Moteči in glasni ljudje v sosednji hiši
Živim v hiši, sama. Sosedje mi vedno bolj presedajo, saj pred njimi od devetih zjutraj do devetih zvečer ni nobenega miru, še pozimi so zunaj. Sicer hodim v službo in vsaj 8 ur preživim nekje drugje nato pridejo vikendi, prazniki, zaslužen dopust. Soseska je mirna, v njej živimo sami taki, ki nismo drug drugemu nič moteči z zabavami, nenehnim dogajanjem na vrtu, glasnim govorjenjem, ropotanjem, vsi smo tihi. Edino ti sosedje mislijo, da so sami na svetu in zganjajo, kar jih je volja in to prav vsak dan, brez izjeme.
Gre za zelo obrekljivo in tudi nesramno familijo, ki je prav po tem poznana v našem kraju- trije rodovi v isti hiši ter prav vsak ljubi dan še vsaj po 5 obiskov, ki prinašajo in odnašajo informacije. Obiski sami niso moteči, sosedje pa zelo. Imajo tudi psa, ki se cele dneve dere-za vsako figo, že če jaz v svoji hiši zakašljam in imam odprto okno pa me sliši, zalaja in ne neha kričat-kot bi bil živčen.
Zdaj imajo malega otroka in mu vsak ljubi dan mukajo po 30x na dan-ker se mu baje dopadejo kravice. Ampak to mukanje ni samo navaden muuu ampak se stara zadere tako kot bi bila prava krava-glasno, zoprno in nato začnejo mukati še preostali člani. In to se nato ponavlja. Govorijo tudi tako glasno, da ne moreš biti zunaj in normalno govoriti med sabo( ko pride hčerka), ker te preglasijo s svojim pogovorom in se umakneva v hišo.
To delajo zato, da bi se odselila, ker mojo hišo prodajajo naokrog (ni na prodaj, ker bo last moje hčere čez leto ali dve) takim, ki bi jih radi imeli za sosede in bi me radi izgnali.
Ko je bila pri meni na obisku hčerka, ki je sicer zelo mirna, so ji šli s tem mukanjem tako na jetra, da jim je zamukala nazaj in zdaj ne smem niti stopiti iz hiše, začne cela familija mukati, lajati in mijavkati name.
Kaj lahko storim? Sem ujetnica hiše, zunaj mi je neprijetno pa v taki lepi naravi živim, izven mesta.Zunaj sem samo, ko moram pokositi travo in opleti vrt pa še takrat imam nenehno kontrolo, komentarje z njihove strani.
Pred dvemi leti sem staro slišala, kako me je obirala svojim obiskom in jim razlagala moje življenje in zraven podajala neprimerne komentarje. Po tistem se nisem več želela pogovarjat z njo, samo pozdravila sem jo in šla naprej. Pa me je en dan napadla, ko sem prišla iz hiše in mi rekla kar tako, ker si pač upa, če sem lezbijka, ker si po smrti moža nisem nikoli več iskala drugega in mi rekla, da sem gotovo zaljubljena vanjo-ženska je stara 80, grda je bila kot mlada in je sedaj še bolj, sama sem 50 in niti pod razno nisem lezbijka pa tudi če bi bila, kaj to kogarkoli briga. Rekla sem ji, da naj ne bo nesramna in da sem jo slišala, kako me je klevetala pa mi je rekla, da sem za na psihiatrijo in me žalila. Od takrat z njo ne govorim niti je ne pozdravljam, držim se zase in se je izogibam.
Skregana je tudi s sosedi na njeni drugi strani, vzroka ne vem, menda pa so ji tam povedali, da jo bodo natepli, če ne bo držala obrekljivega jezika za zobmi.
Ne želim takole živeti, selila se ne bom zaradi teh ljudi nikamor. Ignorirala sem jih zadnje 4 leta, zdaj pa sem jih tako zelo sita, rada bi imela mir, da lahko živim brez da bi bila nenehno prisiljena poslušat, kaj se pogovarjajo in poslušat to njihovo dretje in mukanje cele ljube dni.
Če mi kdo lahko kaj svetuje pa ne to, da naj pač potrpim-to se ne bo nehalo, stara je tako živahna, da nas bo vse preživela, njena hčera prav tako žleht in nesramna, maščevalna.
Sitna
Hahaahahhahaa, mukanje in to cela familija, eden za drugim, ko pa tebe vidijo, pa še krulijo in mijavkajo zraven, hahahahahahhahah. Pa kaj so sami retardi?
