Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Mož mi pravi naj neham noreti, da je za planiranje poletnega dopusta zdaj še prezgodaj.

Mož mi pravi naj neham noreti, da je za planiranje poletnega dopusta zdaj še prezgodaj.

Žal je zadnja leta tako, da je naval iz ostalih držav tolikšen, da je januar res zadnji čas, da se rezervira še kaj koliko toliko spodobnega. Tega si nismo izmislili Slovenci.
Sem pa ugotovila, da pogosto tile Poljaki rezervirajo na licu mesta za cel mesec celo apartmajsko hišo in jo potem seveda doma dražje tržijo. Vse skupaj je postalo res nenormalno.

Saj ni treba klicat. Veliko agencij ima kar na spletni strani koledar zasedenosti in preveris tam. Ali pa izbranim ponudnikom posljes mail.

Sicer se da kaj dobit tudi v zadnjem trenutku, ampak za to porabis dosti vec kot 2 uri. Na slepo, da kar nekam gres in tam isces… sicer tudi najdes, ampak vecinoma zelo preplacas, tako da je to res zasilna resitev.

Povej svojemu možu, ker očitno ne pozna zadev: izraz early birds velja tudi v turizmu – ali: “kdor prej pride, prej (bolje in tudi ceneje) melje”. ( tudi manj odpre denarnico za več).

Tudi že za letos imam rezervirane in plačane počitnice v juliju že od lanskega septembra ( letalske, nastanitve, rent a car). Tako delam že 10 let, ker se je izkazalo za najbolj racionalno in ziher.
Pri letalskih kartah pa še posebej, se zverziraš z leti 🙂

Midva imava že rezervirano za konec julija, začetek avgusta, 2 tedna, Grčija, otok. Sva ujela “first minute” in nižje cene. Super je, če oba vrsta točni datum dopusta. Nekateri res ne vedo do zadnjega momenta.

Mi imamo že rezervirano parcelo v kampu.Za 2000 evrov nas bo lahko 6 vse poletje na morju, kakor bo imel kdo čas.Od sredine aprila do konec septembra.

Zanima me, ali kdo ve za kak apartma v avgustu v Pakostanih za 4 clansko druzino?

Včasih so tudi vsi jedli z leseno žlico.
Kdo pa je danes z njo pri nas?

eni pa majo res tumaste betice.
[/quote]

A ti sploh smiselno razumes prebrano, ker tvoj zapis je cist mimo in brez vsake smiselne povezave s tem kar sem jaz zapisala in zelela povedati.
Ker ce se app danes poleg za apartma uporablja se za druge stvari, to se ne pomeni, da se za app ne sme vec uporabljati in da je to zastarelo.
Kaj dolocena kratica pomeni je pa razvidno iz vsebine. In v tej temi je jasno da pomeni apartma. Normalni sposobni osnovnega razumevanja besedila, to takoj izsuscijo in razumejo.
Oni drugi pac ne. Samo to ni tezava kratice in njene uporabe, ampak v vas takih, ki imate tezave z razumevanjem besedila.

jao, mi že pakiramo, vi pa še rezervirano nimate!

Najbolje je imeti ze jeseni ze vse splanirano, konec februarja pa se mi zdi zadnji rok za to, da je vse rezervirano in placano.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Tudi mi rezerviramo v takoimenovani First minute – na tak način prihranimo kar nekaj tisoč Eur.

Pa kako veste, da boste točno ta in ta teden julija/avgusta res frej, da ne bo kdo zbolel, da ne bo kdo umrl, si zlomi noge itd.?
Meni se zdi planirat dva tedna vnaprej nemogoče. Na srečo oba s partnerjem funkcionirava podobno in za nameček niti ne hodiva na dopust v hotele/apartmaje. Nikoli v življenju nisem letnega dopusta rezervirala oz. organizirala že januarja ali februarja.

Dobre lokacije, z ugodno ceno, blizu morja, ne predpotopni apartmaji so v veliki večini v sezoni že rezervirani. Jaz s tem začnem že oktobra, da je za ziher. Ja, vedno se najde še kaj, tudi ko prideš na pamet tja, ampak jaz želim tist teden na dopustu določene komoditete, za kar je treba pohiteti.

Za take situacije plačam odpovedni riziko. MImogrede, dopust za 2 tedna v juliju sem rezervirala decembra.

(1) Skladno z rezervacijo tudi napovem dopust (cesar so praviloma vsi zainteresirani veseli, ker morejo dovolj zgodaj vkalkulirat mojo odsotnost v njihove plane)

(2) tega ne vem in se s tem ne obremenjujem.

(3) Je mogoce (in v dolocenih segmentih zivljenja celo bolj kot ne nujno)

(4) To je super za vaju, vendar nima zveze s temo.

(5) Tudi padalci ste dobrodosli, saj placate visjo ceno za namestitev, ki je bila rezervirana in (delno) ze tudi placana – skratka, delate masten dobicek. Ste cesnjica na smetano.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Nisem brala ostalih odgovorov.
Mi gremo enkrat junija last minute varianto – vedno neka druga lokacija.
Za glavni dopust avgusta imamo pa rezervirano stalno lokacijo že za eno leto naprej – ob odhodu plačamo zraven tekočega dopusta še 10% akontacije za naslednej leto.

In kakšno garancijo imaš pri rezervaciji tri dni pred dopustom, da si ne bo nekdo zlomil noge ali umrl?

Začetek januarja 🙂

Ja seveda zakaj ne? jaz tudi že iščem, sicer greva septembra, če on dobi dopust, ampak vedno iščem apartmaje in letalske karte že precej prej. Pa že sedaj so za čez poletje nore cene.. Nič čakat, če hočeš dobiti v redu pa še dokaj ugodno. Pa enostavno naredi sama 😉 Kar se tiče potovanj, vedno naredim sama, ker če bi druge čakala, bi ostala doma 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close