Mozartove kroglice – ZA EVITO!
Pozdravljena Evita,
po tvojem receptu sem se spravila narediti Mozartove kroglice, ki so sicer zelo zelo okusne, njami, vendar iz tega sem jaz dobila 10 kroglic, pa še te sem komaj, komaj naredila.
Problem je v tem, da se mi je marzipan kar trgal, ko sem ga razvaljala in ga sploh nisem mogla ovit okoli nugat kreme. nevem kaj sem naredila narobe. pa še zelo malo ga je bilo.
A si mogoce narobe napisala recept?
Drugače pa so tako dobre, da sva si z možem kar prste polizala!
LP
pozdravljena Nives
Recept za Mozartove kroglice sem prepisala iz knjige in še danes preverla in vse štima. Delala jih pa jaz še po tem receptu nisem. Naredila sem svojo varianto ferrero roscher. Ali si imela kupljen marcipan? Jaz s kupljenim še nisem delala nikoli. Naredila sem ga sama po babikinem receptu.
Je pa res tiste kroglice iz nutelle zelo zoprno delat. Moraš jih narest, dat ohladit , potem pa z marcipanom okrog. Pa saj potem čokolada zakrije pomajnkljivosti, pa je. Babikinega marcipana pride okrog 200 g. Jaz nisem štela kroglic, bilo jih je pa kar nekaj. Nekaj sem naredila variante ferrero nekaj pa raffaello. Po moje jih je bilo okrog 50. Odvisno od velikosti pa še od tega, koliko sproti poješ. Ha, ha, ha,… Malo za šalo.
Ne vem, te količine! Na bazi receptov me mori Petra , s kloličino ježkov,… , punce saj men tud ne uspe vse prvič, samo ker sem trmaste narave, pač vztrajam tako dolgo da mi uspe. Je treba pač večkrat poskusit in vztrajat, ne pa kar takoj,…………………………LP
Forum je zaprt za komentiranje.