Mož vse dela po svoje
fjr64hd, 28.07.2022 ob 08:15
Zedi, 28.07.2022 ob 06:46
Dio mio, 27.07.2022 ob 10:03
peloton, 27.07.2022 ob 09:56
Dio mio, 27.07.2022 ob 09:51
proces, 27.07.2022 ob 09:28
Dio mio, 27.07.2022 ob 09:20
proces, 27.07.2022 ob 08:55
No, ja, partnerski odnos ni “sem odrasla oseba, počnem kar hočem”. Partnerski odnos je v veliki meri prilagajanje en drugemu (in seveda otrokom, če so). Tukaj je motor postranskega pomena. On hoče početi nekaj, česar avtorica ne odobrava.
No, očitno se tukaj mora prilagajat samo eden, ker nekdo drugi zahteva.
Človek hodi v službo in služi svoj denar in sebi ne sme ničesar privoščit? Kaj mora bit suženj lastni družini?
Ta dva ne bosta dolgo skupaj. Pa ne zaradi motorja.
Hmm, da se nekaj zgodi v partnerskem odnosu, mora biti 2x JA. To je menda jasno vsaki polnoletni in opravilno sposobni osebi? Pa naj bo to odločitev za otroka, hišo, motor, morje, sex, itd. No, ne samo privatno, tako je tudi v poslovnih razmerjih.
Gre za zelo fin manipulatorski in posesiven tip ženske. Ne glede ali gre za zgodbico ali resničen primer.
Ona svojemu možu ne pusti in zahteva? Prosim? Ocitno svojega partnerja smatra za opravilno nesposobnega.
Zgovarja se na otroke, družinico, denar, jo zelo skrbi bla bla bla. Ne! Na motorju moža, namreč ne more imeti več pod kontrolo. Nima več pod kontrolo njegovega denarja. Nima pod kontrolo več, s kom se bo družil. Takrat začnejo posesivni ljudje noreti. Posesivneži ne marajo, da se njihov partner še s kom drugim druži poleg njih. Tipično za posesivne osebe, ki osebo omejujejo na vsakem koraku pod pretvezo skrbi.
Ali niste po svoje egoisti tudi vi, če drugemu ne dovolite (kot kak starš!), da ima svoj hobi?
Če mislite, da je pogojevanje drugemu znak ljubezni ali skrbi, ste zelo daleč, daleč od srečnega partnerstva.
Ljubezen je po definiciji posesivna. Predstavljaj si obratno, da si ona kupi motor in začne voziti s prijatelji naokrog. Me prav zanima, koliko časa bi to ta “svobodni” dečko prenašal.
Ja, si lahko predstavljam. Če bi jo kdo razumel, bi jo on. Vozila bi se skupaj na čudovite izlete, doživela kaj novega in poglobila odnos. Tako kot midva z mojim. Tako pa se bo njen tip odpovedal motorju, da bo ONA zadovoljna, ostala bo pa tiha zamera z njegove strani, ker je potlačil dolgoletno željo. Super…
Kaj pa če ne bi bil za motorje? Bi jo še razumel, ko bi šla za vikend v Dolomite, če bi bila ona motoristka? Gorivo, hrana, prenočišče, pijačke, pa v nedeljo ob 21h nazaj domov in seveda na vse narejeno bi pričakovala – oprano, speglano, skuhano, otroci porihtani, pocisceno? Bi jo še razumel in podpiral, če bi vsak drugi vikend tako? Moj klinac bi jo!
Itak, da bi delal štalo. Samo “dio mio” se bo raje utopila v žlici vode kot pa priznala. Kot že povedano, v partnerskem odnosu mora biti za večje oz. pomembnejše zadeve 2x JA. Tako je, pa se lahko motoristi postavijo na trepalnice.
Tukaj ni nobenega 2x JA. Cisto pogojevanje in izsiljevanje. Upam, da jo tip našutira.
Bo drugi tip visel z njo, kot smrkelj, doma z njenimi froci in jih bo pedenal in se ukvarjal z njimi? Ne, ne bo!
Ne vem kdo se bo bolj postavljal na trepalnice!
Zaza, 27.07.2022 ob 22:24
Tkole bom rekla, vsem tistim, ki zensko zmerjate….ce se bo tip polomil in bo invalid, ga ona po defoltu ni dolzna rihtat. Ima vso pravico reci ne. Saj veste, ne bo on njej ukazoval kaj sme in kaj ne. Svobodna volja pa to. Ni njen otrok. Naj ga poslje nazaj k mami, pa ga naj rihta. Kamor je sel bik, naj gre se strik.
