Mož je hladen kot led, kako naprej
Imela sem enako izkušnjo. Moz v delovnih hlačah po 15. letih zakona je postal manj zanimiv kot urejen in vedno dišeč sodelavec. Moz je dober, delaven, ampak po naravi potegnjen vase. Sama pa sem rada v družbi. Našel me je. Nikoli mi ne bo odpustil. Rad bi se locil a me ima ob sebi zaradi hčerke. Samo zaradi nje.
moyamaya, 28.10.2020 ob 19:09
Pozdravljeni,
prosim za nasvet. Z možem sva skupaj 15 let. Prvih deset let je bil super, odličen mož, oče, partner in vse. Res me je imel rad in vse nas. Imava 4 otroke in vsi ga obožujejo in on njih. Skratka vsa ta leta me je ljubil in je bil nor name.
Kasneje sem jaz v službi spoznala mojega sodelavca in počasi počasi se je začela med nama rahla simpatija. Mož je vedno več delal in ker sem bila sama mi je prijala pozornost tega sodelavca in včasih mi je napisal sporočilo in jaz sem mu vedno več na njih odgovarjala. To se je stopnjevalo do te mere da sva se parkrat srečala tudi zunaj na kavi, več pa nisva imela sporočila sva si pa še vedno pisala, nekako mi je bilo všeč da sem nekomu še všeč. Mož me je oboževal a vseeno mi je prijala pozornost mojega sodelavca, ki je postal kasneje tudi moj nadrejeni. Skratka, da skrajšam, mož je našel ta sporočila in ne samo to, celo videl naju je skupaj in v glavnem je ponorel. Prepričan je, da sva imela vezo, prebral pa je tudi sporočila, ki so bila res ljubezenske narave.
Od tega dne dalje se je vse spremenilo, najprej se je želel odseliti, potem pa je ostal ker ga otroci obožujejo ampak od tega dne je hladen, med nama je zid, obnaša se, kot da me nikoli ni imel rad. Enostavno samo še živi z nami, otrokom se posveča, vozi jih na treninge (kadar ni korone in so telovadnice odprte), skrbi za njih, z mano pa komaj kaj spregovori. Če pa že pa samo neke nujne reči, v glavnem sem mislila da bo to trajalo par mesecev. Ampak traja že več let. V bistvu je iz dneva v dan bolj hladen a včasih me je noro ljubil. Enostavno s tistim dnem se je vse končalo. Do mene bil vedno ljubeč, zdaj pa je tudi žaljiv in nesramen in tudi pred otroci mi včasih reče kaj grdega ali zavpije name, da me zaboli a se nasmejem, da tega ne bi opazili. Veljala sva za najbolj skladen par, zdaj mi pa rečejo tamali mami a sta skregana. Sicer so še majhni a opazijo stvari, ki niso lepe. Načeloma me moti da od takrat nikoli ne objame, ne prime za roko prej sva se vedno sprehajala z roko v roki, nikoli več me ne poljubi, enostavno živiva kot tujca. In to me boli, dobro sem kriva a spet ne toliko. Po tistem je bil sodelavec premeščen na drugo delovno mesto in se nisva nikoli več videla niti slišala.
Ne vem več kaj naj naredim, ne morem več tako živeti, naj povem da sem od takrat naprej večinoma doma, izgubila sem voljo do vsega, po službi ne hodim več ven s prijateljicami, v bistvu sem doma in gospodinjim in vse naredim za dom in sem že vsa ta leta doma.
Ampak njega to ne zanima, naredila sem to ogromno napako, on je prepričan, da sem ga prevarala in ne popusti in kadar nanese me zbada, v smislu kako je lepo imeti lepega sodelavca na primer ali kakšno podobno opazko in to se ne neha, včasih pa več mesecev nič ne reče pa tudi začel je več piti kar me zelo moti.
V bistvu sem iz vročega, lepega ljubezenskega življenja prišla v hladno temo iz katere ne vidim izhoda. Otroci so nori na njega, on na njih in ko sem razmišljala če bi odšla a ne vem kam so se začeli jokati in rekli da me ne bodo več pogledali če grem.
Zato sem stisnila zobe in ostala, ker ga imam rada, ampak to hladno ignorantsko obnašanje ne zmorem več prenašati. Enostavno je kot da bi zaledenel, obnaša se kot robot, in če se v teh letih ni spremenil na bolje se tudi ne bo, lahko rečem, da je samo vse še slabše.
V bistvu je moje življenje postalo eno samo enolično sranje, zbudim se, greva vsak na svoj šiht, ko se vrne skoraj da ne govori, če pa že pa kadar se njemu da, ne vpraša me kako mi je, kako se počutim, briga ga. Ne vem kako naprej, postala sem čustveno čisto otopela pa toliko ljubezni je v meni in življenje gre mimo mene, zdaj sem pa tudi že prestara, da bi kar koga našla in sploh nočem drugega, hočem da je mož tako zaljubljen v mene kot je bil ampak je ravno nasprotno od tega. Ne vem kaj naj. Hvala za odgovore.
Kar si skuhala, boš sedaj morala pojesti do konca.
Najprej to: objava iz leta 2020, deljena na facebook novembra 2021.
Zdaj pa še to … vmes v svojem dolgem spisu avtorica piše, da je mož hladen do nje že več let, torej po tistem, ko je našel sporočila med njo in sodelavcem/šefom. Ta so bila ljubezenske narave. Tudi če ni seksala s sodelavcem (kar ne verjamem, zagotovo pa ne verjame mož), ga je varala. Ker je stanje že nekaj let tako, kot je, ona pa šele po nekaj letih prosi za nasvet – so to prazne marnje.
Upam, da so otroci in mož srečni skupaj. Ona pač je “popušila” na celi črti. Scenarij bi bil seveda lahko tudi drugačen, če bi se odrasla dva v tem zakonu odločila drugače. Npr. za odpuščanje in prijetno življenje pod isto streho ali pa za razhod in prijetno življenje pod dvema strehama.
Forum je zaprt za komentiranje.