Moški v tridesetem
Ojla čvekice,
A ima katera kakšno izkušnjo z mošim v tridesetih …. naj razložim:
Skupaj sva že 13 let, od tega 4 leta skupaj živiva. Imava redni zaposlitvi in okoli hiše (njegovih staršev) veliko dela. Oba še študirava (eno fakulteto sva že končala) ….
Veliko sva se pogovarja in ugotovila, da si oba želiva družino (torej otroka). Ker pa imam jaz težave na tem področju, sva morala na oddelek za repuktivno medicino …. dala sva skozi vse preglede in še vedno ostajam jaz problem, dobila zdravila in potem bi morala zastavljeno pot nadaljevati ….
Pa je v tem času dopolnil 30 let (saj ni nujno, da je ravno to razlog za težave) in po mesecu dni sem s tabletami prenehala (morala bi jih jemati tri mesece), ker se mu je odpeljalo.
Naekrat ne ve več kaj si v življenju želi, ali si sploh želi ostati z menoj (no sedaj po treh mesecih je ugotovil, da brez mene ne more živeti in da si torej želi ostati) ipd. Postaja bolj egoistečen v najinem odnosu (do svojih staršev in sestre ne), vse želi početi sam ali v družbi prijateljev (npr. hotela sva skupaj iti na fitnes pa niti slišati noče, se pa dogovarja s prijatelem, da bosta šla…)
Prijateljice pravijo, da imajo njihovi partnerji (ali pa so imeli) v času okrog 30. podobne težave. A je to druga puberteta ali preprsto strah pred novimi odgovornostmi …????
Menja??
Lp
Ana
Moj je bil takrat že dobro leto očka, tako da ”večjih” izgredov nisem opazila – razen zmrdovanja pri previvanju pokakane ritke :-)) Letos bo dopolnil 33 (kristusova leta, hi, hi) in me hoče pri vsaki ”procesiji” zraven – pri nakupih, pri pohajanjih, sprehodih…
Je pa res, da pride včasih domov in tudi če na njem zlomiš metlo, bo on sedel na kavču in vegetiral. ”Ma daj pometi bajto” odgovor ”Ne, to je žensko delo” (!?!?) Spet drugič pride domov, se preobleče in začne spravljat po hiši, odnese smeti, pospravi ali omije posodo,… Kdo ga razume. Mogoče je res neke vrste kriza, kaj vem. Al pa kakšna posebno močna luna :-))
Moj pa je imel že en teden pred rojstnim dnem take težave, kot jih imajo normalni ljudje pred abrahamom…. : Zdaj sem pa star… Sem že na polovici življenja…. križ me je začel bolet….. a si ti sploh še kaj moja?? …..
Na drugih področjih pa se mu je zboljšal. Sedaj celo doma kaj naredi (sam od sebe!) pa tudi pri intimnih stvareh se je spremenil. Veliko boljši je!
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.