moteče – outlook
Vesela bom če mi nekdo pove zakaj se mi v outlook expressu,
v ‘sent items’ ne izpiše komu je bila pošta dostavljena.Pravzaprav v primeru,da pošto naslovniku pošljem kot’novo sporočilo’ se ime
naslovnika izpiše,v primeru,da pošto’ posredujem’ s priponko(ali brez nje)
ostane omenjeni predal ,prazen.
V nastavitvah je ta opcija odkljukana.
Do menjave novega ponudnika se to ni dogajalo.
Kakšen nasvet prosim.
Mozilla Firefox
XP Proffessional
Kolikšno je skupno število predmetov v Sent Items ? Če je že preko 1000, zna to štekati, rado pa se tudi zgodi, da je “Sent Items.dbx” (datoteka v kateri so shranjena odhodna sporočila) poškodovana.
V tem primeru naredi tako, da si na računalniku skreiraš neko novo mapo,
označiš vse te predmete v Sent Items (jih obarvaš z modro), zagrabiš z miško in preneseš v tisto mapo na disku.
Zapreš Outlook Express.
Potem odpreš Outlook Express Store Folder (mapo kjer so shranjene datoteke katere vsebujejo poslane, prejete, začasne predmete).
Ta mapa se nahaja v:
x:\Documents and Settings\(ime uporabnika)\Local Settings\Application Data\Identities\{ nek dolg niz}\Microsoft\Outlook Express
in poiščeš fajl “Sent Items.dbx” ter ta fajl zbrišeš.
Ponovno zaženeš Outlook Express in ta bo ob zagonu ta fajl (Sent Items.dbx) ponovno kreiral. Ampak bo seveda prazen. Nato pa iz tiste mape kamor si shranila vse odposlane predmete, spet vse predmete označiš, klikneš z miško in držiš, ter preneseš v Outlook Express pod Poslano (oziroma Sent Items).
Poskusi poslati kakšno novo pošto, če bo sedaj pokazalo pod poslanimi sporočili. Moralo bi…
Če pa število poslanih predmetov presega 1000, je pa dobro nekoliko starih predmetov pobrisati.
sem naredila kot si napisal in mi vrže ven tole:
Windows ne more odpreti te datoteke
Če želite to datoteko odpreti mora windows poznati
program,ki jo je ustvaril.
Windows lahko program samodejno poišče
elektronsko ali pa prepusti,da ga s seznama programov
v vašem računalniku izberete vi.
Kaj želite storiti?
S pomočjo spleta najsti ustrezen program?
Izbrati program s seznama?
Saj gre za fajl ‘Sent Items,datoteka DBX 216.601 KB’ ?
Našla sem tole na C/disku.
A,da kar cel fajl zbrišem?
Ma ni 1000 komadov…če jih je 10.
Zakaj se je tale fajl sploh sesul?
Hvala za odgovor in prosim za nadaljne vodstvo.
Aha, našla si pravilen fajl. Le da si ga poskušala odpreti, pa ti je vrgel opozorilo, da pač za .dbx ne obstaja noben privzeti program.
To ni nič narobe, saj konec koncev ga sploh ne rabiš odpreti.
Bodi pa prepričana, da si tiste predmete iz Sent Items (iz same mape v Outlooku) označila in shranila nekam na disk v novokreirano mapo.
Drugače, če tega nisi naredila, bo šlo vse pa-pa rakom žvižgat.
Sedaj pa tisti “Sent Items.dbx” z diska lepo zbrišeš. Pred tem mora biti Outlook Express ugašnjen, drugače ne bo šlo.
Ko ga zbrišeš, ponovno zaženeš Outlook, se preko raziskovalca pomakneš v tisto novokreirano mapo kamor si shranila odposlane predmete, jih spet označiš in povlečeš nazaj v Outlook Express pod “oddelek” Sent Items.
In testiraš s pošiljanjem pošte, če deluje ali ne.
Ne vem zakaj se ta datoteka rada uniči, imam pa veliko slabih izkušenj, da se. Pa ne samo Sent Items ampak tudi Inbox. V sredo sem imel primer, da stranki iznenada ni hotelo odpreti Inbox.dbx. Sporočil noter je pa bilo cca. 2040 (fajl velik približno 1800 MB.
Zato pa tudi sam Microsoft bolj propagira, da bi se uporabljal Microsoft Office – izpopolnjena verzija Outlook Expressa. In zaradi učinkovitosti ter razšeznosti kot tudi zaradi dobička hehe.
Jao,najlepša hvala.Grem probat.Tisto kar je v Sent items folderju sploh
ni važno tako,da ne bom dajala na disc oz.shranjevala če ni nujno
potrebno.
Bolj mi gre za to,da sploh vem kaj komu pošiljam oz.ali sem,ali nisem
določene pošte poslala.
Zanimivo pri vsem skupaj je,da samo enemu gospodu(stranki) pošiljam
in tudi dobim , kar sem poslala,v sent items mapi.
Kaj meniš?
Počakam samo še na tale odgovor potem pa grem deletirat:))
Jajaja denar sveta vladar.Enako kot pri virusih.Če ne gre drugače
pa dajmo sami sesuvat PC-je,bodo že šli v nakup nadgradnje antivirusnega
programa.
mi lahko prosim,nekdo,odgovori na tole oz. doda še piko na ‘i’,da
vem če je vse skupaj tako enostavno brisati.
Malo se bojim,da ne zbrišem še česa.
Predvsem me zanima kako,da lahko samo od,enega prejemnika,dobim
kopijo v sent.itemsu.
Morda je napaka kje drugje.
Lepo,lepo prosim ,ker je tole stanje dejansko,moteče.
Forum je zaprt za komentiranje.