montignac
lepo pozdravljeni,
odločila sem se se,da se bom začela prehranjevati po Montignacovi metodi in poskusila za ta način pridobiti tudi moža.Vendar imam kar nekaj težav,kljub temu da sem kupila in prebrala knjigo.Se vidi, da je o prehrani res toliko teorij,da je človek kar zmešan.Začela bi s prvo stopnjo, da še izgubim kakšen kilogram.Mi lahko kdo pomaga s kakšnim nasvetom.Sem sploh prav razumela, da lahko ješ vsa živila z nizkim glikemičnim indeksom, samo da ne smeš mešati beljakovin – proteinov in ogljikovih hidratov?Je ves trik samo v tem? Maščobe pa (določene) z
beljakovinami ali oglj.hidrati? Nekaj receptov sem res našla na že pred kratkim priporočenih straneh,žal pa je moja angleščina bolj slaba.
Hvala in pozdrave!
Tjaša
Pred kratkim sem tudi jaz prebrala omenjeno knjigo ravno zaradi tega, da bi izgubila kakšen kilogram. Pa sem se na koncu odločila in pobrala ven samo tisto, kar mi odgovarja. Živila ločujem kolikor je le mogoče (ne uspe mi vedno), sem pa začela peči pravi polnozrnati kruh, nad katerim sem res navdušena. Drugače pa se malo pazim pri celotni prehrani, ker verjetno prehranjevalnih navad ne bom nikoli popolnoma spremenila. Sem le predolgo v tem. Tebi želim več VOLJE pri vsem skupaj. Lp. Danaja
živijo!
hvala za vzpodbudo! saj mi gre že kakšnih deset dni in celo izgubila sem dva kilograma, kdo bi si mislil! Saj še nikoli nisem toliko jedla kot zdaj, to me še kar čudi! Nimam pa prave domišljije v kuhinji in kuham skoraj eno in isto… Tudi jaz sem spekla kruh, ampak je bila prava katastrofa! Se bom do naslednjega poizkusa
kar držala Kosobrinca. Tudi na kuhanje marmelade se pripravljam, bomo videli če bom kaj spackala.
Srečno tudi tebi in lep pozdrav!
tjaša
Tjaša, vidiš, da gre. Jaz sem sicer še nova v tem načinu prehranjevanja, vendar se trudim. Je pa en majčken problem: vsa ta živila (naravni riž, polnovredne testenine in tako dalje) so bistveno dražja od tistih, katere sem do sedaj uporabljala v kuhinji. Ampak ni kaj, jaz vztrajam. Problem imam s starši, ker smo v isti hiši in kdaj kuham tudi zanje in se potem mama pritožuje, da je to drago, pa da za njo bodo tudi navadni makaroni dobri itn… No malo sem že zašla, hotela sem samo malo pokomentirati še zadevo preden odletiva dol s foruma. Pa veliko raznoraznih kuharskih dobrot ti želim. Lep pozdrav, Danaja.
Forum je zaprt za komentiranje.