Najdi forum

Mooooh

Pozdravljeni

Mene nekaj zanima, če kdo ve.
Moja kolegica je zamudila razpis, razpis so mogli ponoviti, ker se ni nihče ustrezen prijavil. Med tem časom so kolegico pošteno nalagali, da jo bodo sprejeli v delo – ona je bila ustrezna kandidatka, nalagali so jo toliko, da je podpisala pogodbo obligazicijskega zakonika, ker so rabili človeka, čez par dni na delovnem mestu.
Pred podpisom pogodbe je oseba, ki jo je sprejemala v delo govorila eno, da odpade samo v enem primeru, po podpisu pogodbe je oseba govorila že drugače, je pa dodala še en vzrok, kdaj lahko še odpade. Seveda v tem primeru, ker se je šlo za zaposlitev je kolegica podpisala pogodbo, po pogodbi, ko so ji dodali še en vzrok je vedela, da ne bo nič. Od tega je nekaj časa že minilo, zanima me, ali lahko delodajalec sploh to naredi???

Pišuka daj piši bolj razločno. A je kolegica dobila sluužbo (a je podpisala pogodbo), a so jo zdaj vrgli ven (zakaj točno). Kaj točno je podpisala (pogodbo obligacijskega zakonika ….. kaj za vraga je to).

Podpisala je pogodbo obligazicijskega zakonika, ker so morali ponovno dati ven razpis, ne delo ni dobila po 1. tednu dela so jo vrgli na cesto. Obligazicijski zakonik pomeni, da te lahko vržejo ven kadar jim zapaše, ona je podpisala zato, ker so jo nalagali, da bo dobila delo 99%, le če se kakšna prijavi, ki bolj izpopolnjuje pogoje – se ni prijavila – to je bilo pred podpisom pogodbe, po podpisu je bilo že drugače, so ji že drugače govorili. Ali lahko tako kdo nalaže nekoga in ga izkoristi?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close