Najdi forum

morski psi?

Hej,

zanima me, če kdo ve ali se v bližini otokaDjerba (Tunizija) nahajajo kakšno morski psi, ki bi bili nevarni človeku?
Zadnjič sem gledala en film o morskih psih in sem pomislila tudi na to (maja namreč obiščem ta otoček)…

Hvala za vse informacije!

ne vem, morda se motim, ampak v sredozemlju po moje ni teh zverin

Kdaj pa kdaj kakšen zaide v Sredozemlje in tudi v Jadran (je že bilo v časopisu, da so jih opazili pri Cresu, Korčuli,….) drugače pa kakor vem ne živijo v Sredozemlju.
A

morski psi živijo tudi v sredozemlju…
na djerbi ti pa nič ne bodo naredili.

mogoče zanimiva statistika… dosti večja verjetnost je, da te zadane strela, kot pa da te bo pojedel morski pes…

Kako veš, da mi na Djerbi ne bodo nič naredili 🙂

Luka, vem da so v Sredozemskem morju morski psi, nisem pa prepričan če je kakšna vrsta od tistih ki so človeku nevarni?? Je?
A

Kje pa, sploh jih ni…

Če ne verjames, poglej:

http://www.zoo.co.uk/~z9015043/medws_pics.html
(…more regular in Western and Central Mediterranean, all coasts but especially Western Sicily (Egadi Islands), Sicilian Channel and Tunisian Coasts from Cape Bon to Djerba…)

http://www.mirror.co.uk/news/allnews/content_objectid=13190400_method=full_siteid=50143_headline=-20-FT–2-TON–GREAT-WHITE-SHARK-FOUND-HERE-name_page.html

Po tem zemljevidu sodeč so samo tam, kjer je dovolj hrane. Torej tam, kjer je največ plavalcev ;-)))… Pa dober tek!

se ena pametna od vita…

če se boste pri izbiri dopuste obremenjevali z morskimi psmi, pejte rajš v bohinj…

na djerbi ti pa nič ne bodo naredili, ker sem jim naročil, da naj te pustijo pri miru 🙂

človeku nevarni morski psi pa so vsi, ki te zamenjajo za običajno hrano in te ugriznejo… tudi v sredozemlju. kar pa se na plaži na djerbi ne bo zgodilo (glej zgoraj)…

Mogoče pa jim bodo tisti dan pozabili povedat, da ne smejo grist turistov…

lp

bv

Hmmm!Tunizija.Menda so.Menda niso.Poskus pogledat na internetu.Ajd

Celo v Lovranu (blizu Opatije) je nekoga morski pes pojedel in je zdej tam spomenik…

A se kopaš v Jadranu?

Mislim, da ti glede tega res ni treba skrbet 🙂

Vsem skupaj hvala za vse informacije in sijajne spodbude 🙂

Saj ne da bi bila paranoična, sam prejšnji teden me je en film o morskih psih čisto vrgel iz tira, tako, da sem rabila malo spodbude 🙂

Luka, hvala, ker si jim naročil naj me pustijo pri miru 🙂 Sem ti zelo hvaležna!!!

Lep dan vsem še naprej,
m.

Oj,

Enkrat se spomnem, da je na Miklošičevi v LJ enmu cegu na glavo padu…

Koker sm jst informiran, je v Sredozemlju kr neki morskih psov, ki pa nimajo navade prežvekovati človeških kosti. Sploh pa se zadržujejo daleč od obale. Je pa enkrat moj fotr šel z ribiči z barko v Istri lovit, pa so tut enga ulovil. Je bil skoraj metrski. Fotra so hecali, naj mu da prst u gobec. Pa mu ga je revež posesal. Kje neki je bla “mama” 🙂

Btw, po moje je možnost, da te u Sredozemlju pes napade, ene tolkšna, kot da na loto 7 zadaneš. Enim tudi to uspe.

Drgač pa: No fear, razn, če ste na loto zadeli

sporoči ko prideš nazaj ali so bili morski psi. no ja, če bomo dobili sporočilo, potem jih ni bilo 🙂 ali pač.

potapljaj se prva v vrsti in ne zadnja (zadaj so morski psi)

Pomoje preti še največ nevarnosti od tistih “morskih psov”, ki sedijo na plaži in izza sončnih očal oprezajo za “modrookimi”… 😉

@arctic
morski psi so ribe in ne sesalci (delfin, kit), tako da mame ravno ni pogrešal…

kolikor vem, kakšen psiček tukaj in tam zaide udi v sredozemlje, a mislim, da so na obali ob afriki bolj pogosti klobučarji-one male živalice v vodi ki te tu in tam popečejo… nisem pa zihr. brat je bil tam nekaj let nazaj in ni nič rekel o tem, tako da mislim, da se nimaš česa bat

Ej vsi skupaj,

super debato ste razvil, tako, da sem se kar nasmejala ob vseh vaši vpisih 🙂

No, ko pridem nazaj, bom prav gotovo poročala (če me ne bo kateri pohrustal :))

Lp,
modrooka.

Samo, da ne boš dol ostala. Uživaj! Tisto, kar sem napisala mi je pisala prijateljica preden sem šla v Egipt na potovanje, ker mi je bilo zeloo všeč dam še vam na vpogled. Potovanje se je izkazalo za čudovitoo. Šla sva z možem za obletnico (opa).

Subject: POTOVALNI NASVETI

01. bodi čimbolj pridna in vzdržljiva
02. posveti se možu
03. ne spogleduj se s študenti in upokojenci
04. kamelo plačaj prej preden sedeš nanjo
05. potaplaj se prva v vrsti in ne zadnja (zadaj so morski psi)
06. kupi si aligatorsko torbico
07. spi v pižami s pikami
08. ne jej zastrupljene hrane
09. če boš prav utrujena se spomni na prijateljico, ki je še bolj utrujena od bz službe
10. vrni se
S R E Č N O

Super!

Hvala!

Lep pozdrav!

Pozabila si najpomembnejše pravilo

1. Pusti moža doma
2. Če ga ne moreš pustiti doma, ga izgubi med potjo

lp

bv

ja mogoče zate! moj se dobro obnese!

Forum je zaprt za komentiranje.