Možno pretvoriti iz Xvid__ v DivX5.0?
Ojla!
Imam posnet film v XviD – verjetno 6.xx – zanj mi Gspot javlja, da zanj potrebujem kodek MPEG-4. Ta film lahko gledam na računalniku, na slabe 2 leti starem DVD playerju Philips DVP720 pa slišim samo zvok filma, slike pa noče predvajati – še slabše – sploh se ne premakne z začetnega menija ob tem, da se pa zvok normalno sliši!
V podatkih playerja piše, da lahko predvaja samo DivX3.11/4.x/5.x, MPEG4, VCD, DVD…
Poskusil sem predvajati nek drugi film, ki je DivX5.0 – ta pa dela O.K.
Pomislil sem, ali je potem možno (in s katerim – po možnosti zastonj progijem) pretvoriti XviD v DivX 5.0?
Upam, da nisem vprašal prevelike “neumnosti” – pa saj veste, da je treba tudi kaj neumnega vprašati, da se kaj pametnega izve…
Stručkoti, prosim, pomoč!
Lep pozdrav!
Da se ja, za to potrebuješ VirtualDub in oba kodeka, xvid in divx…
Ko imaš vse to inštalirano, odpri VirtualDub –> Open video file, izberi film, ki ga želiš pretvorit –> Video –> Izbereš Direct stream copy in Compression ( izberi Divx 6.2 kodek –> Audio (izberi Avi audio in Direct stream copy –> Save Avi ali F7… Počakaš minuto ali dve in film je pretvorjen…
Če ti bo naredil preveliko datoteko za na CD, pojdi še enkrat na Video in Compression, Divx kodek, Configure in tam zmanjšaj Encoding bitrate na 900 ali tu nekje in bo.
Forum je zaprt za komentiranje.