Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Moški gospodinjijo 114 minut na dan

Moški gospodinjijo 114 minut na dan

Pravijo, da slovenski moški povprečno 114 minut na dan namenijo gospodinjskih opravilom.
Če štejemo, da ženska tudi približno toliko vloži v gospodinjka opravila to pomeni, da v dvoje gospodinjita skoraj 4 ure na dan. Kaj pa počnete toliko dolgo?
Meni se zdi to ogromno sploh, če upoštevam, da ženska večinoma dosti več gospodinjskih del opravjo kot moški. Torej več kot 114 minut na dan. Pa oba skupaj sešteto.
Meni to ne štima.

Ja no, lahko gospodinjita skupaj?
Dve uri? Najprej gresta skupaj v
štacuno (pol ure) pol mal pospravita (eden sobe, drugi kopalnico –
dvajset minut), potem skupaj kuhata (slabo urco)…pol pa eden posodo
pomije, drugi jo pa briše (petnajst minut)…pa že zmanjka časa za dat
kakšno žehto prat….
(BTW pranje v dvoje je lahko zelo zanimivo, sploh med centrifugo 🙂

Ja, seveda lahko skupaj, amapk vseeno to pomeni, da za gospodinjska dela porabita vsak po skoraj dve uri (če rečemo, da ona samo toliko naredi kot on) in to je skupaj 4 ure. Meni se to zdi ogromno časa.
Razen, če je to mišljeno, da tisti, ki imajo male otroke porabijo toliko več kot ostali in potem toliko dvignejo povprečje.

Po mojem je v te dve uri stlačeno vse….od nabave, do vožnje otrok
v vrtce in šole, do kuhanja (med katerim tudi marsikaj sproti narediš)
…ker da bi vsak dan štiri ure samo pucal….ja, ampak samo če stanuješ
v Versaillski palači….

Gospodinjenje predstavlja dober izgovor za oba: moški toliko gospodinjijo zato, da bi si prislužili seks, ženske zato, da jim ne bo treba seksat.

Bi znalo biti ja, da je sem notri res stlačeno vse to. Ker res samo gospodinjskih del si res ne predstavljam, da je toliko. Razen pri kaki stari tetki, ki kuha cel dopoldan kosilo, potem pa še zlika vse kar ji pride pod roke.

Pa ne, da obstajajo ženske, ki raje likajo kot seksajo?

Pa ne, da obstajajo ženske, ki raje likajo kot seksajo?[/quote]

Jest ne verjamem :-)))

To ne vem. Vsekakor pa obstajajo take, ki ne seksajo, ker (še) ni zlikano. :-))

To ne vem. Vsekakor pa obstajajo take, ki ne seksajo, ker (še) ni zlikano. :-))[/quote]

A veš kako jo zezneš, če sam prej na skrivaj zlikaš :-))

Jas zelo rad pomagam pri gospodinjstvu samo če je dekle zato da ji kaj ustrežem .

Res nekaj ne štima, lahko da gre za 114 ali pa zgolj za 113 minut, ker je vprašanje kam so zaobkroževali, če je šlo le za 113 minut in 30 sekund. Občutek imam, da so navzgor in naredili krivico moškim za celih 30 sekund! Nezaslišno…

Najboljše je, da greš po gospodinjstvih trkat od vrat do vrat z žepno štoparico, če ti kaj ne štima. ;))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ja no, lahko gospodinjita skupaj?
Dve uri? Najprej gresta skupaj v
štacuno (pol ure) pol mal pospravita (eden sobe, drugi kopalnico –
dvajset minut), potem skupaj kuhata (slabo urco)…pol pa eden posodo
pomije, drugi jo pa briše (petnajst minut)…pa že zmanjka časa za dat
kakšno žehto prat….
(BTW pranje v dvoje je lahko zelo zanimivo, sploh med centrifugo :)[/quote]

Prava ženska vse to naredi brez besed, vse iz ljubezni do moškega. No, se vidi, da nimaš moškega. 😀

Moški so v čas, ko gospodinjijo, šteli to,da dvignejo noge med gledanjem TV, ko pride žena sesat.

Res nekaj ne štima, lahko da gre za 114 ali pa zgolj za 113 minut, ker je vprašanje kam so zaobkroževali, če je šlo le za 113 minut in 30 sekund. Občutek imam, da so navzgor in naredili krivico moškim za celih 30 sekund! Nezaslišno…

Najboljše je, da greš po gospodinjstvih trkat od vrat do vrat z žepno štoparico, če ti kaj ne štima. ;))[/quote]

Krivico ženskam pravzaprav, ker smo moški goljufali in pridodali za 30 s gospodinjskih del sekund. 😀 Takšni smo. Če bi imela moškega, bi ti bilo vse jasno, zdaj pa je večini Monovkam to na vašo srečo prihranjeno. Vprašajte trpeče poročene ženske, kako s peščenimi in sončnimi urami ustrahujeta drug drugega, če kakšna minutka pride v navzkriž. 😉

Pri nas doma oče ni nikoli kuhal, pomival, čistil, se ni nikoli ubadal z otroki. Je pa zato veselo jedel, svinjal, ne čistil za sabo. Tako, da je povprečje močno zbil.

Ta prav dec je v pol ure fertik…:-))

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Res je, tudi na Monu se ženske pritožujejo nad pomanjkanjem pravih moških, so vse redkejši, žal. 😉

Bodimo iskreno, če moški pomaga v gospodinjstvu 60 minut na dan, je to za: kapo dol.

Res je, tudi na Monu se ženske pritožujejo nad pomanjkanjem pravih moških, so vse redkejši, žal. ;)[/quote]

Moj primer je samo opozorilo ženskam, da naj pazijo pri ločencih. Mogoče so take sorte ločenci kot moj oče in je treba čim dalj stran. Taki rabimo služkinjo.

Kaj pa hoja v trgovino in po trgovinah, učenje z otroki, čiščenje avta in slično…

Kaj pa hoja v trgovino in po trgovinah, učenje z otroki, čiščenje avta in slično…[/quote]

Ja, moj oče zna kupit pir, znal je naredit otroke. Potem pa konec opravil.

Zakaj bi, če je žena za vse poskrbela.
Krivda za takšno stanje je zato na obeh straneh.

Krivda za takšno stanje je zato na obeh straneh.[/quote]

Žena je morala poskrbeti, ker drugače bi otroci pomrli.

Krivda za takšno stanje je zato na obeh straneh.[/quote]

Žena je morala poskrbeti, ker drugače bi otroci pomrli.[/quote]
Kakšno korist pa je potem imela od njega ?
Ni bilo možnosti, da bi se ga rešila ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close