Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mož vse dela po svoje

Mož vse dela po svoje

Odgovor na objavo uporabnika
Dio mio, 27.07.2022 ob 09:51

proces, 27.07.2022 ob 09:28

Dio mio, 27.07.2022 ob 09:20

proces, 27.07.2022 ob 08:55

No, ja, partnerski odnos ni “sem odrasla oseba, počnem kar hočem”. Partnerski odnos je v veliki meri prilagajanje en drugemu (in seveda otrokom, če so). Tukaj je motor postranskega pomena. On hoče početi nekaj, česar avtorica ne odobrava.

No, očitno se tukaj mora prilagajat samo eden, ker nekdo drugi zahteva. 

Človek hodi v službo in služi svoj denar in sebi ne sme ničesar privoščit? Kaj mora bit suženj lastni družini?

Ta dva ne bosta dolgo skupaj. Pa ne zaradi motorja.

Hmm, da se nekaj zgodi v partnerskem odnosu, mora biti 2x JA. To je menda jasno vsaki polnoletni in opravilno sposobni osebi? Pa naj bo to odločitev za otroka, hišo, motor, morje, sex, itd. No, ne samo privatno, tako je tudi v poslovnih razmerjih.

Gre za zelo fin manipulatorski in posesiven tip ženske. Ne glede ali gre za zgodbico ali resničen primer.

Ona svojemu možu ne pusti in zahteva? Prosim? Ocitno svojega partnerja smatra za opravilno nesposobnega.

Zgovarja se na otroke, družinico, denar, jo zelo skrbi bla bla bla. Ne! Na motorju moža, namreč ne more imeti več pod kontrolo. Nima več pod kontrolo njegovega denarja. Nima pod kontrolo več, s kom se bo družil. Takrat začnejo posesivni ljudje noreti.  Posesivneži ne marajo, da se njihov partner še s kom drugim druži poleg njih. Tipično za posesivne osebe, ki osebo omejujejo na vsakem koraku pod pretvezo skrbi.

Ali niste po svoje egoisti tudi vi, če drugemu ne dovolite (kot kak starš!), da ima svoj hobi?

Če mislite, da je pogojevanje drugemu znak ljubezni ali skrbi, ste zelo daleč, daleč od srečnega partnerstva.

Ljubezen je po definiciji posesivna. Predstavljaj si obratno, da si ona kupi motor in začne voziti s prijatelji naokrog. Me prav zanima, koliko časa bi to ta “svobodni” dečko prenašal.

peloton, 27.07.2022 ob 09:56

Ljubezen je po definiciji posesivna. Predstavljaj si obratno, da si ona kupi motor in začne voziti s prijatelji naokrog. Me prav zanima, koliko časa bi to ta “svobodni” dečko prenašal.

Ja, si lahko predstavljam. Če bi jo kdo razumel, bi jo on. Vozila bi se skupaj na čudovite izlete, doživela kaj novega in poglobila odnos. Tako kot midva z mojim. Tako pa se bo njen tip odpovedal motorju, da bo ONA zadovoljna, ostala bo pa tiha zamera z njegove strani, ker je potlačil dolgoletno željo. Super…

Tomaž644, 27.07.2022 ob 08:08

Ja kar naj se loči!! Od MOTORJA SEVEDA!! Imata otroke skupaj in naj PODNUJNO POSKRBI ZA NJIH IN ZATE!!! Če ne, pa preživnina za vas! Če je uspel zbrati za motor, naj pa še vam nazaj napolni vaš proračun!! Ker sebičnež jaoooo!!! 🙁

Baba blesava

Za odnos sta potrebna dva človeka, ki pa ne smemo pozabiti, da sta to dve individualni osebi!

Vsak človek ima svoje sanje, svoje občutke in svoj način sprostitve. Tudi moj partner si je med najino zvezo kupil motor, spraševal me je kaj menim o tem, ker sem vedela, da je to njegova zeloo velika želja sem mu seveda stala ob strani kljub temu, da so mu njegovi družinski člani nasprotovali. Pa kaj? Seveda je tudi mene skrbelo nesreče itd. O tem sma se zelo dobro pogovorila, o pazljivosti v prometu itd. Pogoj ko je kupil motor je bil le, da je prostor za dva?. Tako, da pridejo dnevi ko se skupaj kam odpeljema, seveda pa tudi ko gre kam sam. In je izredno previden v prometu.

