Mož bi preurejal otroško sobo v sobo za goste
Biljard, pikado, ročni nogomet, točilni pult, zvočniki za disco in kup pijancev. Znano? Moževe sanje, ker se je tamlada preselila v pritličje, otrok pa čez noč noče več, jaz si še želim enega a ga ne zanima. Pravi, da sem prestara (33) in, da je poslanstvo na Zemlji z otroci zanj končano, čas je čas za uživanje? Svojim mojstrom (v pijančevanju) je izrisal načrt sobe in nakazal, kjer bi naj bi postavljal stvari. To vedo že vsi, ne samo naša vas, še sosednja in sosednja. Garaža ni dovolj dobra, ker je mrzlo, vlaga in dost prostora za vse našteto. Podpirate moževe projekte v tej meri? Sem baje le jaz takšna, druge svojim dovolijo vse. Zakaj ne dela to drugje, sem ga vprašala in pusti hiše pri miru – ker je pri nas najlažje to izvesti.
PS. Samski moški, sam tih bodte, sprašujem žensko populacijo, po možnosti tiste v zvezah.
Ne živijo vsi kot konzervirane sardine po blokih, nisi slišal za hiše? Sosedov 9 letnik ima 80m2 nadstropje zase s svojo toaleto. Komplet mansardo zase. Starša odspod spalnico, kuhinjo z dnevno in toaleto. Midva otrok še nimava, ko bova imela pa dobi mansardo 58m2, od tega 12m2 toaleta. Požri se blokar.
Ona je verjetno TADRUGA žena, sin iz prejšnjega zakona pa je s TAMLADO v pritličju. Torej je priročno pozabila povedat, koliko je mož star. Če je 50+ ga čisto zastopim, da noče več otrok. Ali pa se bliža tem letom. Pač ni za otroke, pa mu je ta izgovor, da je ona prestara, prišel prav.
Glede te sobe pa bi jaz zaropotala, pa ne zato, ker ne bi bilo otroka, ampak zato, ker mi ne bo vlekel ljudi v bajto pijančevat iz te in še iz sosednje vasi. Če je pa bajta njegova, avtorica pa se je pač tja vselila, pa nima kaj kokodakat. Če bo kaj tečnarila, zna njo zabrisat iz bajte.:))
No ni mi cisto jasno to s tamlado, ki se je preselila v pritličje- snaha, hči.?
Glede sobe, ja jaz bi pustila, da si naredi pač svojo hobi sobo. Zakaj pa ne.?
Moj mož si je želel profesionalen domač fitnes in ga ima z vsemi napravami za vadbo, vreče za boks, ogledala, tv, mini bar, omara za brisače, kopalnica itd zavzame kar nekaj prostora ampak to si je želel in smo dali pri obnovi narediti. Občasno menja mašine in to je to.
Če sta par morata upoštevati zelje obeh in ne samo tvoje. Enkrat en, drugič drug
Enako sva hčeri naredila hobi umetnisko sobo oz atelje.
Ona je verjetno TADRUGA žena, sin iz prejšnjega zakona pa je s TAMLADO v pritličju. Torej je priročno pozabila povedat, koliko je mož star. Če je 50+ ga čisto zastopim, da noče več otrok. Ali pa se bliža tem letom. Pač ni za otroke, pa mu je ta izgovor, da je ona prestara, prišel prav.
Glede te sobe pa bi jaz zaropotala, pa ne zato, ker ne bi bilo otroka, ampak zato, ker mi ne bo vlekel ljudi v bajto pijančevat iz te in še iz sosednje vasi. Če je pa bajta njegova, avtorica pa se je pač tja vselila, pa nima kaj kokodakat. Če bo kaj tečnarila, zna njo zabrisat iz bajte.:))
[/quote]
Ne, ne in da. Je tako smotano napisan? Tamlada je mišljena nezakonska hči in živi v pritličju, na drugo stran hiše. Mož je star 40 in še nekaj, skoraj 50. Midva svojih otrok nimava, jaz si ga želim v bližnji prihodnosti, zato nočem, da podira sobo, ker mi je res všeč in bi bila vesela, da v spi v njej najin otrok. Nisem finančno zaslužna za nič v tej hiši, nisem pa tud materialistka, se mi zdi pa fer, da je moškemu prioriteta družina in ne načrtovanje uničevanja sreče drugega. Je tako?
Ne, ne in da. Je tako smotano napisan? Tamlada je mišljena nezakonska hči in živi v pritličju, na drugo stran hiše. Mož je star 40 in še nekaj, skoraj 50. Midva svojih otrok nimava, jaz si ga želim v bližnji prihodnosti, zato nočem, da podira sobo, ker mi je res všeč in bi bila vesela, da v spi v njej najin otrok. Nisem finančno zaslužna za nič v tej hiši, nisem pa tud materialistka, se mi zdi pa fer, da je moškemu prioriteta družina in ne načrtovanje uničevanja sreče drugega. Je tako?
