Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem motoristi

motoristi

Pozdrav vsem!

Zadnje dni, samo včeraj dvakrat, je smrt spet obilno kosila med motoristi. Kot povprečen udeleženec v prometu in s stanovanjem ob cesti opažam vse več motoristov, ki jim ni mar ne za lastno ne za tujo varnost. V naseljih zanje ni omejitev, prometni predpisi zanje ne veljajo. So sami sebi bogovi, ki se jim nič ne more zgoditi. Zato trditve, da jih ogrožajo avtomobilisti po moje ne vzdržijo (so sicer izjeme, ki pa samo potrjujejo pravilo). Zato se vprašujem, kdaj bo v motoristove glave zatavala misel, da niso odpadniki, ampak udeleženci v prometu, za katere veljajo tudi določena pravila. Pa bo takoj manj smrti med njimi in več spoštovanja na relaciji motorist – avtomobilist. Kot primer naj navedem smrt motorista v Slovenj gradcu konec tedna, ki je na obvoznici z omejitvijo 70 km/h in semaforiziranimi križišči ki so na razdalji cca 300 m, drvel okoli 200 km/h. Pa naj kdo reče, da je tak človek še normalen.

LP

Še bolj žalostno je pa to, da policija ovadi voznika osebnega vozila za izsiljevanje, čeprav se ve, da je motorist pridrvel krepko nad dovoljeno hitrostjo. Lažje se je živemu vozniku osebnega avtomobila zagovarjat, kot pa mrtvemu vozniku motorja. Res žalostno.

Ja tudi jast sem opazil da se motoristom večinoma tistim iz cestnimi zverinami jebe za druge zadnjič se peljem po avtocesti prehitevam na prehitevalnem pasu ko kar na enkrat mimo mene po desni motorist priletel med mano in prehitevanim vozilom isto na trzinski obvoznici in potem se še kar sparašujemo zakaj je tolko nesreč

tako je če voziš tako zverino-samo gas

Smešno zakaj tako drvijo, saj je preveč očitno, da jih ščiti policija. Nikoli nobenega policaja, ko imajo svoj šov. Tako je pač v pravni državi!!!

kako pa naj policist takega divjaka ujame. tud če bi imel enak motor ni tolk neumen da bi tvegal dirko z njim

dejte ga no srat.
nemorete vse motoriste metat v isti koš.
to če je motor bolj glasen še ne pomeni da motorist divja.
kar se tiče pa izsiljevanja voznikov avtomobilov-samo letos je umrlo (kolikor sem seznanjen) 12 motoristov od tega 9 zaradi izsiljevanja.
sam sem motorist, a vozim po pameti, ker mi je življenje pomembnejše kot pa hitrost, a sem že naletel na več voznikov, ki ti zapeljejo dejansko pod kolo, tako da ti pri 30 km/h ni pomoči.

apeliram na vse vas, ki imate vse motoriste za divjeke na cesti, da se zelo motite. obstajajo izjeme priznam.
mislim, pa da take stvari pišete tisti, ki pač nimate možnosti da ste motoristi.
nevem če to počnete iz objestnosti ali je kak drugi vzrok.
pa brez zamere.
lp

jerme,

ne se jezit na one, ki vidijo divjake v vsakem motoristu – tudi meni se vse bolj dozdeva, da jih je pri nas preveč. V tujini se moram prav privaditi dejstvu, da me motorist zelo redko prehiti, še zlasti v naselju – vedno se namreč umaknem skrajno desno, ko ga vidim za seboj. Pa lepo vozijo za avtomobili, po omejitvi.

Pri nas nekateri, ni jih malo, pa s tem ne mislim nate ali na tvoje kolege, ki (očitno) vozite po pameti, prehitevajo v najbolj nemogočih razmerah in v najbolj nepregledne ovinke. Kot da bi bili malo zmešani.

Tudi sam vozim skuter in imam včasih podobne pomisleke kot ti – kot, da bi mi bili vsi fovš. Pa ne delam traparij (ker se vsaj malo zavedam, kako je biti na drugi strani). Je pa dejstvo, da šofer avtomobila zlahka spregleda motocikel in to bi morali motoristi veliko bolj upoštevati. Če malo karikiram, na skuterju ni zame nobena cesta 100% glavna.

Zanimivo je kadar vozijo v skupinah, prvi prehiti avto kar normalno, naslednji že bolj na tesno, potem pa dva še popolnoma za las, da se mora že prehitevan avto na desno umaknit (če je k sreči šofer avta toliko pozoren, kar se dogaja za njim). Očitno noben motorist nima želje ostat za drugimi, potem pa prehitevajo nevarno. In najbrž postavijo na zadnje mesto najhitrejšega al pa najbolj norega.

Kaj pravite na zbiranje motoristov na planinskih rajdah, na cesti med Planino in Postojno. Med sabo tekmujejo, kdo ga bo bolj položil in kdo bo prej v Portorožu. Ma da bi ga le tja med stebričke ograje položu frajer. Pa ne mi zamert tisti, ki vozite po predpisih in uživate v počasni, normalni vožnji.

Veš zakaj?
Ker je veliko policajev motoristov …

no no prosim prosim nehajte s takimi jaz sem pešec kolesar avtomobilist motorist in kmalu letalec

to je tko kakor kakšen posameznik ne mi kle pa s takimi da vsi isti prosim no ponavadi vidim da tisti ki vidjo druge so sami najslapši

pozdrav dr. lucifer

New Report

Close