Moje mnenje je, da bi mu morala stati ob strani, nesreče res da ne počivajo ampak ravno tako je nevarnost nesreč z avtom, kolesom, motornim skirojem, da te udari strela.. Itd…

Odnos se še bolj okrepi kjer vlada pogovor, zaupanje, spodbujanje med sabo in dovoljevanje individualne svobode. Partner ti nebi ničesar skrival, če bi mu ti že od začetka stala ob strani. Vsi smo radi slišani, kdo bo stal ob strani tvojemu partnerju, če ne ti? Ti si ta s katero se je/se bo poročil, s katero ima otroke in s katero bo verjetno živel do konca svojih dni. Tvoje mnenje in tvoja privolitev bi vajino zvezo še bolj otrdila. Ko se počutimo varni, slišani in razumljeni, ustvarimo globoko zaupanje. In to je zdrava partnerska zveza!

Verjetno imaš tudi ti neizživete sanje? Kako bi se pa ti počutila, če ti partner nebi stal ob strani za dosego tvojih sanj?

Tudi jaz sem motorist in to z otroci. Si morš mislit, a? Vozim odgovorno, ne divjam, na druge pa žal nimam vpliva. Kolega motorist je pokojni. Umrl v prometni nesreči s kolesom, približno leto po tem, ko ga je žena prepričala, naj motor proda zaradi otrok. Toliko o tem.

Bravo, be mores bit tako sebicna in posesivna

Dio mio, 27.07.2022 ob 10:03

Ja, si lahko predstavljam. Če bi jo kdo razumel, bi jo on. Vozila bi se skupaj na čudovite izlete, doživela kaj novega in poglobila odnos. Tako kot midva z mojim. Tako pa se bo njen tip odpovedal motorju, da bo ONA zadovoljna, ostala bo pa tiha zamera z njegove strani, ker je potlačil dolgoletno željo. Super…

Ah, ne, narobe si predstavljaš 🙂 Mišljeno je bilo, da se on ne bi vozil z motorjem in bi ona prikrito varčevala, potem pa kupila. In nadalje, se s svojimi prijatelji vozila naokrog.

peloton, 27.07.2022 ob 10:57

Ah, ne, narobe si predstavljaš 🙂 Mišljeno je bilo, da se on ne bi vozil z motorjem in bi ona prikrito varčevala, potem pa kupila. In nadalje, se s svojimi prijatelji vozila naokrog.

Ja in?

Nevarno je vn iz hiše it…A te ni strah, ko greste kam

A si dosadna. A se bos vozla z njim. Al si bo pa dobil ljubico ki se bo, ce je ze nima in se je za to kupil motor veliko je bajkerc med njimi tudi sama sem in sem tako spoznala moza. Imava 3 otroke in vsak svoj bajk vse se da ce se hoce

Ima pravico kot pravite “mimo družinskega proračuna”, saj očitno hodi v službo in sam služi denar, pa sorry ker se ne strinjam z vami. Vi ste žena in ne mama, torej prepoved nikakor ni v normali. Kako lahko nekomu, ki je polnoleten ter služi denar prepoveste ? ali poskušate. Lahko se pogovorita, ampak mislim da imata večje probleme kot nakup motorja. Žal. Nevaren je tudi avto pa letalo, a to boste tudi prepovedala? Pa verjetno bodo otroci odrasli in bodo želeli izpit za avto, a to tudi ne bo šlo skozi. Malo sama pri sebi razmislite, kakšen odnos imate vi do moža. In ja, sem poročena in imam otroke in tudi oba z mozem si kupiva kaj mimo proračuna, saj zato delava in ni pravilo, da bo ves najin denar šel izključno za družinski proračun. Vsak ima svoje želje, ki si jih izpolniva. Pa se mi ne zdi, da sva čudna.

Še en tip, ki ni odrastel. Namesto, da se ukvarja z vzgojo svojih otrok, raje pobegne na motorju. Na motorju mu tudi noben ne teži, kaj vse je še za narediti. Pomoje ima kar prav, da je ločitev prava pot.