Kolikor je življenje polno ironije, se zna zgodit, da se njemu ne bo zgodilo nikoli nič, ona pa se bo z nekoč z avtom nabila do invalidnosti. Pa to se kar rado naredi! Zatorej pssssssst! Gobce skup zapret, da ne doleti direkt tebe ta privoščljivost!
Ah pa kaj še, 28.07.2022 ob 18:54
Tukaj ni nobenega 2x JA. Cisto pogojevanje in izsiljevanje. Upam, da jo tip našutira.
Bo drugi tip visel z njo, kot smrkelj, doma z njenimi froci in jih bo pedenal in se ukvarjal z njimi? Ne, ne bo!
Ne vem kdo se bo bolj postavljal na trepalnice!
Še eno nedonošeno bitje. Jah, lej, ti si zbiraj partnerje po svoje, jaz bom pa po svoje. In sigurno to ne bo neki solist, ki nima pojma, kaj je to partnerstvo.
adfg53, 28.07.2022 ob 20:06
Še eno nedonošeno bitje. Jah, lej, ti si zbiraj partnerje po svoje, jaz bom pa po svoje. In sigurno to ne bo neki solist, ki nima pojma, kaj je to partnerstvo.
Nedonošena si k večjemu ti, saj psihično davljenje s pogojevanjem enačiš z zrelostjo in odgovornostjo. Fak ej. Grow up!
Jaz46578, 27.07.2022 ob 08:30
Mislim ne morem verjeti, da ima nekdo pravico, da nekomu ukazuje. Ti njemu ne dovoliš? Kar kurjo kožo dobim ob takih besedah. Vidva sta dve osebi, ne ena. In tvoja beseda ne velja več od njegove samo zato , ker je tebe strah.
Midva z možem sva imela motor. Ko sva bila brez otrok, ko so bili ti majhni in ko so zrasli. Ves čas. Celo skupaj sva hodila na izlete. Skoraj vedno.
Od strahu se potem ne bi smela voziti skupaj sama v avtu. Temveč vsak s svojim. Ne bi smeli iti skupaj na letalo. Ampak ločeno. Mogoče celo ni pametno, da smo živeli v isti hiši… tole se lahko potencira v nedogled
Pusti človeku naj uživa v svojih hobijih, ti pa lahko tačas moliš za srečno vrnitev. Vsakemu svoj hobi ??
bravo
Dejstvo je, da tu očitno partnerstvo nima prihodnosti. Partnerstvo je prilagajanje tako enega kot drugega oz. iskanje neke sredne poti. In če je nekomu vožnja z motorjem res velika želja, je prav, da se temu za vedno odpove na račun partnerstva? Mislim, da ne. Sta pač nekompatibilna in verjetno jima slej ko prej sledi razhod. Pa ne samo zaradi tega ampak glede na vse skupaj – njeno določanje kaj ja in kaj ne, prepoved velike želje itd.
Moti me, da se na motoriste stresa tak žolč. Na spletu in tudi na cesti. Tudi tam vidiš kako te iz inata izsili, kako vozi po po črti, da ga ja ne boš prehitel… Zakaj? Motoristov je danes že toliko, skoraj v vsaki hiši je en. Nesreč je nekaj ja, ampak glede na število motoristov še vedno ni tako kritična. Čeprav je vsaka izguba boleča.
cvek523, 29.07.2022 ob 08:27
So še dosti hujše stvari na tem svetu kot to, da ti nekdo pogojuje nakup motorja. Sami otroci, vidim. “First world problems…”
Marsikaj smo že skozi dali, res hudega in precej življenjskega, zato še toliko bolj razumem zakaj nekdo potrebuje odklop.
