Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek “Moški z avanturami bežijo od odgovornosti”

“Moški z avanturami bežijo od odgovornosti”

Nekoč nam je učiteljica rekla, da so tisti, ki pišejo s svinčnikom, nesamozavestni. Ti pišeš neprijavljena, kar pomeni, da si strahopetna. :)))) Buuuuuuu! Lej jo, spet ena neporočena in to brez otrok! :))))))[/quote]

Ti imaš pa resne težave a ne?[/quote]

Ja, ful. Pripravljam se na eno poroko in me že sedaj skrbi, da me bodo spraševali, zakaj se še nisem poročila. :))) Pa en fejst tip gre z mano. Sem pač manj jamrala in več ukrepala.

Torej a nisi samska? Ali si samo najela tipa, da gre s tabo, ker te je sam it samska?

Torej a nisi samska? Ali si samo najela tipa, da gre s tabo, ker te je sram it samska?

Nisem samska. Se pa z mojo boljšo polovico večkrat pohecava tu na MON-u. K sreči imava podoben smisel za humor.

Aha, saj samska res ne bi tako pametovala in solila pameti in obsojala drugih.

Ženska, ki do 35tega ni ujagala dedca, ni prava ženska. Pa otroke tudi mora imeti.
Ne pa, da leta na jogo, na fitnes, na potovanje, v gledališče. Prava ženska je mati, skrbi za družino in dom.

Ne vem, kaj naj ti rečem. Spoznala sem nekoga, ki ga res cenim. Upam, da bo tudi tebi uspelo. Srečno!

Skela, zelo dober primer, ki pokaže, kaj želim sam povedati v tisti tvoji sosednji temi.
Vso to kreganje je okrog tega ali je bilo najprej jajce ali kura. 🙂
Praviš, da so moški razlog in da njim nekaj ne gre v glavo…Moški pa trdijo, da ste ženske razlog in da vam nekaj ne gre v glavo. Nobeden od teh pa ne gre dlje od tega dokazovanja in obtoževanja, da bi v sebi poiskal razloge, zakaj se kdo počuti kot suženj in s tem potrebo po zagovarjanju in neki navidezni borbi.

Ne vem, kaj naj ti rečem. Spoznala sem nekoga, ki ga res cenim. Upam, da bo tudi tebi uspelo. Srečno![/quote]
Saj vsi vemo, da si bila na forumu glavna lovaca. Hahaha…

Ne, feministka, malo si se zaigrala. Ti si lahko vse to, prepotentna mozaca. Brez problema. Bos pa enkrat ugotovila, da moskim zate taksno kot si dol visi. Ne zanimas nas kot zenska. Tvoj domet je, da si najdes obcasnega jebaca.

Ne vem, kaj naj ti rečem. Spoznala sem nekoga, ki ga res cenim. Upam, da bo tudi tebi uspelo. Srečno![/quote]

Hvala.

Skela, zelo dober primer, ki pokaže, kaj želim sam povedati v tisti tvoji sosednji temi.
Praviš, da so moški razlog in da njim nekaj ne gre v glavo…Moški pa trdijo, da ste ženske razlog in da vam nekaj ne gre v glavo. Nobeden od teh pa ne gre dlje od tega dokazovanja in obtoževanja, da bi v sebi poiskal razloge, zakaj se kdo počuti kot suženj in s tem potrebo po zagovarjanju in neki navidezni borbi.[/quote]

Hm. Le zakaj bi se kdo počutil kot suženj?
(govorim zdaj o opevani preteklosti, ki si jo tako želite nazaj)
Mogoče pa bi se lahko počutil kot suženj, če ne bi imel nobenega glasu o tem, kaj se bo dogajalo z
njim (njo)? Kot otroku ti prepovejo izobrazbo, potem te poročijo proti tvoji volji z nekom, ki ga ne poznaš,
ta te posili (ženska ne sme uživati v seksu, ona lahko samo potrpi)…lahko rojevaš, nimaš pa nobenega
glasu o tem, kaj se bo dogajalo z otroki, nimaš nobene lastnine, niti nobene možnosti, da bi jo
pridobil, nimaš osebne svobode (ne smeš iti dlje od cerkve ali trgovine), nimaš pravice do odločanja o
samemu sebi, si lastnina nekoga, ki te lahko vrže na cesto, tepe, ponižuje, karkoli, brez kazni.

Jest mislim, daje to kar nekaj razlogov, da si NIHČE ne bi želel nazaj…

Si prepričana, da res nihče? Enim moškim je to sanjsko, kar si napisala. Marsikje še danes tako živijo. Kjer pa ni več tako pa eni moški uspejo, jim je super tako kot sedaj. Se pa najdejo tudi taki, ki bi zelo radi opisano nazaj. Le na ta način bi imeli pospravljeno, čisto, seks (ups, posilstvo). Samo pravi moški se zdaj bolje počutijo. Tisti ostali pa bi raje po starem.