[/quote]
Torej oditi od tam. On ima skoraj 50, verjamem, da noče več otroškega vreščanja, menjave plenic itd. Pač noče, lahko se tako odloči. Ti imaš 33, nimaš svojih otrok, rada bi jih imela. Pojdi, kolikor te nosijo noge. Praviš, da se ti “ne zdi fer”, da moškemu ni prioriteta družina. A to pa je fer, da ga ti siliš z otrokom, čeprav je blizu 50 in otrok noče več? Njegova družina je očitno hči od prej in njena družina ter ti. To mu zadostuje. Če te je pa do sedaj farbal, da bo imel še enega otroka s teboj, zdaj pa ga naenkrat noče več, ja, smola, tip je piizzda, te je pač izkoristil, zdaj je pa pokazal, kaj v resnici želi. Očitno mu je tudi malo mar, če se ti spokaš stran. Tako da v obeh primerih pojdi. Če ga misliš izigrat in imet kljub temu otroka, bo po moje isto kot če bi ga imela sama. Pa nikoli več ne bo nobenega zaupanja in lahko te zasovraži. Pojdi stran, si še dovolj mlada.
[/quote]
Nezakonska hči – pa živi z njim v njegovi hiši? A ti si tista zaprašenka, zaradi katerih so dovoljene poroke v nujnih primerih, da otrok ne bo bogneprizadeni nezakonski? Očitno je njegova uradna hči, ki je tudi živela z njim – zate pa nezakonska??????
Jaz bi znorela, če bi moj partner prijavil žurplac v domači hiši (me prav zanima, koliko bi mu dišalo pucat WC školjko ali pisoar po desetih pijanih descih z visečo curo, da niti pociljat več ne morejo dobro), ampak tvoj pogled na njegovo hčer je pa še večji poden.
Ne, v tej hiši ti nimaš prihodnosti, kot bi se je želela. On se pripravlja, da bo dedek, ne spet ati.
Ooo jaz bi mela biljard žur sobo takoj. Pa ni prazne sobe. 🙂
Ljudje smo različni, vsak ima svoje želje in poglede. Nekatere so na dolgi rok nepomembne, nekatere pa je treba razčistit. Stvar ki jo vidva morata razčistit je otrok. Če si ga on ne želi, ti pa so ga želiš – ni fer od tebe, da mu očitaš oziroma pričakuješ da bi si moral želet otroka, in isto ni fer od njega da pričakuje da ti ne boš imela otroka. To je ena od redkih stvari, pri katerih, čr se mene vpraša v vezi ni kompromisa. Če sta tu na nasprotnih polih, je čas za razhod.
Jaz nimam želje po otroku, prav tako partner ne, je bila ta tema kar hitro na mizi. Ampak verjamem, da če bi si jaz močno želela otroka, partner pa ne, in bi vztrajala v taki vezi, bi si na koncu zelo verjetno to očitala.
Jaz nikoli nisem imela notranje želje po otroku, ne kot otrok, ne sedaj ko se bližam 40, mogoče sem biološko defektna, kaj pa vem, ampak sem sigurna, da tisti ki čuti to željo, no, da je to res eno močno čustvo. In da če ni uslišano preraste v zelo negativno čustvo, do partnerja in do sebe.
Bi napisal prej, sam je še ena taka tečna baba kot si ti kolovratila po kuhinji in se mi ni dalo kregat danes. Kaj sučeš goflo po tuji hiši? Si prispevala kaj? Nisi. Daj vbij si v glavo baba tumasta, da ti samo živiš pri njemu, hiša je njegova in on lahko fuzbal igrišče naredi v mansardi in ti nimaš kaj kokodakat. Če hočeš froca pa se poberi kam veš in znaš, k drugemu. Kje bo mel pri 50 froca s tabo, ti si bolana pa da bo še en dedič po tebi? Heh, veš dedi po 40 mamo mal več v mozgu ko misliš, tisti ki nekaj imamo in smo ustvarjali skoz lajf. On je bil v srednji šoli ko si še ti po jajcah fotra plavala in bi komandirala ha?
Avtorica, tebi pa res marsikaj ni jasno.
Najprej: “tamlada” je snaha, ki pride v hišo svoje tašče.
Potem: on si NE ŽELI več otroka. On ga že ima.
Potem: to je NJEGOVA hiša in z njo lahko počne, kar je NJEMU volja.
Potem: ti si v tej hiši GOST in prav veliko prihodnosti nimaš. In tega ne vidiš, ali pa ne želiš videti.
Potem: on čaka na VNUKA, ki ga bo občasno malo buci buci in tudi slučajno ne misli spet tri leta vstajat in ujčkat vsakodnevno.
Res ti ni nič jasno.
Ne živijo vsi kot konzervirane sardine po blokih, nisi slišal za hiše? Sosedov 9 letnik ima 80m2 nadstropje zase s svojo toaleto. Komplet mansardo zase. Starša odspod spalnico, kuhinjo z dnevno in toaleto. Midva otrok še nimava, ko bova imela pa dobi mansardo 58m2, od tega 12m2 toaleta. Požri se blokar.
[/quote]
Zelim ti najmanj trojcke !
Ce si v partnerstvu imas menda neke pravice, tud ce nisi nic prispeval za nepremicnino, a ni tko? Saj tam zivis.
Sicer ne vem zakaj bi kdo pristal na tak odnos. Ce en zeli otroka drug pa ne, potem mora eden se prilagodit (ampak ne na silo), se verjetnejsi izzid je pa razhod (ker prvo ni prav verjetno).
Jaz nikoli ne bi pristala na pijancevanje, ne v moji hisi, ne kje drugje. Namontirat biljard v hisi, zakaj pa ne, ce je prostor in interes. Vsekakor pa ne sankov. In pijancev. Ampak sem verjetno ena redkih, ki tako misli. Je to le Slovenija.
Forum je zaprt za komentiranje.