Mogoče je za tvojega moškega res boljše da se loči od tebe. Meni grejo dlake pokonci že ob branju tega kar si napisala. Videt je, da mu ne daš dihat ves denar,ki ga z delom zasluži bi naj dal tebi in otrokom za sebe pa imel nič al kako? Pa saj vsak dela zato,da tudi sebi kakšno željo izpolni ne,da vse do zadnjega centa prispeva v družinski proračun oziroma ni niti družinski proračun,če on nesme nič porabit iz njega. Tudi midva z ženo oba prispevama za tekoče stroške,za otroka,ampak vsak ima tudi svoj denar katerega lahko porabi po svoje. Napisala si tudi, da je to njegova dolgoletna želja. Če si nekdo že tako dolgo nekaj želi bi ti lahko bilo jasno, da si bo enkrat željo tudi uresničil pa, če je tebi prav ali pa ne. Ti od moža pričakuješ, da ti je lutka dobesedno, da tako kot ti rečeš tako je. On pa samo prikima z glavo al kaj. Hjooj pa kje te je pobral res. Čudno da se ni že ločil.
Ogorčena žena, 26.07.2022 ob 14:56
Mož si je kupil motor čeprav ve, da tega nočem in ne pustim. Me je več let na vse možne načine poskušal prepričati. Zdaj pa si je kupil to drago in nevarno igračo, ki jo je celo nekaj dni skrival pred mano. Že tako smo malo skupaj, zdaj pa se bo on vozil okoli s svojimi moškimi prijateljčki, mene pa bo samo skrbelo, pa še sama bom z otroci.
Moti me, ker si je denar očitno šparal mimo družinskega proračuna, čeprav imava vse prihodke skupaj, pa ker se požvižga na moje mnenje, da je motor prenevaren za človeka z majhnimi otroci.
Zahtevam, da ga vrne oziroma proda on pa pravi, da se raje loči. Obupana sem!
Moj mož hodi v gostilno, čeprav ve, da ima doma veliko za postoriti in me pušča samo z otroki, on pa ves svoj prosti čas preživi v krogu svojih prijateljčkov, kakor jih on imenuje. In potem mi še laže, da je na delu.
Meni je vseeno, ampak delo in otroci je vse na mojih ramenih, ko pa je doma želi in hoče, da je vse pošlihtano.
Sem v dveh službah, sem zaposlena in doma gospodinja, zame prostega časa sploh ni.
Motor, 27.07.2022 ob 09:03
In kaj potem,,če si ga je kupil. A avto pa ni nevaren. Ko greš peš,,ni nevarno. Lahko ti kaj pade na glavo…. Tudi jaz sem motorist. Najbolj nevarni so šoferji avtomobilov in to tisti, ki niso nikoli vozili motorja. Zato ker mislijo, da so sami na cesti in ti jemljejo prednost ne glede če si z motorjem, skuterjem ali biciklom
Pišeš budalascine, nevem od kdaj so motoristi najboljši vozniki aja zato ker se nikoli ne držijo omejitev, bravo
Anonimno 7239, 11.08.2023 ob 06:37
Moj mož hodi v gostilno, čeprav ve, da ima doma veliko za postoriti in me pušča samo z otroki, on pa ves svoj prosti čas preživi v krogu svojih prijateljčkov, kakor jih on imenuje. In potem mi še laže, da je na delu.
Meni je vseeno, ampak delo in otroci je vse na mojih ramenih, ko pa je doma želi in hoče, da je vse pošlihtano.
Sem v dveh službah, sem zaposlena in doma gospodinja, zame prostega časa sploh ni.
Moj mož izhaja iz take družine, kjer prevladuje patriarhat in prepričanje, da je žena dobra samo za kuhalnje, čiščenje in pripravljena za nočno potešitev.
Žal, ga ne zmorem prepričati v medsebojno sodelovanje in preživljanje skupnega prostega časa.
Zame je to muka, ampak sem se počasi, počasi znašla, kupila sem si svoj avto in grem sama na lepše, tja kamor mi paše in še vesela sem, da ga čimvečkrat ni doma.
Nekaj sprostitve, nekaj zase … ? Ima tudi ženska ob dveh otrokih pravico do sprostitve, nekaj zase – ja, prav. On s prijatelji na motor v soboto, v nedeljo ona s prijateljicami v hribe, na morje ali kam pač. Nekateri se poročijo, naredijo otroke, potem pa bi radi bili spet prosti kot ptički na veji. Naj gre po svoje, z motorjem – spet se bo počutil mladega in brez obveznosti. Pa saj to hoče? Zelo sebično ravnanje, sebi kupiti motor, ki niti ni poceni, ne da bi se o tem pogovoril s partnerko. Tak moški kvari ugled vsej pametni in odgovorni moški populaciji!
Forum je zaprt za komentiranje.