Morski pes
Ojla!
Kupila sem fileje morskega psa. Pripravila bi jih na klasičen način (pečeni na olivnem olju s česnom, peteršiljem, rožmarinom,..), da okusim meso (sem ga enkrat jedla v smetanovi omaki in mi ni bilo všeč, ker sem čutilla samo smetano). Zdaj pa so mi priporočali, da bi bilo dobro meso prej namočiti v mleku zaradi vonja. Ne vem, jaz morske ribe obožujem in mi ne smrdijo, a ima mogoče morski pes izrazitejši vonj?
Hvala za odgovore in lep vikend!
Hej!
Ce te ne moti vonj morskih rib, je namakanje brez veze(se zlasti v mleku).
Sama ribo,ko jo ocistim, malce pokapljam z limono in ce mora malo pocakati v hladilniku,jo oblozim z rezinami limone.Pa ne zaradi vonja, meso limonin sok malce utrdi,da ne ob pecenju razpade.Tako so mi rekli ribici. Ti kar napravi, ker je dober.
Sicer je pa moj odgovor verjetno prepozen za danasnje kosilo.
Upam,da ste uzivali ob jedi. Lp Babi
moje ljube duše – žargonsko , kaj počnete z ubogim psom , ki še lajati
ne more (še dobro da je vsaj slovnično , moškega spola ) , …..
kot sem že omenil , na enem , od mnogih linkov (lignji ) , imam
dostavo na dom , iz vašega področja – primorska .
LOLA z zvezdicami
ta ubogi pes , je po navadi narezan na kotlete , ali????
– odmrzni – če ni svež , posuj z vegeto , malo rdeče paprike ,
česen v prahu , naj odleži 15 minut , in – in speci , na olju -po okusu
dodaš pa lahko vso jušno zelenjavo – čudovita omaka – prelivka .
(korenček , peteršilj , čebula -rožmarin doziraj zmerno ) ,
ko ti ta zadeva uspe , pa ekspertiniraj – odstrani meso in lahko
obogatiš omako s- paradižnikom ali poljubno zelenjavo
L P OGI
Hej, Ogi!
Ti imas doma narejeno lastno vegeto. Ce pa svetujes njeno uporabo, verjetno vecina od nas misli, da je to kupljena vegeta,ki odlocno premocno zakamuflira primarni okus.Sama je ne uporabljam in tudi raznih kock ne, niti zelenjavnih.
Ribe lahko pripravljamo na vec nacinov in s pretiravanjem raznih sestavin tudi znamo okus ribe cisto zakriti. Lola je ze napisala, da je cutila samo okus smetane.
Sama imam ribo najraje z malo limoninega soka in olivnim oljem. Pri plavih ribah zraven se trzasko omako. Bela riba pa tega nima prevec rada, ker je njeno meso prenezno.
Na obalah Tirenskega morja dodajo semena sladkega janeza in malo
pehtrana. Nam se zdi to cudno, je pa res dobro.
Njavec kritik pri ocenjevanju gostiln gre ravno na racun vsemogocih dodatkov k ribam – saj kaj prija,vse pa tudi ne.
Za duseno ribo dodam tudi sama kaj zraven (petersilj,cesen,pehtran, semena sl.janeza, kaksno rezino limone,tudi kapre in olive);tako narejen je dober molo ali oslic,ki sta po okusu malo pusta . Ribe zlozim v posodo z zgoraj nastetim in prelijem s hladnim olivnim oljem, ki mu dodam se suho belo vino.
Pocasi dusim 15 do 20 minut in zraven ribe dobim se krasno omakco .
Paradiznik pa uporabljam pri brodetu ali ribji juhi.
Lp Babi
Forum je zaprt za komentiranje.