Ogorčena žena, 26.07.2022 ob 14:56

Mož si je kupil motor čeprav ve, da tega nočem in ne pustim. Me je več let na vse možne načine poskušal prepričati. Zdaj pa si je kupil to drago in nevarno igračo, ki jo je celo nekaj dni skrival pred mano. Že tako smo malo skupaj, zdaj pa se bo on vozil okoli s svojimi moškimi prijateljčki, mene pa bo samo skrbelo, pa še sama bom z otroci.
Moti me, ker si je denar očitno šparal mimo družinskega proračuna, čeprav imava vse prihodke skupaj, pa ker se požvižga na moje mnenje, da je motor prenevaren za človeka z majhnimi otroci.
Zahtevam, da ga vrne oziroma proda on pa pravi, da se raje loči. Obupana sem!

Eh, bolje je, da se je odločil zajahati motor. Lahko bi se namreč odločil, da zajaha kaj drugega. Motor je skrival pred teboj samo par dni, tisto drugo bi skrival, dokler ga ne bi ujela. Potem bi ti šele šli lasje pokonci in bi se ti pokadilo iz ušes. ?

Toliko kolikor je on dal za motor placuj ti za njegovo življensko/invalidno zavarovanje …

Ni naključje, da se v zdravniških krogih motoristom pogovorno reče “darovalci organov”. Upam, da sta se že pogovorila v tej smeri in bo tvoj mož lahko omogočil življenje na smrt bolnim, ko pride njegov trenutek. Zelo nesebično od njega, poklon.

Pri naju je bilo zelo podobno. To je bil začetek konca. Gre za bistvene odločitve, ki bi jih morala sprejeti skupaj. Eni nikoli ne odrastejo. In ja, vsak pameten ga proda, ko ima družino, ne pa da si ga kupi.

Ženskam ne preostane drugega, kot da potrpimo. Motor je zelo drag in zelo nevaren hobi. Motor je za mlade fante brez družine, ne za poročene može in očete. Namesto, da bi se z otroki ukvarjal in bil z družino, se bo okrog lajbal z motorjem. Dajte no, saj nima več osemnajst let.

Ja, moj si je kupil pa kombi, čeprav ga sploh ne potrebuje. In kaj zdaj, naj se ločim. Tiho sem in potrpim. Upam le, da ga bo srečala pamet in bo kupil en pameten avto, ki ga bom lahko vozila tudi jaz. Jaz sem zdaj brez avta, kombi pa se ne bom učila voziti.

Tako potrpi tudi ti in moli, da se mu ne bo nič zgodilo.

A dokler ni otrok torej ni problema, če se kje razlepi ai je do takrat, ko ni otrok, tako blazno dober motorist, da se mu to ne more zgoditi? Takoj, ko se pojavijo otroci, je pa usojeno, da se bo zabil nekam in kar avtomatično postane slab voznik?

Tolele, 27.07.2022 ob 18:29

Ni naključje, da se v zdravniških krogih motoristom pogovorno reče “darovalci organov”. Upam, da sta se že pogovorila v tej smeri in bo tvoj mož lahko omogočil življenje na smrt bolnim, ko pride njegov trenutek. Zelo nesebično od njega, poklon.

Budala, kaj si izmišljuješ, ogromno motoristov je zdravnikov, odvetnikov.

Ojoj kaksne tezave ? A ste prepricana, da je z vami mentalno use vredu? Saj niste njegov stars, da vas rabi sprasevat za dovoljenje, ce lahko nekaj kupi. Ne obremenjuje vasega proracuna in je poskrbel za vse sam, torej problem ni v dnarju. Problem je v vasem odnosu, ce nebi gledala na vsakem koraku kako moskega zatreti, bi se morda kdaj uprasala in tudi njega dejansko uprasala, ce si on cesa zeli? Zakaj pa si sama ne kupis kaksne igrace zase, za potesitev, da vsaj nadrkana ne bos vec tako? Ali obstajajo samo tvoje zapovedi, zelje in samo tvoje potrebe? Rajsi predlagaj mozu pa zrihtej otroke v varstvo za 3 urce vidva pa skupaj na izlet. Morda se tvoje ozkogledno mnenje spremeni, ko bos obcutila svobodo na motorju. Od take osebe bi se vsaka normalna oseba locila, takega omejevanja pa res nobena odrasla oseba NE rabi. Ko sem spoznala svojega dragega je bil motorist. 12 let kasneje sva oba motorista in imava tudi otroka in vsak po dva motorja en za dirkalisce, drugi za cesto. Ko se usedemo na motor se zavedamo, da smo ranljive osebe v prometu, zato je previdnost in predvidevanje motorista kljucna za to, da se po voznji vrnemo varno domov. Tecna baba s tezenjem unicuje koncentracijo pri voznji zato mu dajte vsaj takrat malo miru, ko se bo sel vozit.

cicibici392, 27.07.2022 ob 21:06

Ženskam ne preostane drugega, kot da potrpimo. Motor je zelo drag in zelo nevaren hobi. Motor je za mlade fante brez družine, ne za poročene može in očete. Namesto, da bi se z otroki ukvarjal in bil z družino, se bo okrog lajbal z motorjem. Dajte no, saj nima več osemnajst let.

