Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem motoristi – dolge luči

motoristi – dolge luči

Evo, tocno. Ne pa da kdo zapise “raje se zapletem v nesreco, kot da bi …” Ce bi pa kdo to naredil njemu, pa bi bilo vse narobe. Sam upam, da ce kdaj n aredim napako, jo bo kdo drug resil. In ce kdo drug (nevarno) kiksne, pac jaz probam resit … Pa tud ce oni drugi ni peljal po predpisih …

jojjj racmanček…te dve pismi si pa tolk zmedeno napisal, da še sam ne veš kaj bi rad povedal…
Če že citiraš mene, potem napiši cel stavek, ne pa samo pol. In tudi ko bereš te naše poste, preberi vse kaj je kdo napisal in poskušaj vse razumet, ne pa samo del stavka. Sej vem, da ti gre to težko, ampak vsaj poskusi razumet. Ti bolj po domače povem, kar se tega tiče. Če kakšen norc namerno prehiteva in pripelje po mojem pasu, bom najprej poskrbel za sebe, da je čim ceneje odnesem. Nikakor pa se ne mislim zaleteti v kakšen drevo ali zid ob cesti, ker bi biule posledice zame dosti hujše. Skratka povzročitel oz. norec naj sam nosi in odgovarja za morebitne posledice nesreče…
Aha, za sebe si napisal da zadnja leta še nisi bil kaznovan. Nisi pa napisal, da prometnih prekrškov ne delaš! Se spomniš ko je nekdo s svojim izseljevanjem prednosti povzročil že četrto prometno nesrečo in s tem že četrto nedolžno smrtno žrtev, pa je bil šele tedaj kaznovan, ker je umrl takrat “nepravi” človek !

Vozi tako kot ti je že prej šofer prav lepo povedal!

S teboj se strinjam, le v tem, da imamo slabe prometne strokovnjake in tudi pisce zakonov, zato imamo še zmeraj slabe ceste z zelo slabo prometno signalizacijo (polno nesmiselno postavljenih prometnih znakov, cestnih oznak…) in še vedno polno nevarnih mest, ki se jih bi dalo z nizkimi stroški povsem odpraviti. To pa samo povečuje število nepotrebnih prometnih nesreč.

Jakec. Še nisi doumel. Motoristi si zeloooo očitno jemljejo več pravic, kot jim gre. Očitno si sam trdi motorist, saj jih sam zavzeto braniš. Pa praviš, da je treba reševati. Saj sem jih in jih še, pa se bom počasi naveličal, veš. Ni prav, da vsak motorist pričakuje, kaj pričakuje, zahteva, da ga pazim. Ja, ali se ti ne zdi, da bi tudi druga stran morala paziti. Ne, to pa ne. Vidiš, tu se pa tvoja zagretost končuje. Ko bo druga stran postala vsaj tako obzirna, kot so trenutno tuji motorist, bodo takšni prispevki na forumu seveda povsem odveč. Kot sem rekel. Lepo je pogledati kulturnega motorista, ne bom se pa sprijaznil z modeli, ki jim ni nič mar. Žal sem do sedaj naletel samo na domače. Pa da ne boš rekel, da se vozim samo doma. Sem tudi veliko zunaj s kilometri, podobnimi tvojim. Eden zgoraj pravi, da bom koristil pravico močnejšega. Je kar prav pogruntal. Najverjetneje jo bom sam bolje odnesel. Saj tudi on sedaj koristi pravico močnejšega v smislu izsiljevanja na cesti. Torej eden lahko, drugi pa naj bo strpen. Ja kje je pa potem tu pravica. Je eden prav napisal, da če se mu umakne (razbije avto) bo recimo motorist najbrže hrabro pobegnil. No vidite, tako se pa ne grem. Če bo že počilo, ne bo po moji krivdi, v to sem prepričan. Če pa nekdo dan za dnem zavestno izziva svojo srečo, se mu seveda lahko na vsak način tudi zgodi, da ga ta nekoč tudi zapusti.
Torej motoristi. Proti vam nimam nič. Kulturnemu motoristu sem še vedno omogočil varno prehitevanje in mu ga bom tudi v prihodnje. Ostali pa vedite, da se lahko najde kdo, ki vaših pričakovanj ne bo izpolnil. Zato vam priporočam malo več previdnosti z manj adrenalina, ki je lahko tudi nevaren, ne samo prijeten. Da bom še bolj konkreten. Ko čakate na semaforu, poglejte malo voznike okoli sebe. Sam sem naletel že na več primerov, ko me je tip gledal nekako odsotno – sam menim, da je bil krepko pod opojnimi substancami. Kaj res pričakujete, da vas bo takšen reševal. Po moje ne, saj še zase dobro ne ve, kaj šele, da bi zaznaval svet okoli sebe.

