motoristi kreteni na kubik
Tudi ti se umiri in bolj počasi vozi pa bo. Izsilijo prednost ? Motorist pa prileti 120 km/h, a ne ?[/quote]
Vidiš, ko misliš ‘prehitro’ :)))
Nisem motorist, še motoristka ne 😉
Me je pa strah za nekoga, ki to je. Vsakič, ko gre kam (pa vem, da je pameten dečko, ki ne pritiska na plin)! Strah me je zaradi bedakov na štirih kolesih! Kapiraš?
… pa tudi jaz precej drugače gledam na cesti in bolj pazim na motoriste, odkar ga poznam in odkar vem, da resnica ni takšna, kot jo ti tu predstavljaš! A bo šlo?[/quote]
Daj svojemu dečku za fukat, pa bo bolj umirjeno vozil in tebe ne bo skrbelo. Razumeš ?
Pred parimi dnevi dva totalno pribita tipa v štirikolesniku … človek, nismo se jih upali prehitet, ampak to je bil slalom več kilometrov … bolj po levi, ko da sta angleža … taplavih pa nikjer … bemtiš
a so vsi štirikolesniki taki?
po moje ne … se jih pa najde ene par, ki nas spravljajo na slab glas, a da ne?
Prosim, ne laži sam sebi. V teh tvojih 40 k motorciklov so všteti tudi vsi tisti prdci, s katerimi se dedki vozijo na balinanje in ki tehnično niso zmožni kake vratolomne vožnje. Od tistih, ki imajo stroje, pa… ne bom rekla, da ne obstajajo kaki zmerni. Saj mogoče obstaja tudi Yeti ali pa Nessie. Vseeno je pa večina adrenalinskih odvisnikov, ki na javnih prometnih površinah nimajo kaj iskati. Pa nimam nič proti adrenalincem. Nasprotno, podpiram vse take dejavnosti, od potapljanja na dah do prostega plezanja itd. Ampak, še enkrat, ne na javnih prometnih površinah. Tudi avtomobilske dirke mi grejo na živce, ja, da o pijancih za volanom niti ne govorim. Ampak kazati s prstom na druge, češ, oni so še slabši, te ne naredi nič manj krivega. Pustite navadno delovno rajo, da se vozi v službo in k tašči na kosilo, vi pa zajahajte konje, se po predpisih odpeljite do prvega dirkališča in si tam dajte duška. Pretežko?
Vidiš, ko misliš ‘prehitro’ :)))
Nisem motorist, še motoristka ne 😉
Me je pa strah za nekoga, ki to je. Vsakič, ko gre kam (pa vem, da je pameten dečko, ki ne pritiska na plin)! Strah me je zaradi bedakov na štirih kolesih! Kapiraš?
… pa tudi jaz precej drugače gledam na cesti in bolj pazim na motoriste, odkar ga poznam in odkar vem, da resnica ni takšna, kot jo ti tu predstavljaš! A bo šlo?[/quote]
Daj svojemu dečku za fukat, pa bo bolj umirjeno vozil in tebe ne bo skrbelo. Razumeš ?[/quote]
Funkcionalno nepismena?
Ti lepo piše, da dečko vozi umirjeno! Za svojo dušo, ne za ego.
Kar se pa fuka tiče pa … ti takega nouš doživela v tem življenju :)))))
Prosim, ne laži sam sebi. V teh tvojih 40 k motorciklov so všteti tudi vsi tisti prdci, s katerimi se dedki vozijo na balinanje in ki tehnično niso zmožni kake vratolomne vožnje. Od tistih, ki imajo stroje, pa… ne bom rekla, da ne obstajajo kaki zmerni. Saj mogoče obstaja tudi Yeti ali pa Nessie. Vseeno je pa večina adrenalinskih odvisnikov, ki na javnih prometnih površinah nimajo kaj iskati. Pa nimam nič proti adrenalincem. Nasprotno, podpiram vse take dejavnosti, od potapljanja na dah do prostega plezanja itd. Ampak, še enkrat, ne na javnih prometnih površinah. Tudi avtomobilske dirke mi grejo na živce, ja, da o pijancih za volanom niti ne govorim. Ampak kazati s prstom na druge, češ, oni so še slabši, te ne naredi nič manj krivega. Pustite navadno delovno rajo, da se vozi v službo in k tašči na kosilo, vi pa zajahajte konje, se po predpisih odpeljite do prvega dirkališča in si tam dajte duška. Pretežko?[/quote]
Dej ženska, ne histeriraj še ti!
