Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Morje 2018 Đerba

Morje 2018 Đerba

Fant si letos zeli na morje na đerbo, ker se ni bil v tuniziji. Jaz sem v tunizija ze bila pred 8 leti. Sicer na celini. Natancneje v monastirju. V hotelu, ponudba, soba, hrana… to mi je bilo vse vsec. Ko pa smo sli s skupino s taxijem v mesto se mi je tunizija kar malo zasrala. Umazanija, nadlezni trgovci, fehtarjenje s strani malih otrok. Saj so me takrat opozorili na vse to. Ampak ko to dozivis na lastni kozi je drugace. Sodelavka, ki je na đerbi bila ze 2x, pravi, da na otoku ni tako kot na celini. Da je đerba glede tega boljsa. Zdaj pa ne vem. Full bi sla, po drugi strani, pa ko se spomnim… Tisti, ki ste bili na đerbi, kako je? Prosim za kaksno izkusnjo

Na djerbi je gnilo. Tam so povsod nasrani otroci ki fehtarijo za denar, povsod revni ljudje, smeti, umazanija da ne govorim zanemarjenih ljudi. Ena navadna revscina in ciganjarija. Pripirocam obvoz od djerbe

Mene ta del Arabije bolj kot umazanija, vsiljevanje, prosjačenje in turjenje kiča v prodajo za vsakim vgalom turističnih predelov skrbi zaradi terorizma. Pa sem popotnik, velikokrat po svetu. Samo zdaj ne bi ravno tja rinil.

Na djerbo hodijo samo revezi in cigoti. Tam dobijo prijatelje in skupaj fehtarijo za denar po cesti.. Toliko za info pa lep dan se naprej, ti ciganka prokljetaaaa

Tam je veliko cefotov (čefurjev), ki okradejo ljudi da pridejo do denarja. Pazi na mobitel in denarnico, da ti jo cefurji ne spizdijo, gnoji eni.

na djerbi živi gizmo ;D hahahah

Bila na Djerbi dve leti nazaj in tudi na celini v Tun. in meni ni vsec ne na Djerbi in ne na celini, ampak bolj zaradi plaz. Na Djerbi je bilo takrat cel avion slo in hr, ampak nihce pa ni jamral, da so mu kaj ukradli in vecina je bila zelo navdusena. Osebno mi je bolj vsec v Egiptu in Turciji, ker lani sem placala v Eviptu 5 *all v avgustu teden dni 450 eur in vse mi je bilo zelo v redu.

Lani sva bila z osemletnim sinom na Djerbi. Nikjer nisem opazila, da bi fehtali. Več jih je v Ljubljani. Taksiji so super, poceni, in sva sama hodila po otoku. Res je, da je več smeti kot v Sloveniji, a to vzamem v zakup. En dan sva šla s slov agencijo v notranjost k Beduinom, kulise Vojne zvezd, v Sahari jahanje kamel in to je bil eden mojih najljubših izletov.

Meni še na misel ne pride, da bi šla v katero od teh dežel na morje. Zame morje nikoli ni samo plaža, ampak tudi ogled okolice, znamenitosti. Tu je pa revščina in ciganija v okolici. Saj je cel kup variant v Španiji, Italiji, Grčiji, Portugalski….

Antilopa, ti si luzer

Antilopa, ti si luzer
[/quote]

Se je javil ljubitelj “džamahirije”. :)))

Če misliš, da mora biti v tujini vse tako kot je doma, kokakola, dunajc, burger in evropejsko življenje, ostani doma! Pojdi v Portorož ali Umag. Če bi se rada kje drugje preseravala, žal nimaš dovolj denarja, da bi to izpeljala.

Vsak nov kraj je zanimiv, ker spoznavaš nove kraje, tudi če je revščina, je toliko lepše ko prideš nazaj v Slovenijo.

V tople kraje se hodi npr aprila ko je tukaj še premrzla voda za kopanje.

Če ste nudisti potem potujete v kraje s nudistično ponudbo.

Bila sem ene 12 let nazaj, odlično, super plaza, hotel, kamele smo jahali…Ce bi bile razmere boljse, bi se sla, ampak mi ni ravno za hodit na tisti konec, kot tudi egipt ne itd..

Ne dajem svojega denarja državam, ki podpirajo mešetarje z migranti in ekstremiste.

Bila sem pred par leti. Odvisno je od tega, kaj od dopusta pričakuješ. Plaže so lepe, peščene, arabci taki, kot povsod drugje; bolj ali manj vsiljivi. Največ se dogaja v hotelu, mislim, da ima vsak hotel animacijski program, zvečer so dokaj zanimive predstave s fakirji, čarovnik, plesaklami…
Imaš pa tudi nekaj stvari za pogledat. Spomnim se tipične njihove vasi, hiš z obrnjenimi okni na dvorišče, da slučajno ne bi kdo videl njihove ženske, farme krokodilov pa še kaj.
Čisto v redu, ampak vsekakor ne ena mojih najljubših destinacij.
Seveda pa moraš kriterije za čistočo malo spustiti.

