Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice morje – hrvaška

morje – hrvaška

Letos nameravamo iti na dopust na Hvar ali pa na Mali Lošinj.
Če poznate kakšne apartmaje za štiri odrasle osebe in dva otroka.

Na Hvaru-Ivan Dolac vem za super apartmaje s klimami tik ob morju, kjer se lahko naročiš tudi na večerjo, ki je super, mislim, da je pa cena okoli 50 EUR na dan, nisem pa prepričana, vem, da je cena njihovega privat kampa (20šotorov max) 6 EUR na dan,…

poglej na http://www.ljeto.com odtipkaš kaj želiš in ti prikaže možne variante lp

Dea, točno to iščem!
Mi lahko, prosim, pošlješ podatke o apartmajih (priimek, telefon, morebiti kakšna slikca) na mmmp@email.si

LP

Agencija RELAX ima letos ful dober katalog z lepimi apartmaji po vsej Hrvaški obali.

Pokliči.

Dea, prosila bi te če imaš kakšne slikice od teh apartmajev, če bi mi jih poslala na vanja.moneta@gov.si.

Hvala in LP

Dea pozdravljena,

če ti ni odveč bi tudi jaz prosila enako kot moje predhodnice in sicer za podatke o apartmajih, lego in mogoče kakšno sliko na:pikolinka76@email.si

hvala in lp
pikicapokica

ne vem kaj vidite na hrvaškem – čudeže?

je kakšen junak med vami, ki si upa prepotovati objem slovenije

podgoren around borders – podkoren – 1300 km

dario cortese – objem slovenije !

je že pač tako , da v turizmu vladajo klišejo in storiti ni kaj.
posti se kar naprej ponavljajo , nobeden razen mene pa ne dela reklame za avtsrijsko koroško , kjer povprečen penzion v najvišji sezoni z podaljšanim zajtrkom ne preseže cene 30 evrov na osebo.

na hrvaškem za ta denar komajda dobite kakšnoluknjo v sezoni , običajne cene so česte manj kot teden dni od 50 – 70 evrov na dan.

tudi apartmaji so milo rečeno na hrvaškem odiranje. 50 evrov? za koliko oseb?
običajne cene apartmajev ne smejo preseči 10 evrov na osebo!
saj dobite samo namestitev!

sa ne govorimo o turistični taksi na hrvaškem , 1 evro.in še zavarovanje.celo v avstriji, ki je turistično najdražja v evropi z izjemo skandinavije so manjše!

plačevati od 50 evrov naprej na dan da se lahko plava v morju z največ 25 stopinjami / povprečje 21 /

med 100000 ljudi !

je to dopust?

v 7 dneh , ki sem jih preživel v kranjski gori , sem v 5 dneh hribolazenja / 25 ur hoje /
srečal na planinskih poteh

10 planincev in turistov !

toliko se jih sreča na hravaškem v sezoni v 10 sekundah !

Če je nekdo pripravljen plačati 50 evrov na dan za najem apartmaja na Hrvaškem je ali bogat ali pa hudo umsko podhranjen (lahko tudi oboje), vsekakor pa mu je dopust nujno zlo. Saj se zgodi, da včasih kaj preplačaš, toda pri polni zavesti in to vnaprej, lepo vas prosim.

Lordwales, itak si spet brcnil v temo, ker te ni nihče spraševal o mnenju za dopust na Hrvaškem. Če ljudem paše it na Hrvaško obalo, naj grejo, tudi jaz komaj čakam, da grem, pa vedno najdem dober apartma za dve osebi od 25-30 evrov. Pa ne nakladaj o cenah pri nas v Sloveniji ali pa na avstrijskem koroškem, ker so pri nas prav taki oderuhi kot pa povsod drugod. Poglej cene naših toplic ali pa recimo apartmajev in hotelov v Bohinju, Bledu ali Kranjski gori. Da ne govorim o kakšnem Portorožu. Kar se pa tiče naših planin, ko bom srečevala na njihovih poteh cele gruče turistov, v hribe ne bom več hodila. Na morju se pa da najti samotne kotičke kjerkoli, to bi tudi ti lahko vedel, če si že tako turistično podkovan. Pa še to, govoriš o penzionu na avstrijskem koroškem in sicer o ceni za nočitev in zajtrk-30 evrov. A naj bi bilo to ugodno al kaj???? Dej no. Če pa jaz plačam julija za apartma na Hrvaškem 30 evrov za dve osebi naj bi bilo pa oderuštvo? Če boš peljal svojo boljšo polovico v ta penzion boš s kosilom in večerjo in raznimi pijačamii zapravil čez 100 evrov na dan, jaz pa v apartmaju za dve osebi največ 50. Tako, da me nisi prepričal, prazne marnje.