če je tole res, ne vem, kaj ti reči. opravljanje je brez veze, kaj te briga, kaj retardi med seboj diskutirajo. Bolj je moteče konstantno dretje in mukanje, hahahah.
Jah, kravo si nabaviš in jo daš na travo poleg njihove parcele, da se pase. Če te kaj vprašajo, rečeš, da si kupila sogovornika, da se bo z njimi pogovarjal.
Verjamem, da se sliši neverjetno ampak, žal, ni. Ta stara je povsod znana kot velika obrekljivka, sitnoba, glasno govori, kolne, je žaljiva in kamor pride, ima zadnjo besedo. Vsi, ki jo poznajo, mi pravijo, da sem uboga, ker jo imam za sosedo. Cela familija je glasna že ves čas, nobenega miru ni niti en sam dan, razen ko močno dežuje ali sneži.
Zdaj pa utrujajo še s tem neverjetno glasnim mukanjem, ki se resnično pojavlja vsaj 30x na dan, verjetno še precej večkrat. Noro. Res ne vem ali se nekateri ne vidijo ali jim je pač vseeno za druge?!
Razmišljala sem, da bi jim mukanje nastavila na zvočnik in šla od doma za par uric ali pa kar takrat, ko grem v službo, a ker jim v žlehtnobi nisem kos in ker ne želim motiti ostalih sosedov, se mi ne zdi najboljša ideja- bom dobila vse 10x nazaj pa še kako pritožbo od kje. Večkrat si rečem, da se verjetno ne bi takole obnašali, če bi bil še moj mož živ. Ker pa sem sama in se umaknem, sem lahka tarča njihovi številni, nekulturni familiji.
Saj poskušam ignorirat že vsa leta, ampak ti ljudje so tako glasni, da se zunaj ne morem niti tiho pogovarjat z nikomer, se komaj slišiva, gremo raje notri pa imam prijeten prostor ob hiši. Zdaj pa še to njihovo glasno mukanje, mijavkanje, lajanje, njihov pes cele dneve laja za vsak šum. Žival je žival, ne moreš nič, tudi, če je res moteča, saj ne laja iz žlehtnobe, ampak oni so pa težki, ne moreš jih preslišat, ne da se, razen če sem zaprta v hiši- takrat je manj moteče, sliši se pa še vedno. Stara tako glasno govori tudi po telefonu ( ni gluha), da cela soseska daleč okoli sliši vse novice o drugih ljudeh-žalostno.
Ja, vato in očala, to bo verjetno res edina rešitev.
ni rešitve – razen selitve… ker je to genetsko, skozi zgodovino slovencev- kmetje, rovtarji, bajtarji.. hlapci, dekle, tovarnarji… to je v ljudeh…+alkohol…- menijo, da če imajo tiste cegle, da so boga za jajca prijel in si dovolijo vse…miselnost je taka… in prenašajo na mlade…očitno nisi nič slovenske literature brala … tam imaš vse povedano od naroda… in je v svojem bistvu- žalostno. in ne kaže na boljše kljub kao kvalitetnemu šolanju, izobrazbi, vendarle neki širini … ne osvojijo ničesar. jeta zabitost , v ljudeh. srečno.
S sosedi se zmenite ali pa sami poskrbite, da se pokliče policija, če se derejo in so moteči – motenje javnega reda in miru, so kar visoke kazni, posnemi s telefonom ce se spravljajo na tebe in kličijo. Prvič bodo verjetno samo opozorili, če se bo pa ponavljalo, pa spet kličite, policija mora ukrepati vsakič l. Aja – ni to samo po 22. Uri, kazni za motenje javnega miru se lahko dajo kadarkoli čez dan. V kolikor ne bo pomagalo dobivanje kazni, pa z vsemi posnetki do odvetnika, si pa zapisujte tudi datumsko vso moteče ravnanje, izjave prič že sedaj za primer kasnejše tožbe.
Sovražim take ljudi, pa take, ki glasbo navijajo kot da so sami, jaz vedno policijo kličem za ponavljajoče motenje javnega reda in miru (če ima kdo rojstni dan in imajo glasbo, pač potrpim, če se pa ponavlja, pa nimam živcev. In jih ne rabim imet). Verjemite mi, da če so taki, jih bo kmalu tudi okolica in lastni kolegi siti.
