mož je predlagal da se slečem pred sodelavcem
Temu sodelavcu bi lahko rekli, da se gre spolno nadlegovanje na delovnem mestu. Takšna dejanja so kazniva in se jih sankcionira. Da bi se nato ti še slekla, se mi zdi en velik absurd in največja neumnost.
Ker sodelavko prizadenejo njegove žaljive izjave, jo zaščiti z ustreznimi besedami in ne s slačenjem. Sicer ne razumem kako bi sodelavki pomagala, če bi se ti slekla? S tem ne bi rešila nič. Sodelavko bi lahko še vedno žalil, da je povešana, celulitična,….. S slačenjem bi rešila le sebe, ampak potem bi te ta sodelavec žalil pa na kakšen drug, še bolj grd in nizkoten način. Ker s slačenjem boš lahko v njegovih očeh “navadna pocestnica” brez morale in ponosa. Zgubila boš spoštovanje in verodostojnost njega in vseh ostalih v službi.
Še bolj otročja si kot izhaja iz prvega posta. Hočeš nekaj dokazati za bildanje svojega ega. Namesto da bi se osredotočila na to, da takšne debate v službo ne spadajo, se ukvarjaš s tem, kako bi mu dokazala, da je tvoje telo lepo. Bravo, daj naredi to, sleci se in da vidimo, kam boš potem prišla.
Ženska, stara si 50 let! Super, če imaš dobro postavo. Ampak govoriš o profesionalnem odnosu med sodelavci, kamor takšne stvari ne spadajo. Namesto da bi se zdaj lepo zamislila, pa tukaj še dodano zagovarjaš svoje ideje.
Fucked up.
Se strinjam.
Mislim, da avtorico bremeni staranje in minevanje, zato ji ta sodelvec s svojimi izjavami najeda…
Sem sprijaznjena s svojim staranjem, vsaka nova “napaka” na mojem telesu nosi zgodbo in na te zgodbe sem ponosna, saj so del mene, dela tega, kar sem danes. Da bi nekomu nekaj dokazovala… mi ne pade na pamet![/quote]
Na zgodbe svojega življenja si lahko ponosna. Ne verjamem pa, da si vesela gubic in staranja. Ne poznan ženske, če bi obstajalo zdravilo proti staranju, da ga nebi kupila.
Ne govorim o tem, da bi bila pri 50-ih manekenka. Ampak hočem povedat samo to, da ne drži, da so vse ženske blizu 50-ih s povešenimi joški, s kapilarami, špehom in celulitom in da to niso samo fotošopi amapk v reali obstajamo takšni ljudje pri teh letih, ki so nam verjetno prizanesli geni. Vem, da če bom dočakala leta, bom tudi jaz s precej povešeno kožo hodila okrog in s popokanimi kapilarami, mogoče celo s špehom in celulitom, ampak kaj čemo, to je proces staranja in zaradi tega se ne bom sramovala, niti ne bom užaljena in zakaj bi se potem zdaj zaradi tega sekirala.[/quote]
Ja. Ti ne bi rada nikomur zapirala ust niti nikomur “pomagala”. Rada bi se pokazala, kako super izgledaš. Fino in fajn, le da se ti dogaja, kar se rado dogaja takim svetničkam, ki so najbolj sramežljive in najbolj zapete v razredu, ko pa se jim enkrat sfuzla, se jim sfuzla čez vsako racionalno mero.
Tvoj lastni mož te ne sme slikati v kopalkah, kaj šele nago. Zdaj si pa ugotovila, da se cvetje vendarle počasi usipa tudi tebi in ti je potegnilo, da je ta sramežljivost mogoče pa le precenjena. In zdaj druga skrajnost: ti bi se slekla v službi pred sodelavcem! A se ti je čisto spipalo?? Si že sploh kdaj slišala za kakšno, ki je to naredila? Res te meče, ženska. Zdaj si pa predstavljaj, kako bi se počutil tvoj mož, ki te še slikat ne sme. A misliš, da ti je to neumnost predlagal zaradi tega, ker misli, da bi ti to res naredila?
