mož daje visoke napitnine kelnarcam
Večkrat z možem greva jest ven in na kavice..skratka veliko sva po lokalih. Do sem vse lepo in prav, moti me, da vedno ko plača, pusti visoko napitnino, po 5-10 eur.
Omenila sem mu že večkrat, da je tudi 1 evro dobra napitnina, ampak nič ne pomaga.
Če bi potegnila na oko mesečne napitnine, ki jih pusti mož po lokalih, krepko presežejo 100 eur.
Preden se zakaditi komentirat v slogu, denar je njegov in naj me nič ne briga, vam samo povem, da je denar večinoma moj.
Nisem skopuhinja, me pa te visoke napitnine res motijo, raje bi dala ta denar nekam, kjer je bolj potrebno.
Da s takimi napitninami spravlja kelnarce v zadrego 🙂 Jaz sem bila kelnarca in če je kdo dal preveliko napitnino, mi je bilo nelagodno, ker nisem vedela, ali ima kaj za bregom, ali se je zmotil in bo prišel nazaj težit, da sem ga ogoljufala … Okvirno naj bi bilo tam od 5 do 10 procentov od zneska, kajne, in mislim, da je to kar v redu okvir. Glede na visoke cene hrane v restavracijah bi rekla, da danes prej 5 procentov (jaz dam najmanj 2 evra in tudi če bi bil znesek 50 evrov, ne verjamem, da bi pustila 5 evrov. Ampak napitnino dam samo za hrano, za pijačke pa sploh ne).
Mislim, če se mu ne da dopovedat, da bi raje po 50 evrov na mesec nakazovala za kakega otroka v domu ali rejništvu, ki mu manjka vsega in bi mu teh 50 evrov prišlo krvavo prav, potem je lost case.
Potem pa rad ugaja…..[/quote]zadavila ga bom;)
Včasih mislim, da res drži rek, jabolko ne pade daleč od drevesa, njegov fotr je ista kopija.[/quote]
Vsak ima kako lastnost, ki moti drugo stran, dokler je le pri tem je ok…..če to ne ogroža družinskega proračuna naj si da malo duška. Morda je s tvoje strani premalo občudovan in je to neka zanimiva oblika kompenzacije….
zakaj bi bilo mučno, ker sploh nimaš deda ampak nesposobneža, ki ne zna zaslužit denarja, da bi te peljal na večerjo in ostali tega ne smejo opazit :))))))))
no, problem imata oba, on z denarjem in zalužkom, ti pa z njim, ker ga ne vidiš kot pravega dedca in se bojiš, da ga bodo tako videli tudi ostali, zato se bojiš sama plačat.
pa vidva sta OBA mimo. on je navadna moška kurba, ki ima eno sponzorko zato da lahko frajerja špila. s tujim denarjem pač ni težko razmetavat ne? jebe se njemu, saj ga ne služi on, važno da izpade kot glavna faca in “najjaći” pred eno študentko ki mu prinese krožnik pa en kozarc na mizo. ti si pa sploh mimo da mu daješ denar in da nočeš sama plačevati ko greta kam jest. tako da – vidva sta popoln par. ti mu daješ denar, on ga tala naokoli, malo eni kelnerci, malo drugi, ko ti delaš pa še sosedi in mestni kurbici za kakšno položnico. tako da ti svetujem da to furata naprej, ti spregledaš te njegove podvige in mirna bosna. ko si boš prišla gor, boš pa decu nehala devat denar, v restavracijah boš plačevala ti in nehala razmetavat z denarjem. če ne prej bo to prišlo do tega ko bo izpad dohodka – on nebo več imel pritoka denarja, nemore več špilat frajerčka in te bo gladko sladko nogiral. tako je, lahko si zatiskaš oči, lahko odpišeš kar hočeš, še vseeno to nebo spremenilo resnice. če se poročiš s večnim pubertetnikom pač ne moreš pričakovati kaj pametnega od njega??ne? ja.
mogoče se pa hoče s tem odkupiti za tvoje kompliciranje v restavracijah.
tudi take ženske so, ki naročijo deci soka z deci vode, potem pa še ekstra zahtevajo 2,5 dl vode, ali pa kavo z mlekom in nato še dodatno hočejo mleko, ker so navajene piti z veeeliiiikooo mleeka. in potem z eno pijačko od katere je polovica zastojn vode ali zastojn mleka obsedijo tri ure.
Mogoče pa tudi ti tako kompliciraš in mu je nerodno,
Forum je zaprt za komentiranje.