Moški nosi ženske nogavice
Točno tako, tudi moj jih nosi pod hlačami kadar je mraz pozimi si obleče žabe pod hlače. Nevem kaj je to čudnega saj tudi ženske oblačijo srajce, kravate, hlače, marsikatera moške nogavice in nevem zakaj ne bi moški smel obleči najlonk ali žab pod hlače, da ga ne zebe. Saj konec koncev so nogavice unisex oblačila. V tujini so v prodaji že nekaj let tudi moške najlonke in žabe v Slo. smo še nekej svetlobnih let za svetom in še vedno velja tipično staro pravilo, da so žabe le za ženske. Vsak naj nosi tisto kar mu paše, da se bo udobno počutil in da ga ne bo zeblo.
Se strinjam. Če delaš v ogretem prostoru ali pa ko je mraz zunaj lepo zavit v postelji, ja nekateri pa smo zunaj, pa naj bo noč, dan, sonce, dež ali pa sneg. In ko je ko postane mraz, je pač treba nekaj nositi. Ja sj dolge gate pomagajo, samo je treba obleči še nakaj pod njimi in učasih še pletene nogavice (zokne). Ja marsi kdo oz. katera se bo smejala, samo jaz jih za ponači že nosim najlonke.
Lp
Možu sem za pozimi kupila dolge spodnje hlače, mi na kraj pameti ne pride, da bi mu dala svoje najlonke.
Sem pa v službi opazila (ko je bilo zelo mrzlo pozimi) enega sodelavca, da je imel pod kavbojkami oblečene žabe.
Nekateri moški si jih dajo tudi pod smučarske hlače, da jih ne zebe.
Sicer pa – bolj pametno si je obleči žabe, kot pa zmrzovati.
Mislim, da nekateri moški nosijo tudi dolge spodnjice, samo so pomoje že bolj v manjšini 🙂 vse več moških nosi tudi pajkice za na kolo ali pod hlačami, kar bi bilo včasih tudi strašno čudno je danes povsem nekaj običajnega. Moj pa raje obleče žabe, kot je že marsikdo povedal zaradi praktičnosti, ker ne potrebuje še dodatnih nogavic spodaj. Večji bedak je pa tisti moški, ki se ne napravi dovolj in ga zebe, ker je on kao moški pa to, kot tisti ki v mrazu obleče žabe in ga ne zebe. Bolj kot ne je stereotip, da moške pa ne zebe, prav tako je vsem čudno, če pod hlače obleče žabe pa saj je le kos oblačila. Samo družba, trgovci in proizvajalci pač uvrščajo to med ženska oblačila, kot stereotip in pol vsi to je pa za ženske, čeprav v tujini so tudi že proizvajalci moških žab in potem je pa uredu če bo v trgovini pisalo na hlačnih nogavicah, da so tudi za moške. Vsak moški ki je pameten se v mrazu obleče tako, da ga ne zebe pa naj bodo to žabe, najlonke, dolge spodnjice, pajkice…karkoli pač komu paše. Moj ima pa najraje žabe in meni ni to nič čudnega, če se obleče kadar je mraz pozimi.
Tudi jaz ne vem zakaj bi se bali 🙂 še športniki jih nosijo, kolikor sem izvedela tudi znan nogometaš Ronaldo. Vpišite v googlu Ronaldo in pantyhose, pa boste videli. Še celo na kratke hlače jih nosijo nekateri. Seveda pa niso vsem všeč, tudi nekatere ženske žab ne marajo, tisti pa katerim so všeč naj jih pa nosijo brez sramu, kot nosijo hlače, puloverje…
Črne najlon dokolenke zelo pogosto nosim na sprejemih/dogodkih, pod moškimi črnimi nogavicami, zato, da mi le-te ne lezejo dol. Ni lepšega, kot si v fraku ali smokingu popravljati nogavice vsakih 15 minut!
Druga opcija so seveda “naramnice” za nogavice, vendar le-ne ne pašejo pod vsak kroj hlač, pa še spakirat se jih moraš spomnit!
[img]https://img0.etsystatic.com/124/3/7789766/il_340x270.902130846_ri6f.jpg[/img]
jaz nosim moške nogavice skozi celo leto. V trgovini jih kupim kar lepo sama, tist big pack, ko jih imaš ene 5 parov skupaj. Črne, malo višje za pozimi in črne nizke za poleti. Ali pa one delavske CAT v hofru za doma.
Me ne zanima kaj si misli prodajalka, kaj folk zunaj in tukaj na mon. Meni so fajne, zato jih nosim in jih mislim še naprej nosit.
Samo težko je za moške najti pravo velikost a se kljub temu tudi najde dovolj velike, vem ko jih mojemu včasih kupujem sedaj pozimi. Sploh ne vem zakaj ne prodajajo moških modelov žab, kot imajo to že dlje časa v tujini. Tako potem za tiste moške, ki jih tadi nosijo kupujemo ženske žabe ali pa si jih sami kupujete.
Forum je zaprt za komentiranje.