Zaboli me, kaj ti misliš o motoristih, plezalcih, voznikih, potapljačih in kar si še vsega v svoje skorpucalo od kvazi mnenja navrgla. Brez repa in glave.
Pretežko? Nič ni pretežko, preveč na simpel ti je vse to, to je tvoj problem!
Jaz pa mislim, da bi se dalo povečati motoristično varnost na preprost način. Pri nakupu motorja bi bilo treba deponirati kakšno res zajetno vsoto (recimo 5000evrov) ki jo voznik izgubi, če povzroči nesrečo. Problem pri mladih divjakih je, da so motorji prepoceni. Če bi bilo treba res še tak znesek plačati zraven registracije, bi po mojem motoristi precej bolj premislili, preden bi ga “srali” po cestah. Denar, ki bi ga tako nabrali od tistih, ki bi povzročili nesrečo, bi lahko namenili gradnji dirkališča, morda rehabilitaciji žrtev ali kaj podobnega.
Lahko se pa seveda vsi skupaj sprijaznimo, da je pobijanje motoristov postopek, ki odstranjuje neprevidne / nerazumne / nesrečne lastnike genetskih zasnov iz “gene pool”a in torej skrbi za boljše gene v populaciji ki preživi masaker.
Se ne bi tukaj srečali na sredini?
50 : 50
Najboljši odgovor. Kratko in jedrnato. In seveda za razmislit….[/quote]
Se strinjamo tudi tisti, ki se drugače s tvojim mnenjem na temo ne strinjamo, veš 😉
Našla en primer,ki ga posplošuješ na vse? Strašno kredibilno :))))[/quote]
Posplošujem? Pa že, če ti tako praviš.
Mene je v tej temi zmotilo ravno posploševanje. Na cesti niso samo motoristi. In niso samo motoristi kreteni. To je posploševanje.
Na cesti so avtomobili, kolesarji, tovornjaki, avtobusi, traktoristi, štirikolesniki, skuterji, tudi kakšni pešci…..
In vsi smo odgovorni za dogajanje na cesti. In med vsemi se najdejo ekstremi (kreteni da ostajam pri zadevi).
Sem prevozila že toliko kilometrine po naših cestah in tujini kot je marsikatera mona ne bo v celem življenju. In brez skrbi, da niso samo določeni primerki krivi za nesreče. Ampak smo odgovorni vsi.
To je zate posploševanje?
In ja odraz in kultura je vidna že pri samih besedah tukaj na monu. Egoizem. Slovencelj bo ostal slovencelj…tega ni moč spremeniti. Oziroma vsaj mi ne bomo tega doživeli.
In kot sem napisala. Bodite strpni, bodite pozorni, bodite previdni….tudi, če ste najbolj vzorn voznik na cesti niste sami.
Varno vožnjo želim vsem.
Se strinjamo tudi tisti, ki se drugače s tvojim mnenjem na temo ne strinjamo, veš 😉
Našla en primer,ki ga posplošuješ na vse? Strašno kredibilno :))))[/quote]
Mene je v tej temi zmotilo ravno posploševanje. Na cesti niso samo motoristi. In niso samo motoristi kreteni. To je posploševanje.
Na cesti so avtomobili, kolesarji, tovornjaki, avtobusi, traktoristi, štirikolesniki, skuterji, tudi kakšni pešci…..
In vsi smo odgovorni za dogajanje na cesti. In med vsemi se najdejo ekstremi (kreteni da ostajam pri zadevi).
Sem prevozila že toliko kilometrine po naših cestah in tujini kot je marsikatera mona ne bo v celem življenju. In brez skrbi, da niso samo določeni primerki krivi za nesreče. Ampak smo odgovorni vsi.
In ja odraz in kultura je vidna že pri samih besedah tukaj na monu. Egoizem. Slovencelj bo ostal slovencelj…tega ni moč spremeniti. Oziroma vsaj mi ne bomo tega doživeli.
