Mož je kupil ukraden TV
Pred 8 meseci preko Bolhe. Zaradi napake pri posodabljanju, ga je odnesel v ponedeljek na servis. Ob 22:25 dobi e-mail, da je TV popravljen, postopek prevzema pa lahko opravi z dokazilom, kjer je razviden datum in kraj nakupa ter osebnim dokumentom, ker imajo zavedeno v sistemu, da je točno ta TV bil ukraden. Račun popravila 80€ mora poravnati. Prodajalec je trdil, da je TV vzel na obroke pri Telekomu in da računa ne more dat, ker je vzel še več stvari. Kontakta nima več. Kaj je za narediti?
Če bosta povedala kje in kako je do tvja prišel, posledic nebo. Če bosta lagala pa vaju lahk osumijo da sta hotela poservisirat in preprodat ukradeno robo.
Sem imel isto z enim čefotom tud prek bolhe za Samsung s8, lih so ven prišli za 750eur, ta ga je prodajal za 400eur. Brez premisleka sem mu nesel denar, po par dneh pa mi pade po tleh, nesem zamenjat steklo in gleda tip v račun, ga nosi sem in tja in kliče nekam. Račun fejk. Dan za tem zvem da je ukraden. Se danes ga niso dobil in nikol več ne kupim tehnike preko Bolhe.
jao, kak se vam prodajalec laže.
račun se lahko skopira in da kopija, če rabi sam račun zaradi drugi stvari. tudi telekom lahko izda original duplikat.
šola za drugič, da se na bolhi ne kupuje….
[/quote]
Če ne bi bil ukraden in prijavljena številka ukradenega , ne bi bil noben problem. Sem dal tako od sina aparat na servis kuplje pri telekomu in jim povedal, da je v garanciji, nimam pa dokumentov, ker je kupila njegova mama, ki noče posredovat računa. Pa so rekli , da ni problem, da imajo vse podatke in lepo zrihtal pod garancijo.
Na bolhi je po mojem ogromno ukradene robe, pa po raznih FB skupinah tudi. Še knjige recimo. Prav vidi se, ko recimo nekdo prodaja samo knjige Mladinske knjige, tiskane vse v isti tiskarni. Vse nove, še zavite. Cene pa razmeroma nizke. Jasno, da so iz tiskarne direkt. Ali pa ljudje, ki imajo registrirano dejavnost, na bolhi in v teh FB skupinah prodajajo brez računov, torej delajo na črno … Da o ponarejenih cunjah in obutvi sploh ne govorimo.
Verjetno imajo tudi drugi elektro avti ušesa, za BMW sem siguren, da lokacijo oddaja skos, spremlja najljubšo glasbo, ti svetuje glede na prejšnje oglede…podobno kot yt. Verjetno pa je v modulu se kaj več, sam tega noben razen proizvajalcev ne ve. Mogoče celo prisluškovanje uporabniku. Na prejšnjih modelih si povedal številko šasije in podatke, pa so vedeli po gpsu kje si, danes vedo brez tega. Nevem pa kdo ima vse dostop do tega pri nas. V Nemciji vem da servis, v primeru da se sproži help mode, pa policija, gasilci in medicina.
rabljene telefone in rabljene TV-je kupujete na Bolhi, ste pa res sami bedaki in konji !!!
Pa verjetno je mesto prevzema kakšen parkplac..
Mal logično razmišljat…. danes pa Tv dobiš nove res za majhne denarje, razen če hočeš kupit nekaj najnovejših modelov….
Se nikol ne prašate, zakaj nekdo bi prodajal novejši rabljen TV ali telefon? Še za pol cene!?
ali je ukraden ali je pa kaj narobe z njim… redkokdo ga bo prodal zaradi neke nuje..
Forum je zaprt za komentiranje.