Morske jedi z žara
Tinka,
glede na to, da danes plonkam iz revije še zate recept, vendar nepreizkušen z moje strani.
Postrv od zunaj in znotraj operi, osuši. Če želiš imeti hrustljavo skorjo, jih povaljaj v moki in zmelti papriki, pokapaj z limono in posoli ter poporaj. V postrv daj zelišča (petršilj, bazilika, koper, melisa). Pečeš 15 minut, ne na odprtem ognju
* rdeči okun (manjša sladkovodna riba olivno zelene barve s temnejšimi lisami; nadomestimo lahko z ostrižem) na ražnju
Sestavine:
50 dag filejev rdečega okuna
limona
2 srednje debeli čebuli
10 dag šampinjonov
ena rdeča paprika
4 drobni paradižniki (ali 2 debela)
3 jedilne žlice oljčnega olja
malo soli
sveže mleti poper
malo mlete paprike
4 lesena nabodala
Predpriprava
Iz limone iztisnemo sok. ribje fileje splaknemo s hladno vodo, osušimo, narežemo na primerne kose in popamo z limoninim sokom. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Papriko očistimo, operemo in narežemo na primerne kose. Paradižnik operemo in razpolovimo ali razrežemo na osmine. Na lesena nabodala izmenoma nataknemo ribe, šampinjone, čebulo papriko in paradižnik.
Priprava:
Sol, poper in mleto papriko pomešamo z oljem in s tem premažemo ražnjice; naj se marinirajo 15 minut. Nato jih pečemo na žaru (na srednji temperaturi) približno 15 minut. K pečenim ražnjičem ponudimo hrustljavo bel kruh
LP
Jagoda
Forum je zaprt za komentiranje.