Si prepričana, da res nihče? Enim moškim je to sanjsko, kar si napisala. Marsikje še danes tako živijo. Kjer pa ni več tako pa eni moški uspejo, jim je super tako kot sedaj. Se pa najdejo tudi taki, ki bi zelo radi opisano nazaj. Le na ta način bi imeli pospravljeno, čisto, seks (ups, posilstvo). Samo pravi moški se zdaj bolje počutijo. Tisti ostali pa bi raje po starem.[/quote]

pod tistega “nihče” sem mislila nekoga, ki bi ga čakala taka usoda…

Praviš, da so moški razlog in da njim nekaj ne gre v glavo…Moški pa trdijo, da ste ženske razlog in da vam nekaj ne gre v glavo. Nobeden od teh pa ne gre dlje od tega dokazovanja in obtoževanja, da bi v sebi poiskal razloge, zakaj se kdo počuti kot suženj in s tem potrebo po zagovarjanju in neki navidezni borbi.[/quote]

Selektivno jo bereš. Saj veš, kot tudi sam kdaj pišeš: iz njenega teksta (ne samo tega, ki ga v tej temi citiram) vsak vidi tisto, kar hoče SAM videti. Ogledala, pa to… se večkrat omenjajo. Direktno napisano, a saj s takimi vrsticami ne obtožuje tebe osebno. Če koga zadenejo v živo, sam ve, zakaj se najde prav on med njimi.

Eni imajo radi ženske, ki delujejo mirno (ne bom napisala milo), drugi take, ki se odzivajo temperamentno. V obeh tipih pa se lastnosti in način reagiranja prepletata, postajata izrazitejša v za to primernih okoliščinah. In vsaka od obeh, ko ljubi in se čuti ljubljeno, sprejeto in zaželjeno, je tista, v svoji biti sijoča ženska.

Moški in ženska se dopolnjujeta, ni razloga, da bi prvi nadvladal drugo, niti da bi druga prvega. Spoštujem moško stabilnost in zaupanje, ki ga znajo vzbujati. Spoštujem pa tudi tiste ženske v preteklosti, ki so se odločile postaviti zase in izborile na ta način pravice, ki dotlej niso bile samoumevne. Nekaterim predstavnicam so še dandanašnji, na nekaterih koncih tega našega planeta, nedosegljive.

Selektivno jo bereš. Saj veš, kot tudi sam kdaj pišeš: iz njenega teksta (ne samo tega, ki ga v tej temi citiram) vsak vidi tisto, kar hoče SAM videti. Ogledala, pa to… se večkrat omenjajo. Direktno napisano, a saj s takimi vrsticami ne obtožuje tebe osebno. Če koga zadenejo v živo, sam ve, zakaj se najde prav on med njimi.

Eni imajo radi ženske, ki delujejo mirno (ne bom napisala milo), drugi take, ki se odzivajo temperamentno. V obeh tipih pa se lastnosti in način reagiranja prepletata, postajata izrazitejša v za to primernih okoliščinah. In vsaka od obeh, ko ljubi in se čuti ljubljeno, sprejeto in zaželjeno, je tista, v svoji biti sijoča ženska.

Moški in ženska se dopolnjujeta, ni razloga, da bi prvi nadvladal drugo, niti da bi druga prvega. Spoštujem moško stabilnost in zaupanje, ki ga znajo vzbujati. Spoštujem pa tudi tiste ženske v preteklosti, ki so se odločile postaviti zase in izborile na ta način pravice, ki dotlej niso bile samoumevne. Nekaterim predstavnicam so še dandanašnji, na nekaterih koncih tega našega planeta, nedosegljive.[/quote]

To pa res ne….selektivno berem (in pišem) samo jaz, ki mi čustvena komponenta brani, da bi
razumsko ocenila tekst….
Robiju se kaj takega že ne more zgoditi…

Kako ne, vsak poskus ženske da moškega spreminja in da mu korigira življenje je direkten poseg in veliki korak proti nadvladi enako velja v obratni smeri.

Če ženska tipu gnjavi zakaj mora hodit do tega prijatla in kakšnega frenda ima je to ravno to, enako je, če mu gnjavi ker preveč športa in gre potem še s prijatelji v gostilno pa četudi na cedevito in ga ni do 23:00 domov……. enako velja če mu teži ker noče tega onega tretjega.

