Moskva
Moskva je super, samo kar precej draga. Sem bila tudi jaz v lastni režiji, nekako se mi zdi, da se ti za manj kot en teden-10dni, skor ne splača it. Za prvomajske se tam ravno nekako začne pomlad.. Moskva je ogromno mesto in res rabiš kar nekaj dni, da ugotoviš, koliko časa u bistvu porabiš samo za “sprehod” od enega muzeja do drugega kipa..
Odvisno tudi kaj te zanima, sicer pa povej kakšne vrste potovanja si sploh želiš? Bolj kulturno ali bolj pustolovsko obarvano..? V lastni režiji zna biti dosti nevarno, če greš skupinsko z agencijo pa niti ne. Pomembno je tudi, če znaš govoriti rusko..
naya pač če si moraš zrihtat vizo si jo zrihtaš ane-je pa tko da garantno pismo zate predloži nekdo ki te pozna, pol pa oni dol pošlejo povabilo in ti ambasada izda vizo..cel proces zaradi birokratov gor lahko tud 3 mesece traja, če pa nikogar ne poznaš greš pa lahko do ene turistične agencije in dobiš vizo v parih dneh.
v vsakem primeru je pa odhod v lastni režiji, če ne greš preko agencije in si odvisen od programa, ki ti ga predloži agencija, katerega plačaš in po katerem potem “potuješ”.
no saj. jaz sem mislila “v lastni režiji”, da si rečeš, ok jutri grem pa v rus, pa grem. ne gre tako. rabiš vabilo, pa sliko povabitelja, pa svojo sliko, cel kup ene šare, ki jo moraš predložit rus. ambasadi, pred katero lahko čakaš tudi 2h, da dobiš tisto nalepko v pasoš (pa še potem s tem ni dobro it v zda, bolje zuamenjat pasoš). pa potem se moraš v rus javit na enem uradu za tujce, dvakrat celo, da te popišejo.
če greš preko agencije, pa ti oni vse zrihtajo in tudi prijaviš se v hotelu.
nnn n to se ti ne splača. 1 dan zgubiš na letalu-polet iz slo je vedno okoli 12h, v mscw prideš popoldne, preden se spokaš z letališča je že pozno popoldne, tako da tisti dan nimaš čist več časa za karkol pogledat. dobro, seveda kako malenkost že lahko, ampak računej da pol še za nazaj zgubiš pol dneva, tko da za 3 dni pa pol dat 1000e pa samo nočitev z zajtrkom.. jaz ne bi. v treh dneh si ne morš nič pogledat, razen rdečga trga pa kreml pa cerkev vasilija blaženega pa mogočr muzej zgodovine na r.t.. kje je pol še kak sprehod po parku zmage pa parku kulture pa npr. ogled kozmo muzeja, kako posedanje v kavarni al pa obisk teatra.. pa obisk navadne trgovine al pa gum-a pa tretjakovke.. kje so potem še kulinarični užitki ;)))) res škoda denarja za tri dni. moskvo morš dožvet, sicer pa samo čez zletiš in nimaš časa niti zadihat.
Forum je zaprt za komentiranje.