Motorno olje, tisti, ki se spoznate?
V zadnjem letu med servisnimi obdobji moram dolivati motorno olje v mojo 9+ let staro toyotko. (Ne teče ven, pospešeno izgoreva) Doslej sem kupovala original, 2,5 l je stalo okrog 40 eur. Ta teden pa vidim v hofer letaku, bodo imeli motorno olje z enako oznako kot moje 5W-40, vsaj pol cenejše (4 l, 19.99 eur)
Kaj menite “mojstri”, bo vse ok, če dolijem tega hoferjevega.
Ne bi rada še zdaj menjala vozila…
-
Hvala.
robi9, 09.01.2022 ob 15:58
Mešanje ni ravno priporočljivo. Bolje zamenjati komplet s cenejšim. In potem dolivaš cenejše.
Dolijem ga, ko posveti lučka. Zato želim imeti olje vedno pri roki.
Ko posveti lučka je starega še zelo malo… sklepam, tako bi bila mešanica vse bolj “čista” ali pač ne…
Anonimno 2127, 09.01.2022 ob 17:20
Šparat je treba, pa naj stane, kolikor hoče.
Kaj ni lučka temu namenjena, da opozori?
Vozim, požmigne lučka. Ustavim, vzamem kanto in dolijem?
V čem je problem?
Saj ne vozim z gorečo lučko…
Seveda včasih tudi preverim, če je malo olja, dolijem.
Viba, 09.01.2022 ob 17:26
Kaj ni lučka temu namenjena, da opozori?
Vozim, požmigne lučka. Ustavim, vzamem kanto in dolijem?
V čem je problem?
Saj ne vozim z gorečo lučko…
Seveda včasih tudi preverim, če je malo olja, dolijem.
Ko lučka zasveti, pomeni, da je padel tlak olja in je možno, da je prišlo do prekinitve oljnega filma, ki maže gibljive dele.
Kar lahko povzroči še dodatne poškodbe na batnih obročkih ali kje drugje. Zato potem popije še več olja.
Viba, 09.01.2022 ob 15:53
V zadnjem letu med servisnimi obdobji moram dolivati motorno olje v mojo 9+ let staro toyotko. (Ne teče ven, pospešeno izgoreva) Doslej sem kupovala original, 2,5 l je stalo okrog 40 eur. Ta teden pa vidim v hofer letaku, bodo imeli motorno olje z enako oznako kot moje 5W-40, vsaj pol cenejše (4 l, 19.99 eur)
Kaj menite “mojstri”, bo vse ok, če dolijem tega hoferjevega.
Ne bi rada še zdaj menjala vozila…
-
Hvala.
Glede na to, da imaš krepko zlaufan avto, pa še šok terapijo z oljnim tlakom (lučka), mu delaš, je prav vseeno, katero olje mu dodajaš. Samo naj bo v specifikaciji tistega (5w 40). In naj ga bo do vrha na merilni palčki.
Po napisenem pa kar pričakuj, da bo motor kar kmalu zaregljal.
Kaj me obsojate. !!
Ste se vsi učeni rodili ali kaj.
Redno servisiram avto na original servisu, dolivam originalno olje (dosedaj).
Serviserji me niso nič opozorili. Le da priporočajo originalno oz. istovrstno olje.
Ko sem videla reklamo z isto oznako olja mi je prišlo na misel, da bi si naresila zalogo…
Viba, 09.01.2022 ob 20:28
Kaj me obsojate. !!
Ste se vsi učeni rodili ali kaj.
Redno servisiram avto na original servisu, dolivam originalno olje (dosedaj).
Serviserji me niso nič opozorili. Le da priporočajo originalno oz. istovrstno olje.
Ko sem videla reklamo z isto oznako olja mi je prišlo na misel, da bi si naresila zalogo…
Če olje ne teče nikjer ven, ima tvoj motor morda izrabljena tesnila ventilov.
Sklpam, da ima tvoj avto tudi DPF še namontiran in delujoč. Če je olje potrebno dolivat večkrat in na manj kot 5000km, ti bo kmalu crknil tudi DPF, morda tudi katalizator.
Forum je zaprt za komentiranje.