Nekoč sem slišal izjavo neke motoristke: Ko se ti zdi, da popolnoma obvladuješ motor in te strah zapusti, stopi dol z motorja in se mu ne približaj, dokler spet ne začutiš strahospoštovanja.”

Peters, a je to potrjen fakt, da z dolgimi lučmi motoristi nikogar ne motijo (so višje, samo ena je, itd)? Mene osebno niti ne motijo, ker me podnevi načeloma ne zaslepijo niti avtomobili z dolgimi.
Motijo me pa seveda stvari, ki so bile v tej burni razpravi že kar nekajkrat omenjene. Motoristi žal na splošno ogrožate svoja življenja in življenja drugih. Živim v vasi, ki leži ob stari cesti do morja, skozi katero le redko kateri motorist zdrvi po predpisih….

To koga kaj slepi je sicer odvisno od cloveka do cloveka, ampak ze to a je ena luc manj, je kar nekaj.
To, da se pa nekateri motoristi (in vsem tiustim, ki so me proglsasili za motorista sporocam, da nisem sedel niti na skuterju zadnjih 10 let, pred tem sem pa mogoce z raznimi ropotali naredil 20 km) ne morejo ob vseh lepoih ovinkih od LJ do morja vsaj skozi teh bogih 10 vasi umirit, je pa res zalostno …

Mene dolge loči od motoristov ne motijo toliko, bolj me moti, ker jih velika večina vozi na robu zmožnosti motorja in samih sebe. Med vikendom sem šla s kolegom z motorjem v Logatec, kjer je bila neka dirka z avtomobili. Lahko rečem le, da me je bilo na poti domov ful strah, ker je vozil od 160 km/h naprej, tam, kjer je omejitev 70 ali pa celo 50 km/h in da se z nekom na motorju nikoli več ne peljem. Motoristi so vsaj po mojem mnenju velikokrat sami krivi za nesreče, saj jih človek pri takšni hitrosti na ovinkasti in ozki cesti, ki jim nudi največ užitkov, zlahka spregleda.

Lupčki moji, tisti k nimate pojma o predpisih oz. vsaj ne o novih predpisih:
MOTORISTI PO NOVEM MORAJO VOZITI Z DOLGIMI LUČMI. Mal ste prepotentni, kajti motoristi so najbl ogrožena skupina glede nesreč. Tko ga vsaj vidš k ti prpele
Mmotorist je statistično gledano manj kot 10% kriv v nesrečah. Ponavadi se nesreče z motorji zgodijo, ker jih vozniki avtov spregledajo. Tko ga pa res vidš k gre.
Dejte še mal na druge gledat ne samo nase!!!!

Nivea, prosim razloži, kje je bil objavljen ta novi predpis. Me res zanima ;-((

Kar nekaj tavaš brez repa in glave.

Vsak motorist ve kaj dela drugace ne bi opravil izpita.

Največ imajo za povedat najslabši šoferji. Moja babica bi takim rekla, da”rđavom kur….cu svaka dlaka smeta”.

Če ne prepoznaš hitrost na cesti, ali hitrost motorista, ker nimaš pravilnega pogleda, motorike in refleksov pojdi na kolo in se vozi z avtobusom. Problem je v tem, da že vsak tuml dobi izpit in potem seveda ne zna drugače razmišljat kot tuml…..

Ni izpit za vse. Zato imamo nesreče….

New Report

Close