moram deliti veselje tudi z vami
Šla po Jakobovi poti…nova odprta veja od Madžarske meje do Ljubljane. Kobilje – Dobrovnik – Ormož – Ptuj – Ptujska gora – Špitalič – Kartuzija žiče – Galicija – Špitalič v Tuhinjski dolini – Kamnik – Hraše – Stanežiče – Ljubljana.
Pot ne pelje po glavnih cestah, gre po hribčkih gor in dol, tako, da ja, je kar nekaj vzponov. Seveda ne visokogorskih:), toda od Žovneka, Vranskega do zg. Tuhinja je bilo menda kar 1260 m višinske razlike.
Dober trening za španski Camino, ki bo tudi nekoč na vrsti. Pa tako pravijo, da so Slovenske veje Camina težje kot španske.Bom videla-nekoč. 😉
He, he, takih opazk sem že navajena. Samo,da si ti srečen ko si tole dal ven, sem tudi jaz.
Veš, vsi bi mi posodili bicikel, pa ne moreš verjeti, celo avto imam—samo kako, to mi razloži, kako naj z biciklom vozim po pešpoteh. Da bi ga nosila je pa precej težji kot nahrbtnik. 🙂 Bom raje kar hodila, pa se teden pozneje veselila. Lahko pa me ti spremljaš na kolesu na naslednem podvigu. 🙂 Pa še svoj nahrbtnik ti z veseljem namontiram gor, da ga voziš.
Mejl kar.tako.pomoc@gmail.com. Sem malo prečekirala pa Ogrska veja slo poti še nima čisto izdelanih nasvetov, kot tista iz Zagreba. Ravno zato kak nasvet o prehrani, prenočiščih itd. prav pride.
Očitno z zelo dobro kondicijo, večina hodi dalj časa. In z veliko srečo, da je ostal brez žuljev. Ponavadi takim pravijo, da ga je Camino takoj sprejel. 🙂
Jaz sem začetnik v dolgotrajni hoji, žulji so moj stalni spremljevalec…toda vseeno je lepo…[/quote]
moj oce ima recept = uhojene cevlje. ne nove..stare! se pa ze tako ukvarja v vsakodnevnem zivljenju s tako sluzbo da je skos na nogah. Recimo drugi so imeli zulje, zvine..on nic. 🙂 Je Jakobova pot mu bila hujsa zaradi vremena-dez 😀
Forum je zaprt za komentiranje.