Seveda oboje velja v obe smeri.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Se strinjam. O tem smo pred kratkim debatirali v temi o feminizmu, ki jo je (slučajno?) odprla Skela.
Večina se nas je strinjala, da so pri nas pravice žensk izenačene z moškimi in zato ni nobene potrebe po feminističnih borbah, ker le-te imajo potem vzrok v lastnem občutku manjvrednosti, ki pa izhaja iz same vzgoje, ne pa iz nekega splošnega zapostavljanja žensk na nivoju države ali družbe.

Vem, zato pa se v takšnih debatah niti ne najdem, ker so zame brezpredmetna.
Seveda pa imajo tisti moški, ki se v tem najdejo, prav tako na drugi strani nekaj žensk, ki se v tem najdejo. 🙂
Imam pa občutek, da Skeli prav pride kakšna pomagačica, da se ne bi počutila tako šibka zaradi številčne premoči moški. 🙂

To je posploševanje, da si jo vsi želimo nazaj. Ni potrebe po razmišljanju v stilu, če nisem s tabo, sem pa proti tebi.
Preteklost pa je še kako del nas in zato del naše sedanjosti. Zato ni treba časovno nazaj, da se kdo počuti kot suženj.

Večina ženskm ima moške samo za darovalce, nekatere samo semena, mnoge pa še kaj drugega. Tip ima prav. Večina dedcev je kastriranih, drugače jih ženske ne bi prenašale. Ironija je pa v tem, da ker so kastrirani jih ne marajo.[/quote]

Mogoče imaš ti izkrivljeno podobo o ženskah?[/quote] Tudi sam se sprašujem podobno…
Se mi a zdi da večina močnih žensk ne prenaša močnih moških, prezira pa šibke moške… In jih uporabi za kar so pač dobri. Eni za naredit otroke, nekateri pa še za to ne…

Kako ne, vsak poskus ženske da moškega spreminja in da mu korigira življenje je direkten poseg in veliki korak proti nadvladi enako velja v obratni smeri.

Če ženska tipu gnjavi zakaj mora hodit do tega prijatla in kakšnega frenda ima je to ravno to, enako je, če mu gnjavi ker preveč športa in gre potem še s prijatelji v gostilno pa četudi na cedevito in ga ni do 23:00 domov……. enako velja če mu teži ker noče tega onega tretjega.

Seveda oboje velja v obe smeri.[/quote]

Matkič, brez zamere: primerna replika bi mi vzela preveč časa. Obenem ne bi naredila tektonskega premika. Zadeve so širše od gnjavaže zaradi prijatlov in športa…

zelo resnična teza!

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Robi, pomagačica? To bi bilo precej podobno tistemu: če nisi z ‘nami’, si proti ‘nam’. A smem ohraniti svoje mnenje?

Bistvo je prav v tem, da se v odnosih, kakršni naj bi bili partnerski, ne gre za t. i. ‘premoč’.

Mogoče imaš ti izkrivljeno podobo o ženskah?[/quote] Tudi sam se sprašujem podobno…
Se mi a zdi da večina močnih žensk ne prenaša močnih moških, prezira pa šibke moške… In jih uporabi za kar so pač dobri. Eni za naredit otroke, nekateri pa še za to ne…[/quote]

Hm. Tole pa ne vem, če bo držalo.
Definiraj “močnega moškega”…
Pa še….nobene ženske ne poznam, ki bo za naredit potomstvo načrtno izbrala šibkega moškega ..še
sploh to ne velja za močne ženske…

Robi, pomagačica? To bi bilo precej podobno tistemu: če nisi z ‘nami’, si proti ‘nam’. A smem ohraniti svoje mnenje?

Bistvo je prav v tem, da se v odnosih, kakršni naj bi bili partnerski, ne gre za t. i. ‘premoč’.[/quote]
Naj se ne bi šlo za premoč.
A se ta teorija v praksi podre, ko dva nimata istega mnenja in se sprašujeta čigavo bo obveljalo in kdo mora pri sebi kaj spremeniti, da ne bo slabe volje. 🙂

A je potem tisti moški močan, če vztraja pri svojem mnenju ali je močan, če “po moško” popusti ženski ?

Se mi a zdi da večina močnih žensk ne prenaša močnih moških, prezira pa šibke moške… In jih uporabi za kar so pač dobri. Eni za naredit otroke, nekateri pa še za to ne…[/quote]

Mah, spet si v zmoti. A močen moški je zate tak, da prenese marsikatero preizkušnjo v življenju, ali temperamenten moški? Z močnimi moškimi (karakterno, ne fizično) je težko, a vseeno je bolje, da je tako, kot kakšna mevža. Pri močnem tipu je sicer več možnosti za prepir, a po drugi strani tudi hitro razrešiš problem, če je iskren. Če ni iskren, pa lahko rata huda štala. Meni ženske, ki imajo moškega samo za naredit otroka, niso čisto pri pravi. Ubogi otroci, ki imajo take matere.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close