Ja, moj si je kupil pa kombi, čeprav ga sploh ne potrebuje. In kaj zdaj, naj se ločim. Tiho sem in potrpim. Upam le, da ga bo srečala pamet in bo kupil en pameten avto, ki ga bom lahko vozila tudi jaz. Jaz sem zdaj brez avta, kombi pa se ne bom učila voziti.

Tako potrpi tudi ti in moli, da se mu ne bo nič zgodilo.

Kakšni butasti, omejeni stereotipi. Motor ni samo za mlade fante, a živiš v hribih Mojca? Še nikoli nisi bila na dopustu v Dalmaciji?

Kdo bo tebe vsak dan doma gledal in non stop visel s familijo, daj no mir. Nauči samo sebe animirat in se nehaj toliko obešat po svojem descu, pust mu dihat.

Nauči se vozit kombi, baba nesposobna.

Srecna zena, 27.07.2022 ob 21:42
    Ojoj kaksne tezave ? A ste prepricana, da je z vami mentalno use vredu? Saj niste njegov stars, da vas rabi sprasevat za dovoljenje, ce lahko nekaj kupi. Ne obremenjuje vasega proracuna in je poskrbel za vse sam, torej problem ni v dnarju. Problem je v vasem odnosu, ce nebi gledala na vsakem koraku kako moskega zatreti, bi se morda kdaj uprasala in tudi njega dejansko uprasala, ce si on cesa zeli? Zakaj pa si sama ne kupis kaksne igrace zase, za potesitev, da vsaj nadrkana ne bos vec tako? Ali obstajajo samo tvoje zapovedi, zelje in samo tvoje potrebe? Rajsi predlagaj mozu pa zrihtej otroke v varstvo za 3 urce vidva pa skupaj na izlet. Morda se tvoje ozkogledno mnenje spremeni, ko bos obcutila svobodo na motorju. Od take osebe bi se vsaka normalna oseba locila, takega omejevanja pa res nobena odrasla oseba NE rabi. Ko sem spoznala svojega dragega je bil motorist. 12 let kasneje sva oba motorista in imava tudi otroka in vsak po dva motorja en za dirkalisce, drugi za cesto. Ko se usedemo na motor se zavedamo, da smo ranljive osebe v prometu, zato je previdnost in predvidevanje motorista kljucna za to, da se po voznji vrnemo varno domov. Tecna baba s tezenjem unicuje koncentracijo pri voznji zato mu dajte vsaj takrat malo miru, ko se bo sel vozit.

Podpis!

Dej navijaj, 27.07.2022 ob 21:40

Budala, kaj si izmišljuješ, ogromno motoristov je zdravnikov, odvetnikov.

Za odvetnike ne vem, zdravikov je pa lih toliko, kot je zagorelih dermatologov. Nula.

Anonimno 7854, 27.07.2022 ob 17:55

Še en tip, ki ni odrastel. Namesto, da se ukvarja z vzgojo svojih otrok, raje pobegne na motorju. Na motorju mu tudi noben ne teži, kaj vse je še za narediti. Pomoje ima kar prav, da je ločitev prava pot.

Se strinjam. Poznam primer iz prve roke. Baba mu je najedala na vsakem koraku in nabijala slabo vest tudi zaradi motorja. Bolj, ko mu je težila, bolj je uhajal od doma. Seveda sta se ločila. Danes je moj mož. Ko sva se spoznala, me je vprašal kaj si mislim o motorjih. Jaz pa slučajno motoristka. 🙂

Tolele, 27.07.2022 ob 21:51

Za odvetnike ne vem, zdravikov je pa lih toliko, kot je zagorelih dermatologov. Nula.

Slučajno sem motorist, se gibam v družbi motoristov, to kar ti nisi in ne boš. Torej, ne bluzi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close