Moški gospodinjijo 114 minut na dan
Me prav zanima, kaj delajo doma tiste ženske, ki jamrajo, da cele dneve gospodinjijo! Jaz živim sam. Stanovanje sesam enkrat tedensko, cunje likam, dvakrat tedensko, gat in brisač ne likam, nogavic tudi ne. Posoda se da v pomivalni stroj, perilo pa v pralnega in obešanje perila ne vzame več ur dnevno. le kaj delajo te ženske nesreče cele dneve, ko morajo baje cel dan gospodinjiti?
Jah…prvič verjetno skrbijo za več kot eno osebo? Tri, štiri, pet?
Pa mogoče imajo malo višje standarde za čistočo od tebe, pa poleg
sesanja še kdaj pomijejo okna in po tleh, kopalnico in kuhinjo?
Žeht je tudi malo več (pomnoži svoje perilo x4, pa pol povej)
Pol je še nabava, delo za šolo z otroci, tiste, ki ga imajo, še vrt, pa mogoče
pes…se kar nabere, veš.
Je pa res, da ni za cel dan dela, razen če imaš dva ali tri kuhane obroke
na dan….
pes…se kar nabere, veš.
na dan….[/quote]
Zakaj imajo pa dedca, a nič ne dela doma?
Imajo 3, 4, 5 nebogljenih otrok? Ali pa 15letnikov, ki ne, da ne bi mogli, ampak se jim ne ljubi delat?
pes…se kar nabere, veš.
na dan….[/quote]
Zakaj imajo pa dedca, a nič ne dela doma?
Imajo 3, 4, 5 nebogljenih otrok? Ali pa 15letnikov, ki ne, da ne bi mogli, ampak se jim ne ljubi delat?[/quote]
Nekak mam občutek, da govoriva o ženskah, ki so doma in gospodinjijo.
In da je to celodnevna zaposlitev…
Gospodinjiš lahko cele dneve, odvisno kolk daleč želiš biti suženj od vseh mogočih opravil. Obstajajo pa ljudje, ki ne morejo še za sabo pospraviti, kaj šele, da bi se lotili česa večjega za delat. Takšnim bo seveda napor, že dvignit rit in iti pod tuš. In ravno ti ljudje se zgražajo nad drugimi, češ kaj imate tolk za delat. Če ne vidiš dela, še ne pomeni, da ga ni. Nekateri imajo tudi kmetije ali živi več ljudi pod isto streho, kar za sabo prinese tudi več obveznosti. Mogoče še kakšna invalidnost. Jst bi se raje zgražala nad lenuhi in delomrzneži.
Jaz pa imam občutek,d a je govora o povprečeni slovenski ženski, ki lepo hodi v službo in zraven tudi jamra kot je Spider napisal.
Koliko je pa še takih, ki samo gospodinjijo? In koliko od teh ima male otroke?
Tiste, ki so samo gospodinje, so večinoma 50+. Jih veliko poznam, si pa ne upajo jamrat, ker jim dedec hitro katero prisoli okrog ušes.
Jaz pa imam občutek,d a je govora o povprečeni slovenski ženski, ki lepo hodi v službo in zraven tudi jamra kot je Spider napisal.
Koliko je pa še takih, ki samo gospodinjijo? In koliko od teh ima male otroke?
Tiste, ki so samo gospodinje, so večinoma 50+. Jih veliko poznam, si pa ne upajo jamrat, ker jim dedec hitro katero prisoli okrog ušes.[/quote]
Poglej si samo statistiko brezposelnih, po zadnji je bilo žensk med njimi več.
Tudi med dolgotrajno brezposelnimi prevladujejo ženske. Nezanemarljiv odstotek sicer predstavljajo še osebe z blažjimi hendikepi, za katere pa nisem našla podatka o razvrščenosti po spolu.
V glavnem, to kar ti upaš, ni nujno, da odslikava realnost. Žal.
…da gre v trgovino, da skoči po otroke v šolo/vrtec, da po kosilu kdaj pomije posodo, da tu pa tam kdaj tud kej spuca, da odnese smeti….. sj to se hitr nabere…maš take, k vse postorijo in maš take, k gospodinjo 14 min na dan, pa še to jamrajo….[/quote]
Dve možnosti sta: ali se jim čas tistih 15 minut tako vleče, kot bi minili dve uri, ali pa upoštevajo samoocenjeni efekt, ne dejanskega časa. Lahko so na primer tako hitro zadovoljni kot moj sin, ko ima v sobi atomsko razdejanje in mu rečem, naj pospravi. Pride ven čez pet minut in reče, sem že. Neke opazne razlike prej in potem pa ni, ampak on je zadovoljen z rezultatom.
…da gre v trgovino, da skoči po otroke v šolo/vrtec, da po kosilu kdaj pomije posodo, da tu pa tam kdaj tud kej spuca, da odnese smeti….. sj to se hitr nabere…maš take, k vse postorijo in maš take, k gospodinjo 14 min na dan, pa še to jamrajo….[/quote]
Dve možnosti sta: ali se jim čas tistih 15 minut tako vleče, kot bi minili dve uri, ali pa upoštevajo samoocenjeni efekt, ne dejanskega časa. Lahko so na primer tako hitro zadovoljni kot moj sin, ko ima v sobi atomsko razdejanje in mu rečem, naj pospravi. Pride ven čez pet minut in reče, sem že. Neke opazne razlike prej in potem pa ni, ampak on je zadovoljen z rezultatom.[/quote]
haha, ja če je on zadovoln z rezultatom, ok…itak bo sam še naprej kraljeval v svojem kaosu 🙂 drgač pa mislim, da se tole deljenje gospodinjskih del že dost spreminja…jst opažam, da so tud moški napredoval v razmišljanju in da se jim ne zdi čudn, da kdaj kej skuhajo, pomijejo posodo, tud tu pa tam kej pospucajo…. kolk časa povprečno na dan-ma to je nesmiselno računat…pač važn, da se nekak normalno funkcionira v družini in da se res čist vsega ne preloži na žensko…
Dve možnosti sta: ali se jim čas tistih 15 minut tako vleče, kot bi minili dve uri, ali pa upoštevajo samoocenjeni efekt, ne dejanskega časa. Lahko so na primer tako hitro zadovoljni kot moj sin, ko ima v sobi atomsko razdejanje in mu rečem, naj pospravi. Pride ven čez pet minut in reče, sem že. Neke opazne razlike prej in potem pa ni, ampak on je zadovoljen z rezultatom.[/quote]
haha, ja če je on zadovoln z rezultatom, ok…itak bo sam še naprej kraljeval v svojem kaosu 🙂 drgač pa mislim, da se tole deljenje gospodinjskih del že dost spreminja…jst opažam, da so tud moški napredoval v razmišljanju in da se jim ne zdi čudn, da kdaj kej skuhajo, pomijejo posodo, tud tu pa tam kej pospucajo…. kolk časa povprečno na dan-ma to je nesmiselno računat…pač važn, da se nekak normalno funkcionira v družini in da se res čist vsega ne preloži na žensko…[/quote]
Predvidevam, da so spraševali moške.
In če upoštevamo, da eni res gospodinjijo, drugi pa od tega izključno peglajo kavč in skrbijo, da se gumbi na daljnicu ne bi zatikali, pomeni, da nekateri delajo doma po štiri ure na dan … To pa človek komaj verjame.
Mislim, da gre res predvsem za to, da se jim čas med gospodinjenjem tako vleče 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.