Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Mozilla Firefox – težave

Mozilla Firefox – težave

Kako naj rešim sledečo težavo….
…ko želim odpreti datoteko s končnico exe se pokaže ekrančen: What should Firefox do with this file….potem naj bi bile dve opciji:

– open with (ki pri mei ni aktivno – ZAKAJ NE, VE VEM)
– save to disk

Kaj naj naredim, da bo aktivno ta prva opcija “open with” in bom tu lahko izbrala npr. BSplayer

Že skoraj čisto obupana

Se lahko pridružim vprašanju: meni se pri odpiranju datotek, ki jih prejmem preko e.pošte izpiše:

“Ta datoteka ni povezana z nobenim programom, da bi bilo mogoče izvesti to operacijo. Ustvarite povezavo na nadzorni plošči v “Možnosti mape””

Kaj naj storim?? Če datoteko najprej shranim, jo lahko kasneje brez problemov odprem.

tanya74,

tudi to težavo imam…..upam, da se bo našel kdo, ki nama bo dal kakšen namig

no, exe vsekakor ni datoteka, ki bi jo Bsplayer predvajal, zato je ob tem edino primerno Save as. Če le veš čisto sigurno, ali pa vsaj skoraj,kaj si boš shranila na disk, Da je brez virusov in podobne nesnage.
exe datoteka je izvajalna datoteka, ki nekaj počne, če jo zaženeš. Tudi Bsplayer ima končnico exe.

Datoteke z končnico exe so lahko tudi instalacijske za kak program, lahko pa je tudi končnica programa. Ne vidim razloga da bi ti to neko pošiljal, razen z namenom, verjetno pa ti je v mailu tudi napisal za kaj se gre. Če ne – najbolje da brišeš, zna glava boleti malo manj 🙂

Druga varianta (če se ve zakaj se gre pri tej datoteki) je da jo shraniš na disk, antivirusno najprej pregledaš in nato zaženeš. Jaz tega ne bi delal če ni znano kaj je to.

Jas imam enak problem pri e-pošti. Pri meni pa ne gre odpreti nobene power pointove datoteke (.pps), ko pa jo shranim na računalnik pa dela brez problema.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close