Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem motoristke nasvet prosim

motoristke nasvet prosim

Gotovo je med vami tudi nekaj motoristk. Prosim vas za nasvet.
V kratkem bom nabavila motor – moj prvi. Ker nisem več mlada, izkušenj pa imam zelo malo, bi rada izbrala takega, ki ti tudi oprosti kakšno napakico. V šoli sem vozila kawasaki ER5, ki se mi je zdel kar user-friendly. Vendar vem, da imajo novejši modeli malo bolj varne zavore itd.
Všeč mi je pa na primer moto guzzi V7 classic, ali pa kaj podobnega malo retro (npr triumph bonneville, ampak novi so draaagi!)
Dajte mi malo svetovat. Naj kupim novega ali rabljenega? Naj kupim že takoj na začetku takega, ki mi bo držal “za vedno”, ali naj začnem z malim?
Aja, še to – sem med manjšimi – pod 1,60; katerega, da se vsaj približno dotaknem tal?
Skratka, vseh izkušenj in nasvetov bom vesela. Hvala!

Za začetek kakšen GSXR 600 … je tudi precej nizek in lepo vodljiv. Drugače je tudi ER6 v redu, čeprav se mi zdi da je višji. Jaz osebno bi vsekakor začela s kakšnim rabljenim, toliko da bi videla kakšen motor mi sploh odgovarja … športni, naked, potovalni, … in ko dobiš enega takega ki ti odgovarja si nabaviš novega, ki ga potem imaš … dokler ga pač imaš. :)))

Tudi jaz sem naredila izpit in začela motorirati blizu štiridesetih, kupila pa enduro ki ni najbolj prijazen za začetnico. Računaj na to, da si za začetnica in da bo motor parkrat na tleh, sploh če si pri majhnih. Najhujše je obvladati motor če ne sežeš do tal. Pa odloči se, kaj bi sploh rada, kakšen stil vožnje ti ustreza in kaj ti je všeč. Probaj peljati kakšen motor od prijatelja, pojdi v kakšen moto salon, usedi se na motor in poskusi če ti drža ustreza in če ti ni previsok. Pomembna je tudi oprema in nakup opreme je tudi precej odvisen od tega kakšen motor voziš. Jaz ti svetujem rabljen motor od začetka, pa rajši kakšen evro več v dobro opremo.
Pa povej o čem sploh razmišljaš, da ti vemo bolj svetovati. Kot je bungi napisala, er6 in gsxr, pa kakšna hornetka… motorjev malo morje, samo odločiti se moraš kaj sploh želiš.

Aja, yamaha xj6 – meni osebno zelo všečen motor in zelo prijazen za uporabo.

Hvala za odgovore!
No, okvirno sem že rekla, všeč mi je bonneville in V7 classic, ki ima pravzaprav mehaniko brere, samo styling je nekoliko drugačen.
Prijatelji imajo vsi motorje, ki jih ne bi upala voziti ravno zaradi neizkušenosti, zato to odpade. Vem, najbolje bi bilo kupit kaj res osnovnega – tudi ER5 ali 6 – na prvem sedim udobno, zelo je vodljiv, drugi mi je všeč, ampak ga še nisem poskusila.
Cestni me ne prepričajo, raje bi imela kakšnega prijaznega brundača, ki je zanesljiv tudi pri nizkih obratih. Pa da ne stane preveč, če je res, da ga bom morala še ene parkrat “položiti”…

pink

GSXR 600 definitivno ni primeren za začetek, morda kak GSR 600….

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Če sta ti všeč Triumph Bonneville in Moto Guzzi V7 classic potem poišči malo na Avto.net med Chopperji…je precej podobnih in nižji so.

Zelo dober motor za začetnike/ce je Honda CBF 600. Je pa zate mogoče malo visok ker je bolj potovalni in ima udoben ter širši sedež, zato tudi težje prideš z nogami do tal. Mene je Honda CBF navdušila, je pa to stvar okusa….

Zdravo!

Kot začetnici, ki so ji všeč “brundači” bi verjetno “pasalo” tudi kaj takega:

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4086702

Vodljiv, dovolj hiter, všečen, …

lp Motorino

P.s.: Ne prodajam jaz, samo najbližjega sem vzel za primer.

Za začetek si kupi nekaj z čimmanj ccm, npr.:
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4696004
ali pa kaj rabljenega…

Takega imej vsaj kaki 2 leti da si nabereš nekaj izkušenj, potem pa nabavi kaj močnejšega…

Cez eno leto bom 16 in bom sla delat izpit za motor in me zanima kasne motorje za zcetk tko prporocate pa nj bojo bl taki kokr ksn bmw r 1200 rt

Pozdravljeni,
Stara sem 42 in imam željo da opravim izpit za motor. Ali je še kakšna kandidatka, iz okolica LJ ali Domžal, približno moje starosti, da bi šli skupaj v to “avanturo”. 😉
Me pa zanima tudi, če kdo ve za kakšnega dobrega inštruktorja oziroma avtošolo v Domžalah?
Hvala za vse dobronamerne nasvete! 🙂

haha a sama pa ne upaš v to avanturo…drugač pa punce najboljš da kupte kšno hudo zverino naprimer hayabuso

seveda upam, (in glede na odziv, mi tudi drugega ni preostalo ) :D)…samo v družbi je lepše :)…sem pa že na poti do mojega cilja 😉

New Report

Close