moram jamrat
Spet so ti dnevi ko imam pms in čakam in čakam , da se mi zlije ta kri ven. Sem sitna, težka sama sebi in vidim vse črno in grdo, smotano. S nobeno stvarjo nisem zadovoljna. Sem kot ena taka razvajenka iz filma.
Bogi moji bližnji me imajo poln kufer, ker nisem to jaz. Postanem tiha in še kar rečem je bolje, da bi bila tiho. Smotana na kubikkkkkk grrrrrrrr.
Komaj čakam, da gre ta hudič ki me obsede ven iz mene. Zamerljiva, cmerava, žalostna, grda, neprijazna hudičevka postanem. Čakajo me prekrasni dnevi in ne čutim nobenega veselja, ker mi ta pms zamegli um.
Kako naj si pomagam ne vem. Motim se s delom, delam, delam… ko me kdo kaj preveč vpraša pa nemalo, da ne eksplodiram.
Bog mi pomagaj.
Hej, tudi jaz se podobno obnašam. Pa sem se res zelo presekirala zaradi tega. Ampak kaj naj. To je del nas…še najlažje je, če to sprejmemo mi in naša okolica. Pa zakaj v resnici ne bi smeli biti tečni tri dni na mesec?? Zakaj? Jaz po vseh teh letih še vedno ne vidim pametnega razloga za to. Tako kot naši partnerji in okolica sprejemajo pozitivne strani naše ženstvenosti, naj sprejmeo tudi te ne najbolj luštne…Predvsem pa moramo s tem razčistiti same.
prehrana od sredine do kraja menstruacije
ne jesti:
mlečne proizvode, meso, posebno rdeče, jajca, posebno rumenjak, rafinirana olja, posebno margarine, rafinirane ogljikove hidrate, posebno kekse, beli sladkor, krih, pecivo iz bele moke, slane jedi
Obvezno jesti:
hrano bogato z vitaminom B6 (banana, kvas, pšenica, kikiriki, lešniki), B12 jetra, vitaminom C (paprika, šipek, hren, čebula, zelje), vitamin E (pšenični kalčki, olje pšeničnih kalčkov, orehi, mandlji), hrano bogato s kalijem in magnezijem (integralna žita, integralni kruh, pecica, ovsene kosmiče, listnata zelenjava), soja, ki je bogata s kalijem in magnezijem saj vsebuje naraven estrogen in pomaga pri hormonskem neravnotežju, hrana, ki vsebuje omega 3 mastne kisline, (skuša, losus, sardina)
Vzrok in rešitev, vsaj meni je 100 % pomagalo, pa le nekaj eur stane ..
http://www-krscanske-knjige.blogspot.com/
Forum je zaprt za komentiranje.