Mi smo šli lani na morje v Italijo, komaj kakšnih 100 km čez mejo. Najbolj mi je bilo všeč to, da ni bilo nikjer nobenih Slovencev, v bistvu pa smo bili tako blizu. Cenovno je bilo pa verjetno bolj ugodno kot Hrvaška. Me že malo skrbi, ker naš otrok (4 leta) še ni bil nikoli na Hrvaškem, pa zelo veliko potujemo.

Vanja sprašuje :
Letos nameravamo iti na dopust na Hvar ali pa na Mali Lošinj.
Če poznate kakšne apartmaje za štiri odrasle osebe in dva otroka.

Ostali pa nakladate vse mogoče in nemogoče . Če ne znate odgovoriti na njeno vprašanje raje svoje mnenje zadržite zase ali ga napišite v vtise . O tem kakšni in kdo so njeni gostitelji na dopustu si bo najboljše mnenje ustvarila sama , pa tudi če bo to vam ostalim všeč ali ne .

Točno tako. Vsak gre na dopust tja, kamor hoče, po svoji želji in za svoj denar. Če lahko damo kakšen nasvet, ga dajmo, drugače pa svoje mnenje, če nas ni nihče prosil zanj, obdržimo zase.
LP!

Hvala bogu, da imamo tako različne želje in destinacije. Oproščam se za opazko, toda, kadar je vprašanje denar, se mi oči odprejo na široko, zaradi sebe ali kogarkoli drugega, in si ne morem kaj, da ne bi vse pretehtal, če že imam možnost. Torej, 811, naj bo forum širok kolikor se le da, in naj vsak izlušči sam, kaj mu prav pride in kaj ne. Skoraj vsak popotnik razmišlja tudi o denarju, cenah, vrednosti itd, in po tem tudi sprašujejo. Verjetno pa odgovori, taki ali drugačni, koristijo tudi drugim, ne le tistemu, ki je vprašanje postavil. Tu se pač naj ne bi šli 2×2=4, temveč si dajali nasvete in izmenjavali izkušnje, draga jesenka, če vse tako boli, zakaj se potem sploh javno izpostavljati.
V vsaki agenciji boš vse zvedela. Kaj res?

Jesenska, ne jesenka. Nekdo je vprašal za informacije, ni pa prosil za žaljivke (umsko podhranjen). Če želiš dati kakšen nasvet ali mnenje, ga daj kulturno. Pa brez prepirov, prosim in lep pozdrav!

Joj se pustite sprovocirat… In to Lordu, ko že vrabci čivkajo kaj bo napisal!!! Tak post se ignorira, ne pa da se pol vsi razpišete na to, da ima ja še več energije za naslednjič.

Pozdrav !

Ivan Dolac na Hvaru ni slaba izbira. Bojim pa se, da taksna reklama na netu povzroci, da bo le se vec turistov navalilo v ta kraj. Ker ze nekaj let letujem tu, lahko upraviceno trdim, da je samote in mira vse manj. Zal. Ko bom imel pol kufer bom storil kot ze nekajkrat do zdaj. Iskanje nove lokacije za prezivljanje dopusta. Le kje so casi ko je bil Vis oaza miru ? Po odprtju otoka za tujce pa sem cez nekaj let zbezal na naj turisticni otok – Hvar. A mi je tudi tu uspelo najti miren koticek, ki pa izgleda ne bo vec dolgo.

