slaba država, lahko gre komot v Nemčijo, recimo. Mora pa znati kaj, kar Nemci rabijo in pa nemščino.

Pa se spomniš v kakšnem kontekstu je bilo vprašanje postavljeno ? Ali se je spraševalo za samske ženske ali za primere darovanja parom, ki zaradi zdravstvenih omejitev ne morejo imeti otrok ?

In ne samo to. Zamisli si, kako bi izpadlo, če bi nek politik ljudem govoril, da naj bodo bolj odgovorni.
To pomeni, nek politik in kakšno je splošno mnenje o politikih, je pa tudi jasno.
Bi bila še večja ironija, kot je Cerar filozofiral o morali in etiki. 🙂
Iz jeze bi potem ljudje imeli še več otrok. :)[/quote]

Kako malo so imeli naši dedki in babice, če jih poslušam, velike družine, živeli tudi v pomanjkanju, če gledamo predvsem iz našega zornega kota, pa so vsi zrasli v zdrave in odgovorne osebnosti s težkim življenjem, a lepimi spomini na dejansko srečno otroštvo, ker so ljudje bili bolj povezani.
Predvsem pa je država tista, ki ustvarja dobre ali slabe pogoje, da se pari odločajo oz. da nimajo otrok.[/quote]
Še bolj “zanimivo” pa je poslušati, ko to izjavo, da naj imajo otroke le tisti, ki si to lahko privoščijo, izjavljajo tisti, ki so zaposleni v JU in prav tako prisesani na državni proračun.
V vsej svoji sebičnosti se ne zavedajo, da njihove lepe plače obstajajo le zato, ker na drugi strani obstaja poceni delovna sila, ki dela za minimalca in jim polovico njihove plače pobere birokracija in zbirokratizirana država.
Ne razumem, kako si bodo potem sami lahko privoščili otroke in fino zapravljali, če se ne bo proletariat množil ?
Pa da ne bo nesporazumov, to pišem na splošno, saj ne vem kdo je kje zaposlen.

Spet en spiderevski materializem kot merilo za imet otroke/vezo s partnerjem oz kr neko nabijanje v prazno.
Kaj ima to veze z umetnim oplojevanjem samskih žensk?

Predvsem pa je država tista, ki ustvarja dobre ali slabe pogoje, da se pari odločajo oz. da nimajo otrok.[/quote]
Še bolj “zanimivo” pa je poslušati, ko to izjavo, da naj imajo otroke le tisti, ki si to lahko privoščijo, izjavljajo tisti, ki so zaposleni v JU in prav tako prisesani na državni proračun.
V vsej svoji sebičnosti se ne zavedajo, da njihove lepe plače obstajajo le zato, ker na drugi strani obstaja poceni delovna sila, ki dela za minimalca in jim polovico njihove plače pobere birokracija in zbirokratizirana država.
Ne razumem, kako si bodo potem sami lahko privoščili otroke in fino zapravljali, če se ne bo proletariat množil ?
Pa da ne bo nesporazumov, to pišem na splošno, saj ne vem kdo je kje zaposlen.[/quote]
To je zaradi razmerja višje izobraženih v sektorjih.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Pa da ne bo nesporazumov, to pišem na splošno, saj ne vem kdo je kje zaposlen.[/quote]

Priporočam ti, da razmišljanja o javni upravi zadržiš zase. So službe v javni upravi, ki toliko delajo, da delavci še na malico ne morejo. Ampak v petih minutah tisti nezdravi sendvič zbašejo vase, ali pa kak burek. Javni uslužbenci niso krivi, če vsaka vlada na novo zaposli cel kup nepotrebnega kadra, zaradi česar se ostalim plača znižuje.

V javni upravi delavci ne morejo na seminarje, ki niso brezplačni, ker se varčuje. V javni upravi so delavci, ki več let niso napredovali niti v plačnem razredu, kaj šele v nazivu, čeprav so že zdavnaj izpolnili pogoje. V javni upravi ni božičnic oziroma trinajstih plač, regres za letni dopust pa dobijo samo tisti z nizkimi plačami.

Zakaj pa ? 🙂

To je meni vse dobro znano. Vendar sploh nisem pisal o tem, koliko kdo dela ali ne dela.
Navedel sem le irončen primer, ko nekdo, ki plačo prejema iz proračuna, potem postavlja merila o tem kdo bi naj imel otroke in kdo ne in izraža očitke, ker imajo otroke tisti, ki jih ne morejo sami preživljati, ampak se zanašajo na socialo in na državo.
V Avstriji vsak otrok prejme otroške dodatke, ne glede na prihodke družine. Potem bi to pomenilo, da noben Avstrijec ne bi smel imeti otrok, saj se vsi zanašajo na državo. 🙂
Dejstvo je, da smo preveč zbirokratizirana država Seveda pa se ta problem rešuje na napačnem koncu, kot je to v tej mafijski državi običajno.

ja, tako pravijo. Sicer je pa vsak izgovor lahko dober. 🙂

Tisti tvoj zapis zgoraj se je nanašal na moj predhodni post, v katerem sem napisala, da bi nekateri morali biti bolj odgovorni pri odločitvi, koliko otrok bodo imeli. Ker pa se ne želiš konfrontirati, si izbral drugo pot, ampak učinek je enak – vem, da si v mislih imel mene.

Robi, to ni tipično levje ravnanje.

