Najdi forum

Morje letos

No mene pa zanima drage mone če boste letos tudi s takšnim veseljem in navdušenjem šle na hrvaško obalo dopustovat. Glede na to kakšna je situacija o meji na morju in kaj si Hrvatje mislijo o Slovencih dvomim, da vas čaka krasen dopust.

V Istro tako ali tako ne hodim , ker zame se morje začne od Senja naprej. Na Korčuli, jih pa res ne zanima, kaj se dogaja v našem zalivčku.

Vse bo (občutki, odločitev za kraj dopusta) popolnoma enako kot zadnjih 30 let. Toliko časa že hodimo na HR. Politika z dopustom nima nobene veze. Gremo tudi v ruge države (s katerih politiko se ne strinjamo) in se imamo prav fajn na dopustu.

Enako mi, morje se nam zacne sele juzno od Splita, samo da gremo na Hvar na dopust, v mini zalivcek med Hrvate Bosance in Svede.

Lepo te prosim, razloži. Zakaj nas ne bi čakal krasen dopust? Kaj ne bi bilo tako, kot je bilo vsa zadnja leta? Res prosim za razlago.

Kako bo, povej. Kaj misliš!?

Navadni ljudje politike in njihove igrice jemljemo na obeh straneh meje enako…. in ja, seveda bomo šli v Istro.

Hrvaška me ni videla že 15 let,pa še nadaljnih 15 me ne bo.Pa ne zaradi politike,enostavno je toliko lepših krajev po svetu….Velikokrat tudi za isto ceno,da o prijaznosti in gostoljubju ne govorimo.

Jaz itak nikoli ne hodim na Hrvaško na dopust. Grem raje recimo na Norveško, Korziko, Novo Zelandijo, Portugalsko, Francijo, VB…. tako, da nimam problemov s tem.

Mi gremo (kot vsako leto) na Hrvaško. Vedno se imamo lepo in še nikoli nismo imeli nobenih problemov, ker smo Slovenci.

Seveda, če greš u vukojebino v Bolgarijo z tovornim vlakom. Ista cena, ha ha ha. Edino. če te isis povabi na dopust.

Ah dajte no. Eni pa resno komplicirate. Kot, da bodo slovencem dol na dopustu pa nevem kaj naredili, ker imata državi medsebojne probleme. Ja itak. Lani sva bila za vikend v istri ravno nekaj dni po tisti delitvi meje pa ni nihče nič kompliciral. Briga folk zato. Politika je eno, folk, dopust….pa nekaj drugega.

Se več kot strinjam.
Jaz grem vsako leto v drugo državo na dopust. Uživam v tem, da raziskujem svet. Si ne predstavljam, da bi vsako leto ždela v isti državi, po možnosti na istem otoku, obali.

Brezvezno in brezpotrebno kompliciranje. Veliki vecini slehernikov na eni in drugi strani je ta cela zajfnica ze popolnoma odvec. Ampak je pa dober poligon za nabiranje poceni politicnih tock zato tudi ni pravega interesa, da se zadeva razresi. V tem primeru bi bilo precej politicnega netiva za spore namrec porabljenega s tem pa adijo pike na volitvah.
Seveda pa se na obeh straneh najdejo nestrpnezi in osebki z velikimi (predvsem virtualnimi) jajci, ki sirijo sovrastvo in nestrpnost.

Na hrvaško obalo grem kdaj pa kdaj za par dni, moji dopusti so na drugih destinacijah, sploh ne nujno na morju.
In za tistih par dni, če bo ravno tako naneslo, bom seveda šla tudi letos.

Glede na to, da so mi Istrijani že lani obljubili Perojski zaliv, bom šla spet z veseljem tja 🙂

Kje so ti lepši kraji?
Lahko se vi kar tolažite, ampak Hrvaška ima kar lepo morje, kot tudi klimo, pa še dovolj blizu je, da lahko greš večkrat na leto v lastni režiji. Vse oddaljene destinacije pa niso tako poceni kakor nakladate, pri čemer pa si ponavadi omejen na hotel, razen če rentaš avto… Indonezija ima recimo zame preveč vlažno podnebje, nerazvita področja itd., Španija ima neprimerno morje za plavanje… Ampak se razume, če greš izključno z namenom, da vidiš svet, je super, ni pa to ravno nek raj na zemlji…

Smo lani ob razglasu arbitraže bili doli na Pašmanu, pa ni bilo slišati kakršnih koli provokacij. Dalmatinci se za purgerje sploh ne zmenijo, ter jih je po komentarjih ob pogovoru o tej zadevi več za zaliv Slovencam kod Hrvatam. Če hočete mirni dopust je dalmacija zakon, otoki pa sloh. Če nejevolje ne prineseš sabo jo doli dobiš samo s provokacijami.

Draga Oleana,
Tudi mi smo se odločili,da bi radi videli še ka j več od hrvaške. A kaj ko sem čisto v temi…
Kam,kako,kakšne cene?
Bi mi bili pripravljeni svetovati v zvezi s tem? Vsaj kak namig, nasvet… bi mi zelo prav prislo.
Hvala vnaprej.

Tudi midva ne dopustujeva na Hrvaškem že leta, razen tu pa tam par dni, ker nama ni prioriteta dopusta ležanje na plaži ampak videti in raziskovati nove kraje. Italija, Francija, Španija, Grčija, Portugalska, tudi nekaj Nemčije, Avstrije … oziroma držav brez morja, včasih ob kakšnem jezeru.
Kar tako svetovati se pač ne da, če ne veš, kakšne počitnice si nekdo želi, kako daleč, kakšna sredstva ima na razpolago, kako želi potovati, kaj na počitnicah početi itd.
Meni idej nikoli ne zmanjka, žal za realizacijo zmanjka časa in predvsem evrčkov. 🙁

Bolj se ne morem strinjat s tabo.

Kar vprašaj.Mi hodimo po svetu razen Hrvaške že 15 let.

Od kje pa ti informacija,da ima Španija morje,ki ni primerno za plavenje.Španski otoki Malorka,Ibiza,Menorka in Formentera so evropski karibi.Tako čistega morja na hrvaškem ni!Turkizna voda 500 metrov od obale.Na hrvaškem je turkizna le en meter pol pa je temna.Preverjeno.

Zdaj pa še 1x preberi kaj si napisal/a in se zamisli, če to spada sem in če je to pisanje odrasle pametne osebe

Glede na to, da Dalmatince briga Zagreb, garantiram, da bo super dopust. Ker živijo od turistov, so prijazni in ustrežljivi.

https://campingcoto.wordpress.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close