In kot sem napisala. Bodite strpni, bodite pozorni, bodite previdni….tudi, če ste najbolj vzorn voznik na cesti niste sami.
Varno vožnjo želim vsem.[/quote]
Ma daj, “miselnost” – plosk plosk plosk – aplavz! Boš sedaj zadovolj(e)na ? Lepo je da zagovarjaš svoje “kolege” , voznike enoslednih motornih vozil. Ampak daj poizkusi že enkrat razumet, pa se zapel malo po tej trasi Vrhnika – Logatec- Postojna ( če se slučajno nisi prejšnji vikend), pa ti bo takoj jasno, kaj ti morda želimo dopovedat. Da tisti adrenalin, ki ga sprašite na cesti ti in tebi podobni na tistih kilometrih za vas zelooo adrenalinske inzaželjene ceste ni vreden ogrožanja življenja vseh ostalih voznikov, ki zaradi vas pač ne moremo niti vozit po priporočeni hitrosti na tistih odsekih, ker nas življensko ogrožate-vse ostale udeležence po vrsti! Got the point? In ja, se strinjam, da motoristi nujno rabite “ponk, plac, ride vijuge goredole pesek, gume”, torej dirkališče, adrenališče, gonišče, gasnabijališče,trasadivjališče, karkoli za znoret in ven spravit svoj motoristični adrenalin, kjer se boste tudi z užitkom podrajsali s koleni po vozišču brez posledic, pa oponašali svoje motoristične idole, ki za razliko od vas z natreniranim tekmovalnim dirkanjem in tekmovanji po poligonih (!!!!) kljub ne preveč splošni brihtnosti zaslužijo kuuuuuupe denarcev!!! Viva il Dottorre e Limoncelli i( Pardon Simoncelli ;))) Ampak ne pozabite: noso vse “fore”, ki jih poberete pri svojih “idolih” za na cesto, kjer smo še drugi udeleženci! got the point again ???
BTW -letno prevozim cca 60-80.000 km doma in po tujini, vidim marsikaj ampak take objestnosti med motoristi, kot jo doživim v Sloveniji, pa hvalabogu (!!!!!!) ne doživim nikjer drugje po tujih cestah! Res,čestitke vam vsem, ki si tako upate izzivat svojo usodo.
Varno vožnjo želim vsem.[/quote]
Ma daj, “miselnost” – plosk plosk plosk – aplavz! Boš sedaj zadovolj(e)na ? Lepo je da zagovarjaš svoje “kolege” , voznike enoslednih motornih vozil. Ampak daj poizkusi že enkrat razumet, pa se zapel malo po tej trasi Vrhnika – Logatec- Postojna ( če se slučajno nisi prejšnji vikend), pa ti bo takoj jasno, kaj ti morda želimo dopovedat. Da tisti adrenalin, ki ga sprašite na cesti ti in tebi podobni na tistih kilometrih za vas zelooo adrenalinske inzaželjene ceste ni vreden ogrožanja življenja vseh ostalih voznikov, ki zaradi vas pač ne moremo niti vozit po priporočeni hitrosti na tistih odsekih, ker nas življensko ogrožate-vse ostale udeležence po vrsti! Got the point? In ja, se strinjam, da motoristi nujno rabite “ponk, plac, ride vijuge goredole pesek, gume”, torej dirkališče, adrenališče, gonišče, gasnabijališče,trasadivjališče, karkoli za znoret in ven spravit svoj motoristični adrenalin, kjer se boste tudi z užitkom podrajsali s koleni po vozišču brez posledic, pa oponašali svoje motoristične idole, ki za razliko od vas z natreniranim tekmovalnim dirkanjem in tekmovanji po poligonih (!!!!) kljub ne preveč splošni brihtnosti zaslužijo kuuuuuupe denarcev!!! Viva il Dottorre e Limoncelli i( Pardon Simoncelli ;))) Ampak ne pozabite: noso vse “fore”, ki jih poberete pri svojih “idolih” za na cesto, kjer smo še drugi udeleženci! got the point again ???
BTW -letno prevozim cca 60-80.000 km doma in po tujini, vidim marsikaj ampak take objestnosti med motoristi, kot jo doživim v Sloveniji, pa hvalabogu (!!!!!!) ne doživim nikjer drugje po tujih cestah! Res,čestitke vam vsem, ki si tako upate izzivat svojo usodo.[/quote]
NE ZAGOVARJAM MOTORISTOV!
