MOŽ GROZI S SAMOMOROM
Na koga se lahko obrnem, mož je invalid 3. kategorije, imava duševno prizadetega otroka, med kovidom je izgubil službo, imava kredite in sva odvisna od mojih dohodkov, ki so zelo mali.. Poskušal je že narediti samomor, se zdravil na psihiatriji, zdaj je spet v takem sloabem psihičnem stanju, da venomer grozi s samomorom. je popolnoma brez dohodka, nadomestilo mu je poteklo. kar naprej grozi s samomorom. jaz sem čisto iz sebe, ne morem se posvetiti otroku, ne jem ne spim. Groza mi je, ob misli, da bi ostale same. na koga s elahko obrnem, kako ga prepričati, da ni vse tako hudo. On je v zelo slabem stanju. To je resnično klic na pomoč, pomagajte mi.
pšou, 27.06.2021 ob 12:04
Na koga se lahko obrnem, mož je invalid 3. kategorije, imava duševno prizadetega otroka, med kovidom je izgubil službo, imava kredite in sva odvisna od mojih dohodkov, ki so zelo mali.. Poskušal je že narediti samomor, se zdravil na psihiatriji, zdaj je spet v takem sloabem psihičnem stanju, da venomer grozi s samomorom. je popolnoma brez dohodka, nadomestilo mu je poteklo. kar naprej grozi s samomorom. jaz sem čisto iz sebe, ne morem se posvetiti otroku, ne jem ne spim. Groza mi je, ob misli, da bi ostale same. na koga s elahko obrnem, kako ga prepričati, da ni vse tako hudo. On je v zelo slabem stanju. To je resnično klic na pomoč, pomagajte mi.
TIsti, ki grozi, ga ne bo nikoli naredil. Verjemi, da ga boš prej ti, ob takem človeku.
ja in kaj bodo naredili če kličeš zdravniško pomoč??? Nič, dali mu bodo pomirjevala, počasi bo postal odvisen od njih, ves čas pa bo odsoten, zaspan, nekomunikativen, zamorjen, blejal bo v steno…no ja, živ pa bo tako na pol….zdravniki nimajo rešitve za takšne ljudi, samo v propad ge bodo poslali bolj počasi, dejstvo pa je, da too ni nikakrkšno življenje, medicina nima odgovora, zato pa ga ima farmacija za svoje žepe, za svoje dobičke so vedno pripravljeni žrtvovati ljudi. Samo v Sloveniji je na antidepresivih in pomirjevalih že ogromno ljudi, kar gre vse v žepe farmacevtske bande- mafije, ki dela tudi smrtonosna cepiva….Rešitev je v naravi, sprehodi, meditacije, mir in ljubezen. V primeru kot je ta možakar pa bi mu jaz dala tinkturo šentjanževke, ki prime malo kasneje po cca. 10 do 14 dni, ampak se lepo vsaki dan stopnjuje. RES pa je, da šentjanževka izniči druga sintetična zdravila, torej če mož uživa kakšne farmacevtske strupe, bo šentjanževka le te onesposobila…..Takšnemu pa bi jaz dala kar smolo od konoplje THC, ki je naravni produkt narave, ki bo moža lepo pomirila, malo več bo spal, počival in se odpočil….
Kliči 112. V primerih, ko kdo poskuša ali grozi s samomorom, ga privedejo brez privolitve osebe na zdravljenje., o čemer govori Zakon o duševnem zdravju.
Sama ne boš rešila. Kliči 112 ali najbližji ZD, kjer bo dežurni odredil nadaljnje postopke in ga bodo oni odpeljali na psihiatrijo na zaprti oddelek.
kokoši, 27.06.2021 ob 15:56
Ah ja
TIsti, ki grozi, ga ne bo nikoli naredil. Verjemi, da ga boš prej ti, ob takem človeku.
——————————————————————————————-
No to je samo neresna popularna ljudska teorija.
Vsekakor vsem svetujem, da tega komentarja ne jemljete resno.
Draga kokoška, če misli nekdo narediti samomor, ga naredi in upa, da ga nihče pravočasno ne najde. Tisti, ki leta in leta grozi, kako se bo ubil, pa ima druge cilje, ki ji hoče doseči na tako ogaben način.
Ne, ni res.
Tudi stroka opozarja, da gre za nevaren stereotip, kar dokazujejo tudi primeri samomorilcev, ki sem jih poznala – če bi bilo res, kar pišeš, bi bili vsi danes še živi. Ker so o samomoru vsi govorili, ga na tak ali drugačen način napovedali, na koncu pa tudi izvršili. Pa ti zdaj njihovim svojcem razloži, kako je to možno, če pa praviš, da taki nikoli ne naredijo
Forum je zaprt za komentiranje.