Najdi forum

mozilla in Zgodovina

Po mnogih nasvetih sem preventivno inštalirala Mozillo. No in, ker imamo navadno linijo, jaz pa rada visim na tehle forumih, si zadevo ponavadi pocenim tako, da teme in poste najprej poklikam, nato pa prekinem povezavo in počasi prebiram poklikano. Sedaj sem to hotela tudi v Mozilli, a za to zahteva povezavo. Se da tudi brez?

Hvala (saj bom najbrž kmalu tule še s kakšnim vprašanjem)

raglja

Ko odpreš strani, ki te zanimajo in prekineš povezavo, klikni meni Datoteka / Brez povezave. Če želiš potem spet brskati ob vzpostavljeni povezavi, ponovno klikni meni Datoteka / Brez povezave, da izključiš brskanje brez povezave.

Če bi potem, ko si že zaprla brskalnik, odprla še kakšno stran iz Zgodovine, po zagonu brskalnika najprej preveri, če je vključena možnost Datoteka / Brez povezave. Če ni, jo klikni. Nato klikni meni Pojdi / Zgodovina.

V zvezi z Zgodovino preveri naslednje nastavitve v meniju Urejanje / Osebne nastavitve / Navigator / Zgodovina:
a) Zapomni si obiskane strani za zadnjih ( ? ) dni – vnesi npr. 7, če želiš shraniti vsebino ogledov zadnjega tedna
b) Počisti Zgodovino – klikni gumb v istem meniju, če želiš izbrisati vsebino ogledov
c) Počisti vrstico z naslovi – klikni gumb v istem meniju, če želiš izbrisati vnešene naslove v zgodovini vrstice z naslovi

Sicer pa ti priporočam brskalnik Mozilla Firefox, s katerim je brskanje še bolj tekoče, sploh v zvezi z Zaznamki, ali z iskanjem po trenutno odprti spletni strani. Stisnjeno mapo brskalnika, ki jo potem samo razpakiraš in shraniš v mapo Programe Files\Firefox, si lahko naložiš z naslova:

Aja, še to.

Glede na to, da oba brskalnika Mozille podpirata brskanje z zavihki, strani, ki me zanimajo odprem vsako v svojem zavihku, prekinem povezavo, potema pa samo preklapljam med zavihki.

V prejšnjem sporočilu omenjeni naslov namestitve Firefoxa je narejen za Windows. Nove različice za Windows, Linux in Mac se nahajajo na .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close