Uspesno iskanje mirnega koticka na “nasi” obali.

p.s.
Tudi izven hrvaskih teritorialnih voda (Grcija, Italija, Korzika . . ..) se najdejo mirni koticki. Pa se “vzhodnih” sosedov ni toliko.

lp motorist

Imaš popolnoma prav. Toda, zgodi se. In včasih je prav dobro, da se zgodi. Predvsem zato, da vidiš, kako se da besede premetavati, kako z mislimi opletati in videti, kako malo tolerantnosti je med nami.

zanima me, kje v Italji ste bili, ali ste šli preko agencij, in kakšna je bila cena.

Hvala.

Sorry, se strinjam z vojcem – če sprašujem za apartma v določenem kraju, se mi zdi zelo fer, če izvem, da je cena oderuška in se da kje drugje ceneje letovati. Konec koncev je treba prištet še gorivo in plačila trajektov + hrana. Mislim da je to res absolutno preveč. Poznam namreč preveč znancev, ki jih ne premakneš z hrvaške obale, potem pa vsako leto še tri mesece kritizirajo vse po vrsti…..

Jaz pač ne grem, ker me druge destinacije bolj navdušujejo in za malo več denarja dobim bistveno več.

Pač vsak po svoje. Tudi če bi jaz spraševala za neko xy destinacijo, bi bila zelo vesela opozorila – pa je to lahko Culokafrija.

Svizec, ne se sekirat – moj otrok ima 10 let, pa še ni bil v Savudriji. Bil pa je v Italiji, Avstriji, Nemčiji, Grčiji, Bolgariji in v Kranjski gori ( bravo Lordy – ne daj se )

Pozdrav !

V Italiji sem bil eno leto v Tarantskem zalivu. Manjsi kraj s kampom z imenom Olivia (ce se prav spomnim ?). Enkrat pa na severu Sicilije. Zal se imena kraja oz. kampa ne spominjam vec. Nekaj let je ze tega. Do sedaj sem samo enkrat izbral agencijo za dopust. Niso me ravno naplahtali, vendar je vec adrenalina, ce gres in si sam na mestu samem izberes lokacijo, kjer zelis preziveti dopust.

lp motorist

vsaj nekdo , ki se strinja z mano.za dopust in stroške v vezi z njim se odločamo : PI POLNI ZAVESTI !

utrujnost pride nekako šele čez 2 tedna po dopustu.takosem sesut , da se mi niti cd za učenje angleščine ne da vtaknit v pogon.malo bom še pogledal na forumu in odklop!

namesto da bi bili apartmaji na hrvaškem najcenejši , so najdražji.staro pohištvo – umazanija – neprijaznoost – uazane plaže – gužva !

je pa res, da so tudina hrvaškem kraji kjer je sve po evropsko , ni gužbe , se da uživat !

50 evrov na dan za aprtma je absolutno odiranje !

prepričal? prepričane?

15 evrov je klasika , vendar praviš apartma! brez zajtrka ?
postavil sem najvišje cene v warmbadu na avstrijskem koroškem , imam katalog , in penzion ki sem ga navajal ima cene okoli 15 evrov na dan.enako kot na hrvaškem / sicer so take ponudbe redke /le da je v mojem primeru zajtrk vključen.navajal sem ceno za podalšan zajtrk , kar pomeni da ješ lahko 2 in pijača cel dan.če dodamo še visoko sezono potem je 30 evrov.

spet smo pri problemu , kaj vidite na hrvaškem?
– beton
-gužva
– smeti
– hrup
– nacinalizem

rek , da v sloveniji in avstriji odirajo , je izrek.v moji turistični vasi je še vedno najvišja cena v visoki sezoni 20 evrov – v večini primerov 15 -18 evrov .podobno je v warmbadu , nekateri so tudi dražji , če pa greste na osojsko jezero , se cene spuščajo proti 10 evrov na dan.povprečje je 15 evrov !

takih odstopanj , kot v tržaški provinci ni v sloveniji ne v avstriji. ** hotel v barkovljah 10 evrov z zajtrkom , privatne sobe v trstu najmnaj 50 evrov.zajtrk vključen.

razlagaš o 20 evrih izvenpenzionske porabe!

pomisli.zdravilišče warmbad je 3 km od centra beljaka , 1 km od spara.dobro je znano kakšne so cene v sparu , v restavracijah okoli beljaka in mcdonaldsih v centru je kosilo največ 10 evrov !

zdaj smo pri 10 evrih , zajtrk imamo za okoli 15 evrov , 10 evrov ki manjka do 50 pa se lahko porabi za celodnevno kopanje v termah warmbad / temperatura notranjih bazenov 30 stopinj , zunanjega 25 stopinj , hitra reka , 3 jakuziji z po 32 stopinjami in 15 tobogan.

