Morje, dopust, september
Prav po MONOVSKO ste reagirala na tujino. Če bi uporabila malce pameti bi vedela, da naš Jadran za nas ni tujina in nismo vezane na strogo Slovensko obalo.
Ta video Umaga je res lep, nismo bile še tam in bomo vzele za možnost. Kvarner bi nam bil tudi blizu, res pa ne poznamo hotelov zato bomo morale brskati po ponudbah. Ali je bolje iti preko agencije ali v lastni rezervaciji?[/quote]
Hotel je dober(po pripovedovanju).Izgleda lep, blizu morja, s svojo plažo, okrog veliko zelenja, sprehajalnih poti, pa vlakec v Umag (sicer je peš dobrih 20 min). Vožnje do Umaga ni veliko- od kjer koli štartate. Kakšen dan lahko greste na fish picnck z ladjo (prirejajo jih,če je vreme, do sredine sept.), en dan na izlet po notranjosti (lepa majhna mesteca).[/quote]
Umag je že fajn, vreme je pa vprašanje.
Hotel je dober(po pripovedovanju).Izgleda lep, blizu morja, s svojo plažo, okrog veliko zelenja, sprehajalnih poti, pa vlakec v Umag (sicer je peš dobrih 20 min). Vožnje do Umaga ni veliko- od kjer koli štartate. Kakšen dan lahko greste na fish picnck z ladjo (prirejajo jih,če je vreme, do sredine sept.), en dan na izlet po notranjosti (lepa majhna mesteca).[/quote]
Umag je že fajn, vreme je pa vprašanje.[/quote]
Lanska izkušnja? Jaz sem bila lani v Umagu zadnji teden septembra. Morje toplo za kopanje, zunaj tudi toplo. Krasen teden je bil.
Če bi bil pa dež, bi bilo pa drugače :((.
Jaz sem lani konec avgusta začela po netu iskati destinacijo in če se prav spomnim, sem na Odklopu našla Krf, 1 teden, letalo z Brnika, no name hotel/ ruleta.
Mislim, da je bil organizator Relax, cena pa okrog 260 eur/os., polpenzion.
Presenetljivo dober hotel, odlična hrana, vreme – eno dopoldne se je malo kisalo, sicer pa toplo, voda zelo topla. Plaža je bila čez cesto, 20 m od hotela.
Hotel je bil sicer bolj na severu otoka, vzela sva avto in celega prevozila.
Sva tudi midva upokojenca, v istem hotelu sta bila tudi še 2 Slovenca – upokojeni par.
Onadva sta pa vzela avto se mi zdi da samo za 2 dni, sta se pa peljala v glavno mesto z avtobusom, šla sta tudi na vodene izlete v Albanijo, na Paxos in Antipaxos ( meni so se izleti zdeli precej dragi). Aha, pa še: rentanje avta je tudi kar drago, za 6 dni sva plačala 200 eur.
Krf je lep, zelen, blizu (manj kot uro in pol z letalom), edina slaba stvar so ob kantah in kontejnerjih nakopičene smeti.
Sem bila že marsikje po svetu, pa mi je bil Krf res kar všeč, pa še poceni.
Umag je že fajn, vreme je pa vprašanje.[/quote]
Lanska izkušnja? Jaz sem bila lani v Umagu zadnji teden septembra. Morje toplo za kopanje, zunaj tudi toplo. Krasen teden je bil.
Če bi bil pa dež, bi bilo pa drugače :((.[/quote]
No, različni smo si, ampak meni nočne temperature od 8-12 niso fajn za morski dopust, pa čeprav je potem čez dan 22-24 stopinj.
Mi smo šli teden prej kot ti in precej bolj južno, dnevne temperature kako stopinjo višje, zato pa nočne 18-20, čudovito. Morje je bilo pa lani mrzlo že v avgustu, kaj je zate toplo, ne vem, ampak že na jugu se marsikdo ni kopal, ker mu je bilo morje premrzlo.
Glede septembra v Istri je pa tako, da imaš lahko konec septembra lepo vreme, lahko pa 1. septembra dež in 12 stopinj. Doživeli smo že oboje. Pa tudi kopali smo se že aprila in novembra ali pa se nismo kopali julija in avgusta.
Če bi bil pa dež, bi bilo pa drugače :((.[/quote]
No, različni smo si, ampak meni nočne temperature od 8-12 niso fajn za morski dopust, pa čeprav je potem čez dan 22-24 stopinj.
Mi smo šli teden prej kot ti in precej bolj južno, dnevne temperature kako stopinjo višje, zato pa nočne 18-20, čudovito. Morje je bilo pa lani mrzlo že v avgustu, kaj je zate toplo, ne vem, ampak že na jugu se marsikdo ni kopal, ker mu je bilo morje premrzlo.
Glede septembra v Istri je pa tako, da imaš lahko konec septembra lepo vreme, lahko pa 1. septembra dež in 12 stopinj. Doživeli smo že oboje. Pa tudi kopali smo se že aprila in novembra ali pa se nismo kopali julija in avgusta.[/quote]
Morje na jugu se kasneje ogreje (spomladi), jeseni pa prej ohladi. Ne vem, koliko je logično, a take izkušnje imam. V Umagu sem bila konec septembra. Morje je imelo 23, kakšen dan 24C. Meni je to dovolj. Smo si pa različni. Poznam ljudi, ki ne gredo v vodo, če ni vsaj 25C. Jaz grem že pri 21….samo zmočit se. Idealna temperatura mi je 24-25.
Forum je zaprt za komentiranje.