Ne vem, kaj ti svetovati. Tukaj gre po moje za 3 stvari:
1. Slo je še vedno zelo patriahalno usmerjena družba, podredijo se moški avtoriteti, če bi imela moškega v hiši, si tega ne bi dovolili
2. bullying: spravijo se na šibkega, se združijo v krdelo in tako jačajo svoj občutek, da so živi
3. ne spuščaj se z njimi v direktno konf4ontacijo, ker te očitno dominirajo in boš stanje samo poslabšala. To mora narediti nekdo drug, odvetnik ali policija. Odvetnik jim lahko pošlje dopis z opozorilom na pravne posledice.
Mi smo žal morali zelo pod ceno prodati prekrasno stanovanje, naš dom, ko so se priselili novi sosedje, nam grozili, lepili šmrklje po vratih in še marsikaj groznega. 14x smo klicali policijo, na sodišču, situacija je postajala vedno slabša, da smo se bali za življenja. Upali so si vedno več.
To mi diši na cigane. Ali pa je kot je un gor napisal, cela familija retardov. Tu ne policija ne nihče drug nič ne more in če se zahaklaš z njimi, bo še slabše. Kaj bo policija, če retardiranci mukajo podnevi?? A je mukanje kje prepovedano? Da pa je šlo čez določene decibele, je pa treba dokazat. In pol se zahaklaš in se z njimi daješ, ampak čisto vedno potegneš kratko, ker retardi zmagajo vedno.
Edina možna varianta če hočeš tam ostat, da si z njimi v dobrih odnosih, jih kdaj pohvališ, se jim nasmejiš… pa te imajo takoj radi. Ali pa prodaš in spokaš.
naša izkušnja, 20.08.2025 ob 08:19
Ne vem, kaj ti svetovati. Tukaj gre po moje za 3 stvari:
1. Slo je še vedno zelo patriahalno usmerjena družba, podredijo se moški avtoriteti, če bi imela moškega v hiši, si tega ne bi dovolili
2. bullying: spravijo se na šibkega, se združijo v krdelo in tako jačajo svoj občutek, da so živi
3. ne spuščaj se z njimi v direktno konf4ontacijo, ker te očitno dominirajo in boš stanje samo poslabšala. To mora narediti nekdo drug, odvetnik ali policija. Odvetnik jim lahko pošlje dopis z opozorilom na pravne posledice.
Mi smo žal morali zelo pod ceno prodati prekrasno stanovanje, naš dom, ko so se priselili novi sosedje, nam grozili, lepili šmrklje po vratih in še marsikaj groznega. 14x smo klicali policijo, na sodišču, situacija je postajala vedno slabša, da smo se bali za življenja. Upali so si vedno več.
Tole me zanima, če lahko napišete bolj podrobno. Kaj vse so počeli in kako je ukrepala policija in sodišče?
Hvala vsem za odgovore. Verjamem, da bi bilo najbolje prodat, ampak ne pride v poštev zaradi večih razlogov- en je ta, da bo hiša hčerina, vanjo se bo v bližnji prihodnosti priselila z družino, tudi sama bom še živela v njej, dokler bom, za stanovanje niti denarja nimam, so dražja kot bi bila cena za mojo hišo.
-
Imajo pa prijatelje na policiji, k njim večkrat pridejo na kavo tako da po tej plati ne bom uspešna. Kak odvetnik prej, čeprav tudi te vse poznajo, bo treba v kak drug kraj ga poiskat. Joj, samo mir bi rada imela zadnja leta življenja, nič drugega ampak tule ga ne bo, sploh ne, dokler bo stara nergala okrog, tega se zavedam.
Sitna, 20.08.2025 ob 08:52
Hvala vsem za odgovore. Verjamem, da bi bilo najbolje prodat, ampak ne pride v poštev zaradi večih razlogov- en je ta, da bo hiša hčerina, vanjo se bo v bližnji prihodnosti priselila z družino, tudi sama bom še živela v njej, dokler bom, za stanovanje niti denarja nimam, so dražja kot bi bila cena za mojo hišo.
-
Imajo pa prijatelje na policiji, k njim večkrat pridejo na kavo tako da po tej plati ne bom uspešna. Kak odvetnik prej, čeprav tudi te vse poznajo, bo treba v kak drug kraj ga poiskat. Joj, samo mir bi rada imela zadnja leta življenja, nič drugega ampak tule ga ne bo, sploh ne, dokler bo stara nergala okrog, tega se zavedam.
