MOTENA TOLERANCA NA GLUKOZO, ALERGIJE..
Živjo vsem!
Imam eno majčkeno težavico in prosim vse, ki mi lahko pomagate z nasveti za pomoč. Sem v 24 tednu nosečnosti in ugotovljeno imam nosečnostno moteno toleranco na glukozo. Terapija: DIETA. Vse lepo in prav (seveda naredim vse samo da bo z otrokom in posledično tudi z menoj vse OK) , le da imam poleg tega še od prej ugotovljene alergije na več stvari, med drugim na skoraj vse koščičasto sadje (izjema grozdje, lubenica, melona – ki pa so zdaj strogo prepovedani) in zelenjavo. Težko se znajdem med vsemi napotki, kaj lahko in česa ne, še posebej pa se bojim, ker mi je večina stvari ki so v nosečnosti toliko bolj pomembne (mleko, mlečni izdelki, rdeče meso….) za razvoj otroka, zdaj zelo omejene ali prepovedane.
Hvala za pomoč
Tanja
Živjo!
Na žalost ti na vprašanje ne bi znala odgovorit, bi ti pa vseeno svetovala.
To isto vprašanje zastavi na kakšnem drugem forumu, npr. Zdravje je vse, Ginekologija in porodništvo; kjer ti bodo lahko svetovali in pomagali strokovnjaki, ki na taka vprašanja vedo verjetno veliko več, kot pa večina izmed nas, ki smo le laiki.
Lahko pa povprašaš tudi na forumu Starši staršem, kjer se bo našel mogoče kdo, ki ti bo svetoval iz lastnih izkušenj.
Vem, da ti s tem nisem odgovorila na zastavljeno vprašanje, pa vseeno upam, da boš to rešila.
Lep dan, pa veliko lepih nosečniških dni!
Draga Tanja!
Priporočal bi ti knjigo “Prirodno i zdravo za bebe i djecu”, Jadranka Boban Pejić, Makronova, 1998, Zagreb. Napisala jo je kot mati dveh zdravih otrok in makrobiotična učiteljica kuhanja.
Toplo priporočam! Ker se, mislim, ne dobi pri nas, knjižnice pa je nimajo, ti jo lahko posodim.
Mitja
Forum je zaprt za komentiranje.