Ne polagaj (te) mi besed. Kot motoristka sem doživela že marsikaj. In nikakor ne zagovarjam tiste, ki si privoščijo cesto za dirkališče. Sem dovolj jasna.
Vendar zmerjanje s kreteni, idioti in ne vem kaj še vse si zaslužijo vsi udeleženci v prometu. To je moje mnenje in od tega ne odstopam.
Kar se tiče tujine sem že napisala v prejšnji temi spodaj. Je že kultura samih voznikov drugačna (so tudi izjeme) in ne prevladuje egoizem kot pri nas.
Sami se držimo pravila, če je naselje je naselje. Od tega ne odstopam(o). Sem pa že doživela brezglavo vožnjo motoristov (ogrožanje samih sebe in ostalih) in o tem imam svoje mišljenje. Zelo negativno seveda. Vendar jaz z zmerjanjem ne bom spremenila ničesar. Čeprav sem šokirana, ko vidim kaj si nekdo privošči celo skozi kakšno vas ali naselje, kjer nikoli ne veš kdo bo kdo stopil ali pripeljal na cesto.
Pri nas so table, ki opozarjajo nevarne odseke. Kjer si motoristični ekstremi privoščijo marsikaj nepredvidljivega in nevarnega v ovinkasti cesti. Ne spremeni ničesar. Je pa vsaj opozorilo za ostale udeležence. Vsaj nekaj. Si pač bolj pozoren. In tudi sama sem, ko se peljem z avtomobilom.
Mi se lahko kregamo tukaj v nedogled pa ne bo pomagalo. Takšni objestneži na cesti bodo ostali. Žal. Vendar to še ne pomeni, da lahko pljuvate po vseh motoristih. Obstajajo tudi izjeme.
Mene osebno ni strah motorja. Me je žal bolj strah nepredvidljivih voznikov v avtomobilu.
Zopet se ponavljam. Varno na cesto in niste sami.
Sem že napisala koliko prevozim po cestah. In edino pri nas imam vedno slab očutek. Nikjer drugje, pa je lahko še ne vem kakšen kaos na cestah.
In eni ne sproščamo adrenalina ne cesti. Zato hodimo v adrenalinske parke(plezanje, prosti padi, vlaki smrti….) in je dovolj, da se preluftaš adrenalinske energije. To pomaga tudi, da se znam brzdati tudi v vsakdanjem življenju. Na cesti, v trgovini, v ambulanti, na banki….in navsezadnje tudi tukaj na monu.
In meni ne rabiš ploskat. Lahko pa zaploskaš vsem ostalim monam, da so najboljši in najbolj vzorni na cesti.
BTW -letno prevozim cca 60-80.000 km doma in po tujini, vidim marsikaj ampak take objestnosti med motoristi, kot jo doživim v Sloveniji, pa hvalabogu (!!!!!!) ne doživim nikjer drugje po tujih cestah! Res,čestitke vam vsem, ki si tako upate izzivat svojo usodo.[/quote]
NE ZAGOVARJAM MOTORISTOV!
Ne polagaj (te) mi besed. Kot motoristka sem doživela že marsikaj. In nikakor ne zagovarjam tiste, ki si privoščijo cesto za dirkališče. Sem dovolj jasna.
Vendar zmerjanje s kreteni, idioti in ne vem kaj še vse si zaslužijo vsi udeleženci v prometu. To je moje mnenje in od tega ne odstopam.
Kar se tiče tujine sem že napisala v prejšnji temi spodaj. Je že kultura samih voznikov drugačna (so tudi izjeme) in ne prevladuje egoizem kot pri nas.
Sami se držimo pravila, če je naselje je naselje. Od tega ne odstopam(o). Sem pa že doživela brezglavo vožnjo motoristov (ogrožanje samih sebe in ostalih) in o tem imam svoje mišljenje. Zelo negativno seveda. Vendar jaz z zmerjanjem ne bom spremenila ničesar. Čeprav sem šokirana, ko vidim kaj si nekdo privošči celo skozi kakšno vas ali naselje, kjer nikoli ne veš kdo bo kdo stopil ali pripeljal na cesto.
