Najdi forum

morje dalmacija

Kje v Dalmaciji ste najlepše dopustovali? Da je res čisto morje in ne prevelika gneča na plaži (ne skalnata ali betonska plaža). Iščem ideje za dopust, saj se mi ne sanja, kje začeti iskati 🙂

Meni je bil bol brac fajn… na zl ratu smo se kopali sredi sezone…je bilo ljudi, ampak nikol tak grozno zguzvano, se mi zdi, da se na plazi prav porazgubijo vsi tako da ni taka guzva… brela pa baska voda je tudi zelo lepa…ampak tam sem bila maja, tako da ravno ne vem kako je z guzvo sredi sezone

Pirovac

Murter je meni zelo všečen.

Murter 🙂 Se mi zdi da tam ni nikoli preveč gužve…

Gneča!

Gneča![/quote]
V našem narečju se uporablja beseda gužva! Pa smo daleč od HR meje, mimogrede 🙂
http://www.fran.si/iskanje?View=1&Query=gu%C5%BEva
http://www.fran.si/Search/File2?dictionaryId=195&Name=zadrecki%20253.pdf

Gneča![/quote]
ti pa moraš bit zateglo bitje… pejt mal na dopust, da te mine težnja po iskanju dlake v jajcu.
p.s.: tole je prostočasni forum in veliko pišemo pogovorno, narečno – tudi slovnične napake se najdejo- pa se da bistvo povedanega vseeno razbrati.

Meni je pa top Hvar, sploh če iščeš apartma, je na Hvaru kar nekaj uvalic z apartmaji tik ob morju, a je tako malo hiš, da ni gneče (joooj, babe zafrustrirane!). Imaš pa betonirane plaže in skalnate, pa v vsaki uvali je en del s prodnato plažo. Mene je Hvar očaral.
Za Hvarom seveda Korčula.
Potem pa Vis, Ugljan, Murter, v glavnem otoki, pa da niso ravno Krk, Pag in Rab (nič nimam proti, so lepi, ampak polni Slovencev)

Glede na to koliko sem ze prejsnja leta in letos pa tud zdaj v tej temi slisala pohval o murterju je se mene zamikalo tja it…se nisem bila. Drugace pa na Hvar je lep ja, samo je meni potem brac malo bolj vsec Bol mi je lep. Nisem bila se pa na Visu, pa ga tudi hvalijo.

Preizkusila sem veliko jadranskih otokov….ampak čez Vis ga ni. Mir, nepokvarjenost, tudi v najhujši sezoni ni hude gneče. Meni daleč najlepši otok. No. Mljeta še nisem obiskala…je pa v načrtu.

Strinjam se z zgoraj zapisano destinacijo- Bol. Tam se mnogi leta in leta srečujemo in smo vanj zaljubljeni. Omogoča razgibane, aktivne, ležerne počitnice s plažo na Zlatnem ratu, ki pa ni edina- najdeš številne manjše plažice z veliko sence, čisto vodo,…

Pakoštane, Pirovac! Solidne cene v gostilnah, trgovini

mene pa zanima na katerem otoku ni Italjanov oz. jih je tako premalo da ne zganjajo hrupa, hvala vam…

Vsak kraj ima nekaj kar te pritegne ter nekaj kar te odvrne. Hodili že kar po nekaj destinacijah, pa naše mnenje čez otok ga ni. Da najdeš v kakšni umirjeni vasici, čisto na plaži ter domačini, kateri
te po nekajkratnem obisku spoznajo in sprejmejo lepše kakor doma nastanitev si zadel terno. Vspostaviš nekakšno prijateljsko vez, ti ni da menjaš lokacijo. Tako se je zgodilo nam, pa smo se ustalili že peto leto. Mi smo smo se našli na Otoku Pašman v vasi Ugrinic, lokacija res 1A, cene primerne, ni neke gužve, v glavnem nam odgovarja. Je pa takole, če spoštuješ si spoštovan, če si pozitiven te večinoma takšni obdajajo, je pa težava če iščeš kar ni mogoče najti! V Dalmaciji so res večinoma ljudje na mestu razen Hrvatov, kar pa rečejo tistim kateri niso iz Dalmacije in jih tudi sami dalmatinci ne marajo!

Odvisno kako daleč ste pripravljeni potovati.
Če želiš res lepo morje, manj gneče na plaža, potem moraš gledati otoke od Splita naprej. Brač, Hvar, Korčula, Vis, Mljet, Lastovo. Je vse skupaj predvsem zaradi poti dražje, vendar je zato toliko lepše.

- - - - - [url]http://naoff.si[/url] - Gremo na off je spletni blog, ki je namenjen vsem, ki radi odkrivate nove kraje in iščete ideje za vaše počitnice!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close