če pa vam ni do kopanja , je nešteto sprejalalnih poti okoli zdravilišča , vodo dobite izvirsko zastonj , vspon na karavanke je tudi zastonj , do vznožja karavank pa stane avtobus v obe smeri največ 5 evrov !

ostanek 5 evrov lahko porabimo za 3 čaje in 3 milka čokolade !

MUZEJI , VSE KAR PELJE PO KOLESIH , TIRIH IN VODI , 14 DNI :

CARTEN TOURIST CARD ZA NAJVEČ 30 EVROV !
TUDI MANJ ČE OSTANETE VEČ KOT VIKEND / POGODBE Z PONUDNIKI PRENOČIŠČ /
V DOLOČENIH PRIMERIH /ČE OSTANETE 1 TEDEN IN VEČ / TUDI ZASTONJ !

vam to nudijo hrvati ?
na rivieri je najcejše kosilo 30 evrov , celo v centru kranjske gore ne presega 8 evrov.hrvaška riviera razen v velikih mestih ne pozna mcdonaldsov ,

HRVAŠKA JE PREDRAGA !

ZAKAJ VOZITI 500 IN VEČ KM , ČE STE V POL URE Z VLAKOM IZ JESENIC / VSAKE 3 URE ČEZ DAN / V WARMBADU ! 10 KM OD BAŠKEGA JEZERA / KOPANJE ZASTONJ / 15 KM OD OSOJSKEGA JEZERA , 3 KM OD CENTRA BELJAKA IN 7 – 10 KM OD KARAVANK.

DOBRAČ JE TAKO IN TAKO HIŠNA GORA , ČE VAM TO NE ZADOŠČA , JE NA VOLJA OSOJŠČICA / OBA 2 TISOČAKA / ČE PA ŠE TO NI DOVOLJ SO NA VOLJO ŠE KARAVANKE , JAME , ZDRAVILNI IZVIRI , SAMOTNE GORSKE VASI , KMETIJE , ŠKOCJAN , BEKŠTAJN , ROZENTAL , SKOK NA TROMEJO , MINIMUNDUS ZASTONJ IN PIRAMIDA KOGEL TUDI.

CELE DNEVE SE LAHKO VOZITE PO VSEH JEZERIH , ZA PREVOZ PO KOLESIH INN TIRIH NE PLAČATE NIČESAR.

tako da prej omennjeih 5 evrov lahko brišete.

če investirate 30 evrov !

vam brati hrvati za vašo investicijo to dajo.

oni se spoznajo samo na beton in zidanje nnovih apartmajev.

na koroškem je betona le za vzorec.

pa nikar ne nosite kart na koroško.boljše boste dobili v svakem turističnem biroju , tudi kopanja v warmbadu vam po poteku 3 ur / 8 evrov / če greste pol ure čez v večini primerov ne bo terba doplačat.

in če vam še to ne zadošča , se zastonj odpeljete v bad blaiburg .terro mistico si bsote z carten tourist card ogledali in doživeli za drobiž !

kosilo z eno glavno jedjo , juho in radensko in neomejeno količino kruha

15 evrov !

kaj dobite na hrvaškem v restavracijah ob obali za 15 evrov ?

sardele in njihovo vodo sveti rok

hvala lepa , hrvaška.

Ligano apartmaji so bili od 20 evrov naprej za 4 osebe. Obupno drag je samo avgust.

logično.hoteli v gradežu imajo v povprečju / do *** / cene 15 – 30 evrov /
v najvišji sezoni !

starka v lubenicah /cres / vam za sobo brez kopalnice računa 15 evrov !
apartmaji z starim pohištvom in skupno kopalnico imajo prav tako ceno 15 evrov !

izvolio !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close