Morje z dojenčkom
Evo,lani konec aprila rodila-1.8.odšli na morje.App z veliko teraso je bil ob morju.Voziček je bil na terasi cel dan in bebica v njem.Jaz sem se mimogrede okopala bp.
Pa ne vem kakšni problemi so z tamalimi.Spijo,jejo in to je to.Letos bo mal huj,k je enoletnica in bo že kam pobegnla:)
Ti kar korajžno,morski zrak lahko le koristi!
Z dojenčkom hodit daleč na dopust je trpljenje za vse, sploh prvič, ko ne veš, kako se bo pri vas obneslo.
Izkušnje so namreč zelo različne-mi smo recimo pri 5 mesecih šli in brez težav preživeli Egipt (ne poleti!!!, seveda!!) , znanci so pa v Savudriji in Vrsarju imeli celo dramo. Na srečo so bili prej kot v enu uri pri slovenskem zdravniku (Izola)
Za prvič in če sicer niste ne vem kakšni popotniki, pojdite nekam blizu, Istra (Poreč, Vrsar,) ali Kavrner (Krk, mogoče Lošinj)
Glede na izkušnje pa priporočam,da ste čimbližje Sloveniji (zaradi zdravnika..) , kar pomeni, da je Istra najprimernejša.
Rodila konec februarja, na dopust šli konec junija-Pag, hotel Luna v Jakišnici. Zjutraj in dopoldan smo bili na klopci (in ležalnikih od bazena) na plaži v senčki, popoldan smo se v senčko prestavili k bazenom (5m vstran). Če sva si po kosilu, v času največje vročine, želela kopanja v morju pa smo se prestavili k notranjemu bazenu, ki je s panoramsko steno ločen od zunanjosti in kjer je bil prijeten hlad. Skratka vse te pozicije so zelo blizu, tako da tudi če ležiš ob bazenu, se komot kopaš v morju, saj je le 10m vstran. Je pa res, da ko smo mi bili tam, je bil ta hotel na novo odprt in ni bilo nobene gužve, zato tudi ni bilo nobenih težav z iskanjem sence.
Kar se pa dopusta z dojenčkom tiče-vse je odvisno od otroka! Najinega je morje očitno zelo utrudilo, saj je cele dneve prespal-dosti več kot doma!!! Ko se je zbudil, sem ga podojila, nato sva ga malo skopala v morju oz. v njegovem bazenčku, nakar je spet nazaj zaspal v vozičku do naslednjega dojenja (vsaj dve uri, če ne treh). Midva sva se res spočila in nakopala:-))) Vmes smo par dni preživeli skupaj z mojimi starši, ki se kar niso mogli načuditi, koliko je ta otrok na morju prespal. Tako da dopust z otrokom je lahko prav tako sproščujoč.
Jaz sem bila pa lani s trimesečnim otrokom na otoku Brač, v Sutivanu, v ful lepem apartmaju tik ob morju. Bolnica Split na dosegu roke (vsako uro vozijo trajekti na kopno v manj kot v uri si tam). Dopolnde pojedli zajtrk na terasi, senčka, nato je mala spet odspala, šli na plažo (takoj pred nosom pod apartmaji) se skopali, ležali v borovi senčki vsi trije.
Malo sem zapanicirala ker je tamala dobila vročino, in sva se z mojim kregala, on je hotel v Split, lastnica apartmaja (ful prijazna slovenka) pa je rekla, naj greva na urgenco v Supetar, 6 km stran. Sva šla na urgenco, ultra prijazen dohtar, sestra, vsi ful pomagali, tamala je bila po 2 dneh ok, tako da sva se spet sprostila in uživala. Bila konec avgusta/začetek septembra, apartma Družinsko doživetje (uguglaj), rezervirala preko slo angecije Biseri Jadrana. Cena kr ok (80 €/dan) za to kar dobiš. V pritličju ena igralnica, sicer je bila naša premala za njo, ampak je mož fitnesirat tam (zastojn) in se priklapljal na internet (na vrhu pri nama ni lovilo).
Če ne kompliciraš, in greš tja kamor tebi paše, bo tudi otroku lepo. Zdaj vsi razmišljajo, kam bi šli zaradi majhnega otroka, da bo ok, moji starši se pa na to sploh niso ozirali, glej ga kamp na Hvaru, popokat v fičkota pa ajmo, se bomo že sproti znašli, zdaj pa se že obnašamo kot da je otrok bolezen in moramo posebej pazit, da bo “vse ok zanjga”. Relax and enjoy! 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.