Aha, policijo in odvetnike imajo na kavi. No, torej je edina varianta, da se ti spremeniš, ker njih ne boš. Da zadevo vzameš za hec in se z njimi pobotaš. Ko te bodo imeli za svojo, te bodo pa poslušali, ko boš rekla, naj bodo malo tišji, ker greš, kaj pa vem, dremat popoldan. To je edini način, verjemi. Po drugi strani praviš, da je ob devetih zvečer tišina, torej ne rogovilijo ponoči. Cele dneve so zunaj, praviš. A kdo sploh dela ali so vsi doma ves čas? Vzemi jih kot južne narode, Brazilci npr. so taki, ves čas zunaj, mularija nori okoli cele dneve, praktično živijo na dvoriščih. Pa Grki, južna Italija itd. Pa naši jugoviči. Tako smo tudi mi živeli pred 50 leti, mulci smo se ves čas hojcali okoli in igrali zunaj, tudi pred bloki, nabijali žogo itd. Se je našla kaka stara tečka, ki nam je žogo pobrala in preluknjala pa z njo šla na policijo, kjer so se ji smejali, ja. Pa smo ji še bolj nagajali. To so taki ljudje, očitno. In stare tečke jim gredo na jetra. Spremeniš se lahko samo sama, drugih ne moreš spreminjat.
če je vse to res, 20.08.2025 ob 08:59
Če je vse to res, potem res le čepke v ušesa. Prijaviš jih lahko, če kaj glasnega počno pred 6h zjutraj , ali po 22h. Koliko bi to pomagalo?
To pa ne drži. Ne vem, zakaj se to govori. Policija lahko pride dat kazen zoper javni red in mir kadarkoli, ne samo do 6 in po 22. Takrat mora biti absolutno mir, ampak kazen pa napišejo tudi ob drugih urah. Tudi v zakonu je kar veliko stvari za kar lahko dobiš kazen zoper j red in mir. Sodišče upošteva kot motenje posesti če je bilo prijavljeno na policijo in to večkrat.
In tudi če imajo odvetnike na kavi in policijo, to nič ne pomeni. Policija je dolžna priti ob prijavi, morajo ukrepati. Odvetnik na kavi? In kje piše, da moraš uporabiti lokalnega odvetnika? Jaz ne bi nikoli lokalnega odvetnika, taki vse lokalce poznajo, hkrati pa delajo po liniji najmanjšega upora in se ponavadi sploh ne potrudijo preveč, razen do lokalnih ‘mogotcev’, ki jim veliko denarja prinesejo, cenovno pa ni velike razlike, vzemi kakšnega odvetnika iz Ljubljane, ki ne pozna lokalcev in ki se bo potrudil ali pa kakšno odvetniško družbo, ki je fajn, ker se več odvetnikov med sabo posvetuje in imajo velik nabor podobnih primerov.
Sitna, 19.08.2025 ob 22:27
Živim v hiši, sama. Sosedje mi vedno bolj presedajo, saj pred njimi od devetih zjutraj do devetih zvečer ni nobenega miru, še pozimi so zunaj. Sicer hodim v službo in vsaj 8 ur preživim nekje drugje nato pridejo vikendi, prazniki, zaslužen dopust. Soseska je mirna, v njej živimo sami taki, ki nismo drug drugemu nič moteči z zabavami, nenehnim dogajanjem na vrtu, glasnim govorjenjem, ropotanjem, vsi smo tihi. Edino ti sosedje mislijo, da so sami na svetu in zganjajo, kar jih je volja in to prav vsak dan, brez izjeme.
Gre za zelo obrekljivo in tudi nesramno familijo, ki je prav po tem poznana v našem kraju- trije rodovi v isti hiši ter prav vsak ljubi dan še vsaj po 5 obiskov, ki prinašajo in odnašajo informacije. Obiski sami niso moteči, sosedje pa zelo. Imajo tudi psa, ki se cele dneve dere-za vsako figo, že če jaz v svoji hiši zakašljam in imam odprto okno pa me sliši, zalaja in ne neha kričat-kot bi bil živčen.