Pri nas so table, ki opozarjajo nevarne odseke. Kjer si motoristični ekstremi privoščijo marsikaj nepredvidljivega in nevarnega v ovinkasti cesti. Ne spremeni ničesar. Je pa vsaj opozorilo za ostale udeležence. Vsaj nekaj. Si pač bolj pozoren. In tudi sama sem, ko se peljem z avtomobilom.
Mi se lahko kregamo tukaj v nedogled pa ne bo pomagalo. Takšni objestneži na cesti bodo ostali. Žal. Vendar to še ne pomeni, da lahko pljuvate po vseh motoristih. Obstajajo tudi izjeme.
Mene osebno ni strah motorja. Me je žal bolj strah nepredvidljivih voznikov v avtomobilu.
Zopet se ponavljam. Varno na cesto in niste sami.
Sem že napisala koliko prevozim po cestah. In edino pri nas imam vedno slab očutek. Nikjer drugje, pa je lahko še ne vem kakšen kaos na cestah.
In eni ne sproščamo adrenalina ne cesti. Zato hodimo v adrenalinske parke(plezanje, prosti padi, vlaki smrti….) in je dovolj, da se preluftaš adrenalinske energije. To pomaga tudi, da se znam brzdati tudi v vsakdanjem življenju. Na cesti, v trgovini, v ambulanti, na banki….in navsezadnje tudi tukaj na monu.
In meni ne rabiš ploskat. Lahko pa zaploskaš vsem ostalim monam, da so najboljši in najbolj vzorni na cesti.[/quote]
Glej, verjamem, da si redka, svetla, čistra bistra kaplja v morje ostalih motoristov in ti verjamem na vse napisano. Ampak poskušaj tudi ti razumeti ostale: kot verjetno opaziš, pišem brez caps lockanja, boldanja – se ne derem in ne izpostavljam, ne vem, čemu se torej ti?
Toplo ti priporočam, da se zapelješ enkrat v motoristični sezoni po omenjeni trasi Vrhnika – Logatec-Postojna, morda čez vikend, pa malo postojiš na vmesni postojanki, kjer parkirajo, pa poglej, kako lepo nazdravljajo s piksnami piva; škoda da se niti pretekli vikend, da bi si lahko ogledala v živo, kaj so zmožni počet tvoji somotoristi, kje si bila takrat, da bi njim povedala vse to, kar pišeš tule, kot njihova kolegica – bi imela zagotovo tvoja beseda veliko veljavo!
Tako kot ti zase veš, vem jaz zase in morda še za koga, da si ne zasluži oznake kretenizma na cesti. Ampak dotični motoristi, ki tam izzivajo najprej svojo usodo in ogrožajo vse ostale udeležence v prometu, si jo – brez opravičil in olepševanja! Kar pojdi in si oglej, pa potem opravičuj !
blndre, 03.10.2011 ob 17:45
vsi vemo kako je z motoristi.. razen svetlih izjem ki se vozjo tko k je treba ostali ogrozajo sebe in ostale udelezence v prometu… kaj lahko naredi policija? NIČ.. ker enostavno motorist mal pohodi plin in preden se policaj zapodi za njim je on 15km stran na pivu.. zakaj se to ne reši na drug način??? moznosti je resnicno ogromno… ena cist enostavna je ta da se motorji čipirajo (čip ki oddaja nek signal s podatki o motorju ipd) ob registraciji… in laserski čitalec za policijo 100m naprej od tam kjer policija patruljira.. v primeru da se motorist ne ustavi ga samo poskenira in domov dobi poloznico oz najbol bi blo da ga kar pridejo iskat…
1. DOBILI BI TISTE KI RESNIČNO OGROZAJO DRUGE LJUDI
2. MOTORISTI BI SE VERJETNO ZAČELI MALO LEPŠE VOZIT
3. MANJ MLADIH BI POKOPAVALI ZARADI MOTORJA
4. ZA TISTE KI PA BI KRSILI ZAKON BI DRZAVA POSPRAVILA LEP KUPCEK DENARJA V ZEP
pa vse tiste satanistične tetovaže po njih, grozljivo……
Forum je zaprt za komentiranje.