Malo sicer pretiravam, mogoče je tvoj fant simpatizer islama, pa si zato želi v Tunizijo, mnoge ljudi ne vleče v te države in gredo na morje na Hrvaško, Grčijo, … imaš v Evropi dovolj možnosti.

Tak kot imaš način razmišljanja, tam te vleče.

Sem bila cca 20let nazaj pa vidim, da je še vedno isti drek. Me tam več ne vidijo! Umazano, smrdi, nikakvo. In Turčija isto.

Moški pa grozno vsiljivi! Isto v Turčiji! Vsi bi se dotikali, če je le imel priložnost me je za roko grabil…Za bruhat!

Nikoli več tja! Ni vredno. Če vso revščino in smrad in umazanijo odmislim, je pa tisto dotikanje višek najslabšega! In nisem bila sama ali pa samo v ženski družbi, smo bili pari. Naši fantje zraven. Pa unih kretenov prav nič ne moti.
Pa so nas naši fantje obkrožili, in stalno imeli na sredini. Po parih dneh, punce nismo več želele ven iz hotela, ker je bilo enostavno too much. Da sem pa “zaprta” v nekem hotelskem resortu na njihovih “igrah” pa animacijah in teh bedarijah, se mi zdi pa škoda denarja.

Saj zato nekatere ženske tja silijo, ker so tako željne pozornosti. Hvala za tako vsiljivost. Meni so bili tudi v Grčiji preveč vsiljivi.

Sem bila, pa nisem videla ne umazanije, ne ciganov, ne fehtačev kot pravijo verjetno tisti, ki so nevoščljivi. Hotel v katerem sem bila je bil urejen, prav tako njihova zasebna plaža. Mene je motilo to, da v bistvu nimaš kam iti peš, je bolj puščava, tako so mi ostali le organizirani izleti ali taxi. Hrana je bila tudi samo njihova, nič evropejskega.
Veliko bolj mi je bilo všeč celinski del in sicer novi del Yasmine Hammamet.

Tudi mi z druzino se ravno te dni odlocamo za poletni dopust. Mi smo tudi gledali djerbo, ker je komaj 400€ na osebo. Vse vkljuceno. Raje bi seveda sli v turcijo ali egipt pa ne najdem ponudbe za nas 4 izpod 1900€. Otroka sta ravno toliko stara, da ze placamo polno ceno tudi zanju. Pri nas pride v postev samo mesec avgust (ki je pa najdrazji), ker moz drugace ne dobi dopusta.

Se vidi, da si občasna turistka po sili razmer :))))

Dotikanje pri njih je del prodajalskega pristopa ( pa naj bo prodaja “stvari” ali pa seksa). Enako se dotikajo na Tajskem….. Samo tam je ravno obratno – Tajćice hvataju moške…… za roke, trebuhe, denarnice 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=DidAqrqtAkU

Letos agencije Tunizijo ful agresivno tržijo – ker ne gre v promet. Ni u ludilu!

Če nisi izbirčen glede hotela, se tudi v Grčiji dobi poceni aranžmaje. Samo mogoče ne ravno all-inclusiv. 14 dni za 2000 evrov na družino se najde.

najprej se moraš vprašat, kaj od dopusta pričakuješ in ko kamorkoli greš, če si bolj občutljive sorte, moraš vedet kam točno greš … navade, običaji, način življenja …

arabski svet je drugačen od našega in kot vidiš po mnogih odzivih tukaj, ljudje niso imeli pojma kam so sploh prišli, potem jih pa motijo reči, ki ti v njihovem svetu na najboljši način popestrijo dneve in odprejo vrata v njihov način življenja.
ko greš po bazarju te prodajalci ustavljajo, barantajo s tabo, vabijo na čaj … sprejmi to in uživaj, ker vse to je za njih del vsakdana, način prodaje … ne da so se zapičili točno vate in te želijo prešlatat … res neumne reči berem tukaj 🙂
ko greš na podeželje imaš sabo kakšne sladkarije, otroci so res hvaležni za njih in na ta način navežeš stik, izveš marsikaj, izkušnje pa čudovite.

Jaz si sicer tunizije ne bi izbrala kot poletni dopust, ker je v sezoni prevroče in potem si ne moreš pogledat delov države, ki te zanimajo. Bila sem tako na Djerbi, kot na celini, prepotovala večino zanimivih delov države in nimam ene slabe izkušnje za povedat. Prvič sem bila tam leta 92, tudi z majhnimi otroki smo bili, vedno zelo prijetno.
Videla sem tudi nekaj drugih arabskih držav in povsod je bilo super, nikjer slabih izkušenj, ampak jaz si teh držav ne bi izbrala kot poletne počitnice, to so države za potovanje, odkrivanje drugačnega sveta, če te to seveda zanima.

če ti je bolj blizu zahodnjaški način, pa še vedno lahko izbiraš med evropskimi državami v sredozemlju ali Kanarske otoke, plaže so na tem delu precej lepše, kot v arabskem svetu.

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Glede na tvoj komentar o državi, dvomim da bi ti bil otok všeč.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close