Zdaj imajo malega otroka in mu vsak ljubi dan mukajo po 30x na dan-ker se mu baje dopadejo kravice. Ampak to mukanje ni samo navaden muuu ampak se stara zadere tako kot bi bila prava krava-glasno, zoprno in nato začnejo mukati še preostali člani. In to se nato ponavlja. Govorijo tudi tako glasno, da ne moreš biti zunaj in normalno govoriti med sabo( ko pride hčerka), ker te preglasijo s svojim pogovorom in se umakneva v hišo.
To delajo zato, da bi se odselila, ker mojo hišo prodajajo naokrog (ni na prodaj, ker bo last moje hčere čez leto ali dve) takim, ki bi jih radi imeli za sosede in bi me radi izgnali.
Ko je bila pri meni na obisku hčerka, ki je sicer zelo mirna, so ji šli s tem mukanjem tako na jetra, da jim je zamukala nazaj in zdaj ne smem niti stopiti iz hiše, začne cela familija mukati, lajati in mijavkati name.
Kaj lahko storim? Sem ujetnica hiše, zunaj mi je neprijetno pa v taki lepi naravi živim, izven mesta.Zunaj sem samo, ko moram pokositi travo in opleti vrt pa še takrat imam nenehno kontrolo, komentarje z njihove strani.
Pred dvemi leti sem staro slišala, kako me je obirala svojim obiskom in jim razlagala moje življenje in zraven podajala neprimerne komentarje. Po tistem se nisem več želela pogovarjat z njo, samo pozdravila sem jo in šla naprej. Pa me je en dan napadla, ko sem prišla iz hiše in mi rekla kar tako, ker si pač upa, če sem lezbijka, ker si po smrti moža nisem nikoli več iskala drugega in mi rekla, da sem gotovo zaljubljena vanjo-ženska je stara 80, grda je bila kot mlada in je sedaj še bolj, sama sem 50 in niti pod razno nisem lezbijka pa tudi če bi bila, kaj to kogarkoli briga. Rekla sem ji, da naj ne bo nesramna in da sem jo slišala, kako me je klevetala pa mi je rekla, da sem za na psihiatrijo in me žalila. Od takrat z njo ne govorim niti je ne pozdravljam, držim se zase in se je izogibam.
Skregana je tudi s sosedi na njeni drugi strani, vzroka ne vem, menda pa so ji tam povedali, da jo bodo natepli, če ne bo držala obrekljivega jezika za zobmi.
Ne želim takole živeti, selila se ne bom zaradi teh ljudi nikamor. Ignorirala sem jih zadnje 4 leta, zdaj pa sem jih tako zelo sita, rada bi imela mir, da lahko živim brez da bi bila nenehno prisiljena poslušat, kaj se pogovarjajo in poslušat to njihovo dretje in mukanje cele ljube dni.
Če mi kdo lahko kaj svetuje pa ne to, da naj pač potrpim-to se ne bo nehalo, stara je tako živahna, da nas bo vse preživela, njena hčera prav tako žleht in nesramna, maščevalna.
Sitna
Če mi zaupaš njen naslov, se pridem revanširat zate. Ljudje si moramo pomagati. Žal imam tudi sam grozljive izkušnje s takimi samopašnimi sosedi. In ne moreš nič. Ti potrebuješ nevtralnega človeka, da opravi par umazanih del zate medtem, ko si ti dokazano na drugem naslovu.
Če nisi predaleč od mene, ti teh par stvari naredim gratis, ker vem, kako je imeti nore, žleht in opravljive sosede ki si lastijo ves blok, vse naselje, vso četrt, že kar vso vas ali mesto.
Ti boš dokazano v službi, jaz bom Anonimno zate naredil, kar je treba narest, da postanejo pohlevni.
Bah, 20.08.2025 ob 00:18
A to imate hiše čisto blizu ena druge ?! Evo, zakaj živim na samem. Dovolj je ena bedasta družina v mirni soseski, pa je kraval in postane nevzdržno. Nekateri so še hudobni poleg in zastrupljajo živali.
Jaz bi prodala ciganom, stopiš do poglavarja, denar imajo. Potem ne bodo več samo mukali.
Jaz bi to naredil že iz inata, da jim totalno zjebem lajf.
Pa resno. Zakaj si ne upaš dat naslova. Nimaš pojma kok med nami tu gor je besnih zaradi osebnih frustracij ki am jih povzročajo razni simpeki. In bi z veseljem razbil par gobcev s katerimi nas popoti ne bi avtonatično povezal.
Drzni si imej malo jajc prosim.
Forum je zaprt za komentiranje.