Ne delam med zašmiranimi tipi, ampak med kravatarji. Nikoli mi ni padlo na misel, da bi ga prijavila nadrejenim, ker me s temi besedami ni nikoli zadel. Sedaj, ko pa je tukaj sodelavka, ki se počuti užaljeno verjetno prav zaradi teh par odvečnih kg, pa razmišljam, da bo potrebno nekaj ukrenit, da nehal s takšnimi izjavami. Ponavadi, ko sodelavec začne s takšnimi izpadi, stopijo v bran ostali sodelavci in potem utihne. Mene ne gane, kako me on vidi, ampak smili se mi sodelavka. Nismo samo sodelavci, smo kot velika družina in naše delo ne temelji samo na profesionalnih odnosih, ampak se tudi veliko šalimo in skrbimo za dobro vzdušje. Tudi, če ima kdo kakšne osebne težave, nam jih razkrije in mu skušamo pomagati.[/quote]
Ne morem verjet. Kakšna čudovita družina, ki si pomaga pri osebnih težavah celo pa ste, če se eden lahko skrajno osebno žaljivo spravlja nad sodelavko, ti pa, namesto da bi mu prijateljsko in na samem povedala, da je to, kar dela, neokusno in da je sodelavko močno prizadelo, in da sam tudi ni več najmlajši in kar je včasih bil, se boš slačila pred celim podjetjem, da boš dokazala – kaj? Kje se bo ustavilo tvoje dokazovanje? In kako naj bi se pri tem počutila sodelavka? Da si ti krasna ona pa še vedno špehasta? Ali kako točno ji bo to pomagalo?
Ni važno, da ste kravatarji, vsi v tem podjetju ste na nizki ravni čustvene inteligence in pobebavljeni. Normalni ljudje se na tak način ne obmetavajo, sploh ne pri 50-
Glede na komentarje tetke, ki so na mestu, se zdaj cutim dolznega jasno in glasno zapisati, da je bil tole zgoraj cinizem (oz. namerno podan absurd). In da je vsebinsko podobno ravnal tudi tvoj moz.
A dej se spuscat na njegov nivo!
A lahko ena od vaju tipu ledeno hladno pove naj zaveze in neha nadlegovat soljudi? Ni ga treba nit zalit, samo popucaj mu v mozganih, da se to ne dela, naj zapre usta in naj zacne razmisljat s tistimi parimi celicami, ki jih morda ima v glavi. V sluzbi ni zato, da komentira telesa sodelavk in naj gre delat. Svoje frustracije lahko stresa ob glazu pira s frendi zvecer. Be the bitch!
Ti se pa slaci v miru na plazi, da te sonce pogreje.
Ne govorim o tem, da bi bila pri 50-ih manekenka. Ampak hočem povedat samo to, da ne drži, da so vse ženske blizu 50-ih s povešenimi joški, s kapilarami, špehom in celulitom in da to niso samo fotošopi amapk v reali obstajamo takšni ljudje pri teh letih, ki so nam verjetno prizanesli geni. Vem, da če bom dočakala leta, bom tudi jaz s precej povešeno kožo hodila okrog in s popokanimi kapilarami, mogoče celo s špehom in celulitom, ampak kaj čemo, to je proces staranja in zaradi tega se ne bom sramovala, niti ne bom užaljena in zakaj bi se potem zdaj zaradi tega sekirala.[/quote]
Ma ti ne stekas. Lahko si ti vitka in brez speha Ampak tvoja koža ni več kar je bila pri 20,tvoji Joški in rit sta stari 50 let ženska. Prav tako obraz. Verjetno si super ampak za 50 ta. Tako kot sem jaz super za 40 plus. Kaj vam dogaja ker same stare babe hočejo bit top mladenke. A ste že vse sfuzlane?
Pa se slacle bi se pred nekimi tipi samo da zadovoljite neko noro fantazijo o svojem popolnem telesu. Dej se zresnit no.
Kar nekaj let sem bila direktorica večjega sektorja. Kaj takega se tam ne bi moglo zgoditi, ker so vsi sodelavci dobro seznanjeni s pravicami, dolžnostmi, primernim vedenjem ter sankcijami za neprimerno vedenje. Če bi kaj takega prišlo do mene, bi šel kolega najprej na razgovor k meni in bi prejel ustno opozorilo, če ne bi zaleglo, pa ob naslednji kršitvi disciplinski opomin. Trije opomini – vrata. In verjemi, da bi šlo v primeru moje navzočnosti ob taki kršitvi vse še malce hitreje.
Kje to delate, da si sploh dovolite take seksualne in podobne neprimerne izjave na delovnem mestu, ne da bi kdo ukrepal?? Sramota najprej za ženske, ki si to dovolijo (verjetno z najstniškim ‘hihi’ in malo z zardevanjem, potem pa s takimi bedastimi in cenenimi ‘milozažajfami’ in dokazovanji), potem pa seveda takoj za moške – tako dotičnega kot tudi vseh ostalihm da zadeve ne presekajo.
Sram vas bodi vse skupaj.
Forum je zaprt za komentiranje.