Kako bi naj imel v mislih tebe, če ne vem kje si zaposlena ?
Pisal sem na splošno in napisal svoje mnenje glede tega, kdo bi si lahko privoščil otroka in kdo ne.
Čeprav si se pa s tem odgovorom zdaj izdala. 🙂

Kako bi naj imel v mislih tebe, če ne vem kje si zaposlena ?
Pisal sem na splošno in napisal svoje mnenje glede tega, kdo bi si lahko privoščil otroka in kdo ne.
Čeprav si se pa s tem odgovorom zdaj izdala. :)[/quote]

Robi, poznam precej ljudi iz javne uprave in gospodarstva. V tem trenutku nikjer ni dobro, razen v zelo dobro stoječih firmah. Z državnim proračunom pa imajo zvezo tako eni kot drugi. Ni vsako delo kramp in lopata. Po mnenju nekaterih bi bilo treba tiste, ki pri delu uporabljajo računalnik, skoraj biti sram. :))

Vsekakor je zanimivo, da je Robi pri tako občutljivih temah, kot je recimo rak ali posilstvo, nonšalantno pisal “da je vsak sam kriv, za kar se mu zgodi”. Pri tako oprijemljivi in od posameznika odvisni temi, kot je odločanje za rojstva otrok pa nikakor ni sledu po pozivanju o osebni odgovornosti s strani Robija. Ne, naenkrat so krivi kapitalisti, družba, država, oblast…Vsi drugi so krivi, da ljudje precenijo svoje zmožnosti in se nespametno odločijo za otroke..

Nenazadnje otroci niso le skrb staršev, so tudi skrb širše družbe, ravno tako zdravstveno stanje ljudi.
Skrb egoistov so pa le lastni interesi in zato tudi na celotno družbo gledajo egoistično.

Večkrat preberem, ko kdo kritizira tiste, ki živijo od sociale in so brezposleni ter po medijih fehtarijo za denar….
Ampak, po drugi strani, če ne bi imeli takšnih primerov in bi še znižali socialo in otroške dodatke, mi lahko verjameš, da zaradi tega ostali ne bi živeli nič bolje. Saj bi potem še več denarja požrli prasci pri koritu in zmetali v banke. Narod zaradi tega ne bi bil nič bolj bogat, razen elite.
Zato si mislim, da je bolje, če ta denar dobijo otroci in tisti, ki so na dnu, kot pa, da se še bolj hrani požrešneže in podpira pohlep. Narod pa se še bolj pritožuje nad izkoriščanjem.

Prav tako opažam, da imajo največ pripomb okrog tega tisti, ki so sami brez otrok in jih razžira nevoščljivost, ker sami niso zadovoljni s svojim življenjem.
In to spet pišem na splošno, ker so takšna moja opažanja.

Robi je oseba, ki živi na družbeno sprejemljiv način oziroma blazno mu je pomembno, da v ničemer ne izstopa in da se zlije z okolico, čeprav na račun svojih želja. Po drugi strani Spider živi tako kot sam želi, čeprav bo kdaj tvegal neodobravanje okolice.

Opa, kako pozivamo na solidarnost, ko gre za naše interese, ne?

Robi in ti bi rada solidarnost do svojih potreb, nista pa pruipravljena priznati solidarnosti reicmo samskim ženskam, ki želijo umetno oploditev.

Ti, ki se pritožujejo and izkoriščanjem, se v bistvu pritožujejo zaradi lastne nesposobnosti in nevoščljivost do boljših od sebe.

Samo tvojo logiko uporabljam.

Robi je oseba, ki živi na družbeno sprejemljiv način oziroma blazno mu je pomembno, da v ničemer ne izstopa in da se zlije z okolico, čeprav na račun svojih želja. Po drugi strani Spider živi tako kot sam želi, čeprav bo kdaj tvegal neodobravanje okolice.[/quote]
Antilopa, ne biti tako naivna. 🙂

No, Robi, zakaj nisi doslrden in ne zagovarjaš osebne odgovornosti posameznika tudi pri rojstvih otrok?

Zakaj si samo žrtvam posilstev in bolnikom z rakom recimo sposoben pripisati sokrivdo za njihovo situacijo?

Opa, kako pozivamo na solidarnost, ko gre za naše interese, ne?

Robi in ti bi rada solidarnost do svojih potreb, nista pa pruipravljena priznati solidarnosti reicmo samskim ženskam, ki želijo umetno oploditev.[/quote]
V svoj zagovor pa se sedaj zatekaš k lažem.
Kje sem napisal, da imam kaj proti oploditvam ? Sem napisal, da mi je vseeno in imam nič proti.
Zato si ne izmišljuj brezveze, ker s tem le kažeš, da ne živiš ravno tako, kot si želiš. 🙂

Robi je oseba, ki živi na družbeno sprejemljiv način oziroma blazno mu je pomembno, da v ničemer ne izstopa in da se zlije z okolico, čeprav na račun svojih želja. Po drugi strani Spider živi tako kot sam želi, čeprav bo kdaj tvegal neodobravanje okolice.[/quote]
Antilopa, ne biti tako naivna. :)[/quote]

Midva s Spiderjem drug drugega ne osvajava. :)) Sva pa solidarna takrat, ko je treba.

Ne vem, o čem bluziš, ker to nima nič z mano in tega sam ne trdim. Zato si kar sam napiši še odgovor. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close